Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Help Needed Installing Openzaurus On An Sl-5600
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Distro Support and Discussion > Angstrom & OpenZaurus
christefano
I recently got a Zaurus SL-5600 and I want to install OpenZaurus. I believe that I've downloaded and installed everything correctly, but I haven't been able to get the Z to successfully boot into OpenZaurus at all. The only thing that I can figure is that the files I installed weren't downloaded properly, but all the checksums are correct.

Can anyone tell me what I'm doing wrong? Here's what I've done:

1. I downloaded everything from: http://openzaurus.org/official/unstable/3.5.3/sl5600/

2. Renamed "gpe-image-poodle-20050409140246.rootfs.jffs2.bin" to "zImage"

3. Renamed "bootstrap-image-poodle-20050409140246.rootfs.jffs2.bin" to "initrd.bin"

4. I left "updater.sh" as is

5. Copied these three to an SD card (I checked and it's all in /mnt/card)

6. Reset and enter Maintenance Menu

7. In the Maintenance Menu, clicked "Update"

8. Clicked "SD" for SD card

9. Clicked "Yes"

10. Reset and then pressed Cancel/On/Off button

11. Sharp startup screen came up and I waited for it to install. Z reports "Success!" and finally says "Please reset"

12. Reset, and nothing happens

13. Push Cancel/On/Off button and nothing happens (the battery light turns off but that's it)

14. So I restore the Z from a ROM backup and I'm back where I started.
lardman
The instructions are here: http://openzaurus.org/wordpress/installation/sl-5600/

But it looks like you've followed them okay,

On my collie & shepherd it can take a few presses to get it to start up, also check that your SD card is formatted as FAT and that the md5sums on the files are correct,


Si
Greg2
QUOTE(christefano @ Aug 16 2005, 11:53 PM)
2. Renamed "gpe-image-poodle-20050409140246.rootfs.jffs2.bin" to "zImage"

Wrong! Your trying to flash the gpe-image-poodle-20050409140246.rootfs.jffs2.bin as your kernel.

Please read the instructions in the link that lardman gave you in his post.

You need the 'zImage-poodle-xxxx.bin' renamed zImage or 'zimage.bin'

You may want to use the gpe-image-poodle-20050409140246.rootfs.jffs2.bin as your initrd.bin, instead of the bootstrap-image... but that's up to you?

Greg
lardman
Oops, I should have read the post a bit better, thanks Greg2,

Si
christefano
QUOTE
Wrong! Your trying to flash the gpe-image-poodle-20050409140246.rootfs.jffs2.bin as your kernel.

Please read the instructions in the link that lardman gave you in his post.

You need the 'zImage-poodle-xxxx.bin' renamed zImage or 'zimage.bin'


That's it! I'm running OZ now and am finding my way around.

Thank you both for your responses, and thanks, Greg2, for the solution!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.