Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Aanschaf C3000
OESF Portables Forum > Everything Else > Archived Forums > Everything Else > Zaurus Regional User Groups > Europe User Groups > Netherlands
Bart Beumer
Hallo allemaal,

Ik zit nu al enige tijd te kijken naar een PDA ter vervanging van mijn huidige Casio E200. Een van de grootste nadelen nu is, dat ik op mijn Desktop computer voornamelijk linux gebruik, en syncen niet echt lekker loopt. Ook is het toetsenbord een gemis. Dus: een Sharp Zaurus C3000 smile.gif

Na een hoop zoeken ben ik dan op PriceJapan gekomen ( http://www.pricejapan.com/ ). Daar wordt de sharp zaurus aangeboden voor EUR 526.

Verder heb ik ook gekeken op Handheld Linux. Daar bieden ze een Lader aan voor europa (de EA70-S) ( http://www.handheld-linux.com/ ) ongeveer EUR 50.


1) Kopen bij pricejapan. Ervaring?
Waarschijnlijk wil ik de C3000 kopen bij pricejapan. De 19% BTW die nog bij de prijs komt ( voor de PDA hoef ik geen doanerechten te betalen) houdt het nog steeds ruim interessant om dit te doen. Ik heb echter geen ervaring met pricejapan. Ik vindt de website er enigzins simpel uitzien (ben zelf een webdevver bij grote webwinkel), en ik heb ook absoluut geen ervaring met paypal. Is dit veilig?

2) voeding voor Nederland.
Ik heb gezocht op internet, en ik heb gevonden dat er een voeding is die ik ook kan gebruiken in nederland (de EA70-S). Rottige echter dat ik dat ding niet bij pricejapan kan kopen, en dat, wanneer ik het bij dat duitse zaakje koop, dat ik dan ook nog eens EUR35,- aan creditcardkosten moet betalen. Is er iemand die een alternatief (voeding / winkel ) weet?

3) omzetten naar de Engelse taal. Ervaring?
Weet iemand of het erg moeilijk is om de [DEL]nederlandse[/DEL] engelse taal op dat apparaat te zetten? wat ik op internet gezien heb, lijkt het er op alsof ik gewoon een file van internet kan downloaden, en die kan laten gebruiken.Is er iemand die mijn vragen kan beantwoorden en/of mij meer tips kan geven over dit onderwerp?
BramK
Beste Bart,

Vandaag heb ik mijn Zaurus SL-C3000 ontvangen. (2 dagen na betaling, dus best snel) Ik heb dexe bij www.pulster.de besteld. Wellicht een site om eens naar te kijken.

Dit bericht is trouwens het historische 1ste bericht dat ik met deze pda verstuur. Mijn WLAN werkt pas enkele minuten.

Groet,
Bram.
Bart Beumer
Hallo Bram, dank voor de link. Kun jij me meer info geven over je bestelling daar?

Heb jij ook een lader die je direct in Nederland kan gebruiken? Zit deze al compleet bij de Zaurus (die ook de engelse taal heeft), of heb je die er los bij gekocht (welke lader heb je dan gekocht).

Hoeveel was je kwijt aan doanerechten en BTW?

Wat ik eigenlijk ook zou willen weten, wat is het typenummer van de lader? Dan kan ik de lader uit Duistland laten komen.
cortez
Bart,

Ik heb afgelopen september een adaptor besteld bij TriSoft (www.trisoft.de). Dit is de officiële Sharp EA-70S, kosten destijds 42.67 EUR excl 16% (duitse) BTW. Daarbij kwam 8.62 EUR verzendkosten, allerzinds redelijk lijkt me. Met creditcard (online) betaald, zonder extra kosten.

TriSoft is een gerenomeerd Zaurus leverancier in europa, ze leveren goede support, reageren snel op mail met vragen, leveren snel en zijn ook regelmatig op forums als deze te vinden.

Overigens, de Engelstalige handleiding die ze online hebben staan is een aanrader, mn het gedeelte over de Service menus.

Bij bestelling binnen de EU betaal je geen importheffingen, leve het vrije verkeer van handelen!

Één tip, gebruik geen universele adaptor, zo'n ding (Hapé in mijn geval) heeft er bij mij voor gezorgd dat de componenten gebruikt voor opladen van de batterij zijn gefrituurd.

