Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Xserver For Sl-c1000/3100 With Mouse/touchscreen
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Distro Support and Discussion > pdaXrom
sashz
Better support for touchscreen and usb mouse ...

Download this files on zaurus:

http://212.10.30.205/rc11/Zaurus-C1000-C3100/tmp/Xfbdev.gz
http://212.10.30.205/rc11/Zaurus-C1000-C3100/tmp/startx.gz

ungzip it:

QUOTE
gzip -d Xfbdev.gz
gzip -d startx.gz


shutdown X11 and backup old files:

QUOTE
mv /usr/X11R6/bin/Xfbdev /usr/X11R6/bin/Xfbdev.old
mv /usr/X11R6/bin/startx /usr/X11R6/bin/startx.old

copy new files:

QUOTE
cp Xfbdev startx /usr/X11R6/bin

set files executable:

QUOTE
chmod 755 /usr/X11R6/bin/Xfbdev /usr/X11R6/bin/startx

run X11:

QUOTE
startx

Now you must be able use both - Touchscreen and USB mouse in any time when you want without startx modification and XServer restart
maxg
Tested & works OK on SL-C1000 ... Should be included in next RC !
ZDevil
Wow, that's great! Thanks to both the files and your very fast response!
Also runs well here in my C1000.
Now my Z becomes a genuine mini-laptop (with a ultra-mini USB mouse smile.gif ).
scheck.r
Sashz,

After your suggested changes, mixmos doesn't load anymore

Cannot open mixer device.

Thanks
sashz
QUOTE(scheck.r @ Sep 21 2005, 07:22 AM)
Sashz,

After your suggested changes, mixmos doesn't load anymore

Cannot open mixer device.

Thanks
*


please remember what packages you installed. I use C1000 and mixmos work ok. Maybe one of packages which you installed is brocken
scheck.r
You are right Sashz, I Flashed again and no problem after the changes, I probably had a broken package but I don't know which one.

Thanks

Not sure but I think it was vlc (with its Xfree dependency)

EDIT: The package that caused the problem was Rox filer (also with a Xfree dependency)
scoutme
a little OT: any news about a new Xserver for 860-7x0?
scheck.r
QUOTE(scheck.r @ Sep 21 2005, 07:46 PM)
You are right Sashz, I Flashed again and no problem after the changes, I probably had a broken package but I don't know which one.

Thanks

Not sure but I think it was vlc (with its Xfree dependency)

EDIT: The package that caused the problem was Rox filer (also with a Xfree dependency)
*


In fact, no problems at all. Everything is smooth. Thank you very much

I have just realized that if I have the volume applet in the panel than mixmos does not open anyway even right after a fresh flash.
realm
where can i find the source for this x-server at? I want to build it against debian.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.