Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Xqt-debian Configuration Question On C3100
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Model Specific Forums > Cxx0 General discussions
GadgetGuy
I have installed Xqt on my Z.

I did the following:

1. Partitioned my harddrive into 3 partitions - in
addition to HDD1 and HDD2( 1.2 GB vfat, 2.5 GB ext3
and 128 MB swap)
2. I have installed Xqt to flash ( as per Santiago:
http://w3.mecanica.upm.es/~smuelas/debianxqt.html and as per Meanie's site )
3. I have untarred the Zaurus debian big on Hdd4.

All works fine with Xqt ( I think). I can launch it,
and rxvt comes up.

In rxvt I am able to chroot to debroot and I am able
to do apt-get upgrade, update etc.

However when I launch IceWM in debian, the screen
looks garbled. The IceWM menubar (which itself is
distorted) is on the right side of the screen (not top
or bottom) and I can see only one or two huge
characters, filling the screen.

I suppose, that either IceWM or Xqt is not configured
properly.

When I start Xqt from the console ( startx ), I see
something related to the screen being 480x640. This
could be a problem. But then why does rxvt work?

Are there any config files I could adjust? Or would
anyone have an idea what I else I should try here?

Thanks for your advice.
drnick
QUOTE(Stubear @ Jun 29 2005, 12:18 AM)
There is a bug in the X/Qt server 0.0.9 version which causes these problems.

You have 2 options - install 0.0.8 version of X/Qt or try the unstable 0.1.0 (0.0.10?) version.

Neither of them have the HUGE font issue. Much faster than spending hours trying to get your icewm preferences to work properly, cause then you'll have to change other app preferences too everytime you come across one with huge fonts.

Stu
*

QUOTE(GadgetGuy @ Nov 9 2005, 01:48 PM)
I have installed Xqt on my Z.

I did the following:

1. Partitioned my harddrive into 3 partitions - in
addition to HDD1 and HDD2( 1.2 GB vfat, 2.5 GB ext3
and 128 MB swap)
2. I have installed Xqt to flash ( as per Santiago:
http://w3.mecanica.upm.es/~smuelas/debianxqt.html and as per Meanie's site )
3. I have untarred the Zaurus debian big on Hdd4.

All works fine with Xqt ( I think). I can launch it,
and rxvt comes up.

In rxvt I am able to chroot to debroot and I am able
to do apt-get upgrade, update etc.

However when I launch IceWM in debian, the screen
looks garbled. The IceWM menubar (which itself is
distorted) is on the right side of the screen (not top
or bottom) and I can see only one or two huge
characters, filling the screen.

I suppose, that either IceWM or Xqt is not configured
properly.

When I start Xqt from the console ( startx ), I see
something related to the screen being 480x640. This
could be a problem. But then why does rxvt work?

Are there any config files I could adjust? Or would
anyone have an idea what I else I should try here?

Thanks for your advice.
*


here is Stubears response to a similar question I had.

http://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=13536

I just downgraded to an older version of x/qt server
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.