Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Package Manager Freezes Oz 3.5.4
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Distro Support and Discussion > Angstrom & OpenZaurus
sconfrms
The Package Manager in OZ 3.5.4 will freeze everytime you attempt to install all of the 'ssh' packages (set a filter for all packages with 'ssh' in the name). This is regardless of whether dropbear has been removed or not.

The result is a hung Zaurus that needs to be rebooted.

This is on the SL-5500, or collie.

--
lardman
Try installing it from the command line using 'ipkg install'

I wonder if you've run out of space, where are you trying to install it and how much space do you have left?

Si
sconfrms
I am installing the SSH packages to SD. This is on a fresh installation of OZ 3.5.4, and it never fails to hang every time... I know it works with ipkg because I have to complete the installation using it.
EzerchE
QUOTE(sconfrms @ Apr 4 2006, 01:59 PM)
The Package Manager in OZ 3.5.4 will freeze everytime you attempt to install all of the 'ssh' packages (set a filter for all packages with 'ssh' in the name).  This is regardless of whether dropbear has been removed or not.

The result is a hung Zaurus that needs to be rebooted.

This is on the SL-5500, or collie.

--
*


i have sl-5600 , its freezes everytime too. And i cant install packages, it gives Error linkling when installing to the home...

and now its freezed again when i enter to the macromedia.com with kde sad.gif
x86Daddy
I'm using altboot to SD on my 5500, and when I try to install opie-today-weatherplugin it goes boom in a similar manner.
lardman
As you're using ssh, can you post the output of the ipkg install command?

Try running it using the -V flag so that it gives us more info.

Cheers,


Si
DaveRowntree
I'm seeing this problem too, but with pretty much any package. I have a sl5500, with a kingston 1Gig SD card (which I have formatted to ext2 and moved /home and /opt to to make space for apps)
I'm running the 64/0 collie kernel, with OZ3.5.4/OPIE. I setup USBNET on my linux box, and the package manager can happily update its' lists. I select a bunch of random apps - say download - it does stuff for a while, then will randomly freeze.

When this happens it needs a soft reboot to get out - very annoying.

I've also tried installing local apps from a CF card, with the same lockups.

I'm pretty much going to give up on the release, unless someone can please offer a solution? Hardware bug (dodgy SD card)? Dodgy kernel? Dodgy package manager (is it the same as aqpg?)

Any ideas?

Dave.
DaveRowntree
All,
I scanned through a few threads, and tried changing my installation server from NL to Germany, uninstalled package-manager, and installed the old opie-aqpkg and I've had no lockups since (and boy did I try to get it to lock!)

One gripe tho - ipkg froze when uninstalling packge-manager, so I had to interrupt it (after 30 minutes) and just hoped it would be OK :-/

Looks like it's all OK for me for now .... now, what shall I break next :-?

Ta,

Dave.
gepeto
QUOTE(DaveRowntree @ May 2 2006, 08:49 AM)
I'm seeing this problem too, but with pretty much any package.  I have a sl5500, with a kingston 1Gig SD card (which I have formatted to ext2 and moved /home and /opt to to make space for apps)
*


I had similar problems, then found out after much playing around, my SD's fs was corrupted. I unmounted it, fscked it, fixed all the errors, remounted it, and ipkg has been working fine so far !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.