Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ajzaurus On 10.4.3
OESF Forums > General Forums > Desktop Operating Systems Issues > Mac Issues
davidspitzer
I downloaded 3.1 of ajzaurus for tiger but i do not get a new network adaptor when i reboot. does anyone have this working with 10.4.3
davidspitzer
QUOTE(davidspitzer @ Nov 18 2005, 03:04 PM)
I downloaded 3.1 of ajzaurus for tiger but i do not get a new network adaptor when i reboot. does anyone have this working with 10.4.3
*



even more simply all i want to do is mount my zaurus 3100 on my mac osx 10.4.3 on my desktop so i can copy files to and from the cf hard drive. It works as easy as pie on a windows box but i can the dang thing to mount on a mac really really annoying

someone must have a magic formula - seems like it should be easy
dhns
QUOTE(davidspitzer @ Nov 18 2005, 04:04 PM)
I downloaded 3.1 of ajzaurus for tiger but i do not get a new network adaptor when i reboot. does anyone have this working with 10.4.3
*

I have recently published: http://www.dsitri.de/download/AJZaurusUSB-README.pdf which might be helpful to find the correct settings.

There is no known issue with 10.4.3 (yet) - beyond the old issue with Mac or Zaurus sleep.

-- hns
davidspitzer
QUOTE(dhns @ Nov 18 2005, 04:57 PM)
QUOTE(davidspitzer @ Nov 18 2005, 04:04 PM)
I downloaded 3.1 of ajzaurus for tiger but i do not get a new network adaptor when i reboot. does anyone have this working with 10.4.3
*

I have recently published: http://www.dsitri.de/download/AJZaurusUSB-README.pdf which might be helpful to find the correct settings.

There is no known issue with 10.4.3 (yet) - beyond the old issue with Mac or Zaurus sleep.

-- hns
*




but i never get the new network adaptor to show up and i have installed it like three time and rebooted
dhns
QUOTE(davidspitzer @ Nov 18 2005, 06:01 PM)
but i never get the new network adaptor to show up and i have installed it like three time and rebooted
*

Hm. Strange.

Can you please have a look at the Console log if it tells something about the driver?

Another idea is to look into the System Profiler how it recognizes the Zaurus as an USB device.

It might be a conflict with a different driver that "takes over" the Zaurus.

-- hns
davidspitzer
QUOTE(dhns @ Nov 18 2005, 06:06 PM)
QUOTE(davidspitzer @ Nov 18 2005, 06:01 PM)
but i never get the new network adaptor to show up and i have installed it like three time and rebooted
*

Hm. Strange.

Can you please have a look at the Console log if it tells something about the driver?

Another idea is to look into the System Profiler how it recognizes the Zaurus as an USB device.

It might be a conflict with a different driver that "takes over" the Zaurus.

-- hns
*



here is the usb section in system profiler:

SL-C3100:

Removable Media: No
Detachable Drive: Yes
BSD Name: disk2
Version: 0.00
Bus Power (mA): 500
Speed: Up to 12 Mb/sec
Manufacturer: Sharp
OS9 Drivers: No
Product ID: 0x9050
Vendor ID: 0x04dd
davidspitzer
QUOTE(davidspitzer @ Nov 19 2005, 05:45 AM)
QUOTE(dhns @ Nov 18 2005, 06:06 PM)
QUOTE(davidspitzer @ Nov 18 2005, 06:01 PM)
but i never get the new network adaptor to show up and i have installed it like three time and rebooted
*

Hm. Strange.

Can you please have a look at the Console log if it tells something about the driver?

Another idea is to look into the System Profiler how it recognizes the Zaurus as an USB device.

It might be a conflict with a different driver that "takes over" the Zaurus.

-- hns
*



here is the usb section in system profiler:

SL-C3100:

Removable Media: No
Detachable Drive: Yes
BSD Name: disk2
Version: 0.00
Bus Power (mA): 500
Speed: Up to 12 Mb/sec
Manufacturer: Sharp
OS9 Drivers: No
Product ID: 0x9050
Vendor ID: 0x04dd
*




I also tried to reinstall ajzaurus by deleted the ajzuarususb extension but when i reinstall it says upgrade -- is there a way to completely uninstall so i can try a fresh install
dhns
QUOTE(davidspitzer @ Nov 19 2005, 06:45 AM)
  BSD Name: disk2
This indicates that the Zaurus is recognized as a disk drive before the Mac even attempts to try to load the USB driver.

Did you set the PC Link Settings like shown in the first picture of http://www.dsitri.de/download/AJZaurusUSB-README.pdf (which is made on a C860 - the C3100 might have additional settings)? Especially the "Mode" to "PC Link" and not "Storage"? I think you must have the Zaurus unplugged when changing that.

For "uninstalling" a package on the Mac, please locate the package at "/Library/Receipts" and delete it there. This will help the Installer to recognize it as a fresh installation.

-- hns
davidspitzer
QUOTE(dhns @ Nov 19 2005, 09:46 AM)
QUOTE(davidspitzer @ Nov 19 2005, 06:45 AM)
  BSD Name: disk2
This indicates that the Zaurus is recognized as a disk drive before the Mac even attempts to try to load the USB driver.

Did you set the PC Link Settings like shown in the first picture of http://www.dsitri.de/download/AJZaurusUSB-README.pdf (which is made on a C860 - the C3100 might have additional settings)? Especially the "Mode" to "PC Link" and not "Storage"? I think you must have the Zaurus unplugged when changing that.

For "uninstalling" a package on the Mac, please locate the package at "/Library/Receipts" and delete it there. This will help the Installer to recognize it as a fresh installation.

-- hns
*




got it to work after fresh install
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.