Oh ja, ik heb m'n SL-C750 bij Conics.net gekocht, ook goede support en dito prijs. Wel importheffing overigens, is even slikken misschien, maar dat vergeet je snel als je 't apparaat eenmaal in handen hebt wink.gif

Betaald via Moneybookers ipv Paypal. Werkt mooi, je boekt geld over op een nederlandse (postbank)rekening, en kan daarmee in iedere gewenste valuta geld overboeken.

Je Zaurus Nederlandstalig maken... tja, is vast en zeker mogelijk, maar begin eens met installatie van een Engelstalige ROM zou ik zeggen, kun je altijd nog kijken of je het de moeite van het proberen waard vindt.

Succes!
BramK
Dag Bart,

Bij de Zaurus kreeg ik een lader die zowel bij 110V als 200V gebruikt kan worden. De originele adapter kreeg ik er niet bij. Een conversie naar het Engels is al uitgevoerd, alhoewel er nog in een enkel geval wat rare tekens staan. Tevens lijkt het er op dat een een key-link programma is gebruikt om de toetsen goed te laten werken. Gezien de informatie op www.TriSoft.de lijkt het dat deze soortgelijke conversies uitvoert.

Christoph Pulster is vriendelijk. De afhandeling van bestelling was snel. Je kunt hem natuurlijk altijd mailen, heb ik ook gedaan.
Na betaling via een IBAN overschrijving (kan ook een normale overschrijving zijn, maar dat is trager en duurder) werd de Zaurus direct verstuurd via UPS. Op maandag heb ik het geld elektronisch overgemaakt en op donderdag-ochtend kreeg ik de Zaurus al.
(De betaling moet per bank overschrijving, creditcard kan helaas niet.)

Momenteel heb ik een WLAN verbinding opgezet (D-LINK DCF66W Compact Flash kaart), en de volgende programma's geinstalleerd zonder verder problemen:

opera_sl-5x00-7.30.9965_arm.ipk
& opera-cseries-fix_7.30_arm.ipk

openssh-client_3.6.1p1_arm.ipk

Veel info heb ik van http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Deze site is van een Australier die veel info geeft bij installatieprocedures van verschillende programma's.

Groet,
Bram.
stilter
Hoi BramK,

Kan hierbij helpen: http://www.ibanrechner.de/?id=1&L=3

EnZoy!

QUOTE(BramK @ Apr 23 2005, 01:20 AM)
Na betaling via een IBAN overschrijving (kan ook een normale overschrijving zijn, maar dat is trager en duurder)
Bart Beumer
Okee... bestellingen zijn geplaats.

C3000 via PriceJapan
EA-70S via trisoft.

stomme bij Trisoft is alleen, dat geen rekeningnummer geven waar ik de vooruitbetaling kan doen (Zhalungsart: Vorkasse). Kijk ik verkeerd? Ik stuur zowiezo een email naar hun toe
TRIsoft
QUOTE(Bart Beumer @ Apr 24 2005, 09:17 PM)
stomme bij Trisoft is alleen, dat geen rekeningnummer geven waar ik de vooruitbetaling kan doen (Zhalungsart: Vorkasse). Kijk ik verkeerd? Ik stuur zowiezo een email naar hun toe
*

Bart,

sorry for answering in English. Reading Dutch is possible for
me, writing not smile.gif

For payment in advance we will mail you the invoice as a
PDF document. In the case that an item drops in price,
you will get the actual (better) price, and not what's on the
webpage. Also we prepare your order ready in the box
before we send you the invoice. This way you can be sure
that we will ship immediately after we got your payment
(it's just a question of fairness, we never send invoices for
stuff we haven't on stock).

///TRIsoft

Marc Stephan

PS: If you get your C3K from PriceJapan, you should download
our manual and also the localisation backup. It's available
here: Manual and backup sets
landloper
QUOTE(cortez @ Apr 22 2005, 11:10 AM)
Één tip, gebruik geen universele adaptor, zo'n ding (Hapé in mijn geval) heeft er bij mij voor gezorgd dat de componenten gebruikt voor opladen van de batterij zijn gefrituurd.

Was dat deze ?
http://www.hape.nl/batterijen/nv68.html

Er is namelijk ook een 2.5A-versie en dan kan ik me voorstellen dat je hem frituurt.


Had je hem op 5Volt staan ?

