Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pdaxrom And Sl-6000
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Distro Support and Discussion > pdaXrom
cody
I have sucessfully gotten pdaXrom to work on my 6k
This is how I did it:

Flashed to Guylhem's ROM (to partition the internal memory as one moint point)
reboot
then flash to RC10 of pdaXrom for the 6k
reboot
login as "root"
Then type "/etc/rc.d/init.d/wlan start" then "dhcpcd -G 'your gateway IP' wlan0"
That should connect you to the internet (assuming you dont have a WEP key)
Do a "echo 'src pda6k http://212.10.30.205/rc10/Zaurus-SL6000/feed/' >> /etc/ipkg.conf"
then the ususal "ipkg update", "ipkg upgrade"
now type "startx"
matchbox should come up within a few seconds (be patient)
All Done!
the system should be functional now

As for extra packages(like KDE, firefox, etc...) install them to your CF card
DO NOT INSTALL TO THE SD CARD (there is a driver bug)

I am currently working on a X11 configuration app for the 6k specific hardware
I will release it shortly...
adf
sd bug? what does it do? (and is there a fix?) looking forward to the 6k x11 fixes
Laze
SD card fix should be in place now in feed.

Also remeber before doing the ipkg update/upgrade you must have setup feed correct in package manager and then exit and do the ipkg update/upgrade.

QUOTE
I am currently working on a X11 configuration app for the 6k specific hardware. I will release it shortly...


Great - please inform me as soon you have something to try etc. Maybe you wan't to join the SL6000 part of the pdaXrom team.
Gondola
I am pointed at the 6k feed in my ipkg.conf file (http://212.10.30.205/rc10/Zaurus-SL6000/feed) and ipkg update/upgrade runs and says there's a lot of packages that are up to date, but doesn't seem to find any updates to install e.g. the SD fix. Any ideas?

QUOTE(Laze @ May 22 2005, 12:47 PM)
SD card fix should be in place now in feed.

Also remeber before doing the ipkg update/upgrade you must have setup feed correct in package manager and then exit and do the ipkg update/upgrade.
Laze
Sorry - please try again..
cody
oh i forgot to add this before "ipkg update, ipkg upgrade"

"echo 'src pda6k http://212.10.30.205/rc10/Zaurus-SL6000/feed/' >> /etc/ipkg.conf"

that *should* setup the correct feed
trichmon
Thats great. Is it possible to ever go back to the sharp rom? Not that i like it but every so often I have to for work. Also do you find it stable enough for everyday use? and do alarms work while it is suspended?

Thanks
Todd
adf
how do I manage "zoom?" obviously, i can write a modeline and expect Xrandr to do something or other. But what will that be, exactly? will quake suddently snap into full screen? will my desktop randomly change res on rotation? will martians eat my dog?
how is this controlled on pdaX /6k default wm?
trichmon
So i am a little confused by the feed. I have installed and I have setup the feed as directed and it works. But the install came with anohter feed listed in ipkg.conf that is nolonger around. I read the pinned feed thread but it was for rc8 not rc10. Is there another feed I should be using or are the packages i would want (or can run) in the feed listed here?

Thanks
Todd
smooth
Is there any way to connect this to a WPA protected network?
I'm also curious about restoring to sharpROM
omega
to restore you should get a sharp rom image and install. you may have to partition as well... shouldn't be much hassle...
malik
hello,

i tried pdaXrom and i have to say that i am really impressed. i like it!
here are some experiences and some questions:

1. @cody> X11 configuration application for the tosa would be very nice,
thanx :-)

2. lack of speed: i tried mplayer with some options. it is far from being
usable. frozen-bubble freezed...

3. @laze> the package manager shows me that i can open ipk's and
deb-files. i tried to install shine and it works without problems. but
what about applications which use libs? which ipk's will work?

4. @adf> is it possible to use the fast guylhem kernel with pdaXrom?

5. great idea to drop pim management. i installed kdepim and loaded
my backup files from my sd card.. works great..

6. i think i will not need videos on my tosa:-)

7. have to do more tests next weekend...

malik
adf
haven't got to trying guylhem's kernel with pdaX yet smile.gif (he seems to be working on stuff atm

did you try vlc for your video? I'm getting fond of it for playing shoutcast from firefox, and am hopintg it idoes video ok (haven't experimented yet)
malik
QUOTE(adf @ Jun 6 2005, 09:15 PM)
haven't got to trying guylhem's kernel with pdaX yet smile.gif (he seems to be working on stuff atm

maybe this would be the best solution for a lot of people. pdaXrom with a faster kernel...

did you try vlc for your video?  I'm getting fond of it for playing shoutcast from firefox, and am hopintg it idoes video ok (haven't experimented yet)
*


no, i flashed back to the stock rom:-) i have to do a lot of tests, wifi, browser etc.
i have a question with pocketworkstation + vncviewer. please have a look at

http://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=12587

malik
adf
answered.

IMHO firefox is so much snappier on pdaX that I prefer it to the g-rom/ pocket debian.
Unfortunately more hardware (specifically the sharp camera) works only under sharp so far.

Anyone have "zoom" ( to 32x240 or 240x320 ) working on pdaX 6k?
rip
just flashed and it runs like a charm.
except for the wifi, it tells no wireless card found...
will troubleshoot further
adf
QUOTE(rip @ Jun 8 2005, 07:34 PM)
just flashed and it runs like a charm.
except for the wifi, it tells no wireless card found...
will troubleshoot further
*

use commandline for wireless.
/etc/rc.d/init.d/wlan start
dcpcd wlan0

was this the issue?
rip
seems to start the wlan thank you but no internet access, i'm not using dhcp .
added provider's dns in resolv.conf
changed the eddid, the wep key
but still no internet
(the wlan led is on after your command)
treied in managed, in auto, with my channel and in auto with no luck.

any idea?
adf
QUOTE(rip @ Jun 9 2005, 05:20 AM)
seems to start the wlan thank you but no internet access, i'm not using dhcp .
added provider's dns in resolv.conf
changed the eddid, the wep key
but still no internet
(the wlan led is on after your command)
treied in managed, in auto, with my channel and in auto with no luck.

any idea?
*

specify an ip address on the z and on your router? switch to dhcp?
rip
i have specified a fixed ip adress on my Z
i can't put dhcp as one of my machine is used as a ftp server and can't change the ip for the port forwarding on the freebox (french dsl modem with does routing and nat)
adf
QUOTE(rip @ Jun 9 2005, 08:26 AM)
i have specified a fixed ip adress on my Z
i can't put dhcp as one of my machine is used as a ftp server and can't change the ip for the port forwarding on the freebox (french dsl modem with does routing and nat)
*

hmmm.
I haven't messed with this at all. I would have thought that specifying ip on the router and doing ifconfig (wlanconfig?) would handle it.

My setup uses (free) dynamic dns to give an external ip to my server... the whole thing lives behind a linksys wrt54g that did dhcp and was subsequently locked to mac addresses....
and at work the wireless uses dhcp...
rip
i'll try later on tonight at home
gab74
I have to make a GPRS IRDA connection with my phone for surfing the web on my SL6000
Is this possible with PDAXROM ???
kmeaw
QUOTE(gab74 @ Jun 13 2005, 07:08 AM)
I have to make a GPRS IRDA connection with my phone for surfing the web on my SL6000
Is this possible with PDAXROM ???
*

Yes, look for a guide on setting up pppd to work with ircomm.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2015 Invision Power Services, Inc.