Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Small Fonts When Run From Command Line
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Everything Development > Qt/Qtopia
rob_figlabs
If I run my QPE application from the command line it works, but the fonts are tiny - barely readable. If I run it via the launcher it comes up fine. In fact if I run any QPE application it comes up with small fonts.

I need to run from the command line - anyone know what I can do to pick up the proper application look?

(running on SL-C3000)
Meanie
for me, when I launch from the console as zaurus user, the fonts and resolution is big, but if I launch as the root user, the font and resolution becomes tiny. if I set the LANG environment variable under the root user, then the font and resolution becomes big just like for the zaurus user.
daniel3000
QUOTE(rob_figlabs @ Oct 5 2005, 02:38 AM)
If I run my QPE application from the command line it works, but the fonts are tiny - barely readable. If I run it via the launcher it comes up fine. In fact if I run any QPE application it comes up with small fonts.

I need to run from the command line - anyone know what I can do to pick up the proper application look?

(running on SL-C3000)
*


I observe the same behaviour here. Would also be interested in the reason and maybe a workaround.

daniel
rob_figlabs
QUOTE(Meanie @ Oct 12 2005, 07:36 AM)
if I set the LANG environment variable under the root user, then the font and resolution becomes big just like for the zaurus user.
*

Aha! You superstar - that seems to be it. My script is run as root, and I was sudo'ing to zaurus to run the GUI, but for some reason the LANG variable musn't always be set - seems intermittent.
Cheers
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.