In dat geval hartstikke bedankt voor het melden van deze ervaring. Ik ging er ook van uit dat dat ding moest werken met de Zaurus. Heb hem al in huis, maar gelukkig de Zaurus nog niet.

Rick
cortez
QUOTE(landloper @ Aug 17 2005, 02:18 PM)
Was dat deze ?
http://www.hape.nl/batterijen/nv68.html

Er is namelijk ook een 2.5A-versie en dan kan ik me voorstellen dat je hem frituurt.


Ja, de NV68, dat is 'm

QUOTE
Had je hem op 5Volt staan ?


Yep, 5 volt. Denk alleen dat ik een keer de polariteit heb omgedraaid, alhoewel ik dat niet zeker weet. Dat is het nadeel van universele adaptors. Een foutje is snel gemaakt. Sla de posts van anderen er maar op na, er zijn veel mensen die alternatieve adaptors gebruiken. Dat kan foutgaan. Het is aan jou te oordelen of je het risico wilt lopen. Ik heb het geprobeerd, en dat is helaas niet zo goed bevallen (understatement).

Ik gebruik nu de officiële Sharp lader en adaptor, en dat werkt in ieder geval goed.
Bart Beumer
QUOTE(cortez @ Apr 22 2005, 11:10 AM)
Één tip, gebruik geen universele adaptor, zo'n ding Er is namelijk ook een 2.5A-versie en dan kan ik me voorstellen dat je hem frituurt.
*

Een hoger vermogen van de lader zou niet moeten uitmaken. die 2,5A is de maximaal geleverde stroom, en als dat niet nodig is om de uitgang op 5V te houden zal dat die maximale stroom niet bereikt worden.
cortez
QUOTE(Bart Beumer @ Aug 17 2005, 09:23 PM)
QUOTE(cortez @ Apr 22 2005, 11:10 AM)
Één tip, gebruik geen universele adaptor, zo'n ding Er is namelijk ook een 2.5A-versie en dan kan ik me voorstellen dat je hem frituurt.
*


Bart,

Beetje vreemde copy-paste actie, twee zinnen van mij en landloper gecombineerd als mijn quote dry.gif . Anyhow, met je reactie "zou niet moeten uitmaken" geef je al aan dat problemen niet uitgesloten zijn... En dat blijkt uit de diverse reacties op dit forum over dit onderwerp. Ik zou een volgende keer niet meer gaan experimenteren in ieder geval... just my 2 cents wink.gif
landloper
Hallo Cortez,

Bedankt voor je reaktie. De boodschap dat je ernstige fouten kunt maken bij het gebruik van een universele adaptor is luid en duidelijk over gekomen smile.gif Ik blijf nu echter met de vraag zitten of de Hapé NV68, indien juist aangesloten, wel of niet werkt met de Zaurus.

QUOTE
Yep, 5 volt. Denk alleen dat ik een keer de polariteit heb omgedraaid, alhoewel ik dat niet zeker weet.

Hoe lang heb je de adaptor gebruikt voordat de lader naar zijn grootje ging ? Was er een duidelijk moment dat de lader 'stuk ging' of is dat een sluipend proces geweest ?

QUOTE
Dat is het nadeel van universele adaptors. Een foutje is snel gemaakt. Sla de posts van anderen er maar op na, er zijn veel mensen die alternatieve adaptors gebruiken. Dat kan foutgaan. Het is aan jou te oordelen of je het risico wilt lopen. Ik heb het geprobeerd, en dat is helaas niet zo goed bevallen (understatement).


Je hebt gelijk als je zegt dat ik zelf het risico moet nemen om de adaptor een keer verkeerd aan te sluiten. Maar ik ben het er niet mee eens dat ik het risico moet nemen van het niet goed afgestemd zijn van de specificaties tussen adaptor en Zaurus. Als ik de specs van NV68 en SL-C3100 goed lees dan moet dat namelijk passen.

In de praktijk zal ik de NV68 niet veel gebruiken. Thuis en op mijn werk gebruik ik de officiele adaptor, onderweg met mijn rugzak een accupack, die ik ontkoppeld laad. Alleen als ik een keer langere tijd achter elkaar op een rustige plek (hotel bv) wil werken zal ik de NV68 gebruiken. Voordat ik dat doe zal ik de instelling inderdaad minstens drie keer testen.

Groet, Rick
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.