Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Problem with Zaurus seeing cf card.
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Distro Support and Discussion > Angstrom & OpenZaurus
bene0019
Hi,
I've been having a problem with the following ever since I upgraded from Sharps ROM to OZ (3.3.6pre1).

I've been using a linksys wireless cf card and sometimes it will be seen and work and other times the power light will come on and stay steady and not be recognized. When this happens, the only way I have of getting it to work again is if I leave it in and reboot.

I don't know if this is related to the hotplug issue or not (if so, then it should be resoved as I just finished installing the 3.2 stable hotplug).

My only other issue is my total lack of ability to sync. I have the network interface on my computer set as 192.168.129.200 and the PDA is 192.168.129.201 (pingable from desktop) and has the gateway set to the 200 address, but I don't seem to be able to ping the desktop from my PDA.

I manually exported and converted my outlook contacts into the format that addressbook.xml looks for and that works fine, but on an ongoing basis I'd like to sync with something on my desktop (XP) and my work laptop (win2000), but Qtopia desktop's sync icons stay disabled for me.

Any suggestions would be appreciated.

Thanks.
lardman
QUOTE
My only other issue is my total lack of ability to sync. I have the network interface on my computer set as 192.168.129.200 and the PDA is 192.168.129.201 (pingable from desktop) and has the gateway set to the 200 address, but I don't seem to be able to ping the desktop from my PDA.  


Firewall?

QUOTE
I manually exported and converted my outlook contacts into the format that addressbook.xml looks for and that works fine, but on an ongoing basis I'd like to sync with something on my desktop (XP) and my work laptop (win2000), but Qtopia desktop's sync icons stay disabled for me.  


The old version of intellisync works for me (the one which came on the original CD).


Si
Anonymous
My firewall is set to allow all traffic on that network connection so I don't think that's the issue.

I chucked my original disks long ago, do you know of a download?

Thanks
lardman
QUOTE
I chucked my original disks long ago, do you know of a download?  


www.sharp.co.uk/zaurus/support/support.htm - Update CD zip file

Si
Anonymous
QUOTE
Hi,
 I've been having a problem with the following ever since I upgraded from Sharps ROM to OZ (3.3.6pre1).

I've been using a linksys wireless cf card and sometimes it will be seen and work and other times the power light will come on and stay steady and not be recognized. When this happens, the only way I have of getting it to work again is if I leave it in and reboot.  

I don't know if this is related to the hotplug issue or not (if so, then it should be resoved as I just finished installing the 3.2 stable hotplug).


Well I get the same issue on mine with a TrendNet 222CF, although I also got it with my CF memory cards sometimes, too. Using OZ 3.3.6pre1

Here is my solution: Never manually "eject" the card, just unplug it and let the hotswap handle ejecting.
Also, for me at least, never standby with the wireless card inserted(I think an issue specific to my TrendNet card-locks the OS on this and on winCE pda's) although sometimes inserting and coming out of standby is OK.
nakarti
QUOTE
Here is my solution: Never manually "eject" the card, just unplug it and let the hotswap handle ejecting.
Also, for me at least, never standby with the wireless card inserted(I think an issue specific to my TrendNet card-locks the OS on this and on winCE pda's) although sometimes inserting and coming out of standby is OK.


I must retract somewhat; Leaving it to auto-unmount doesn't always work. I think the OZ beta we're using indeed has some hotplug issues because I just had to hard reboot to get mine back up.
It might be somewhat better if I had an officially supported card.
Anonymous
I haven't had a single issue with that since applying the hotplug from 3.2. I'm still having issues with syncing however. Any suggestions about that?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.