Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Wpa Woes?
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Distro Support and Discussion > Angstrom & OpenZaurus
kellyharding
I successfully upgraded to the latest test of hentges rom on my SL-5500.

all seems fine with that.

But I can't seem to get my socket LP wifi CF card to connect.

I've set up /etc/network/interfaces as directed by a previous post here about WPA, and edited wpa_supplicant as appropriate.

Am using WPA with TKIP encryption via a Linksys WRT54GC.

I created also /etc/default/wpa and added WPA_ENABLE=true to it, as well as putting wpa_supplicant.sh in /etc/init.d/ as suggested in a previous post.
CODE
# Wired or wireless interfaces
iface eth0 inet static
    up /etc/init.d/wpa_supplicant.sh start
    down /etc/init.d/wpa_supplicant.sh stop
    down changedns -r  192.168.0.1
    up changedns -a  192.168.0.1
    address 192.168.0.156
    netmask 255.255.255.0
    network 192.168.0.0
    gateway 192.168.0.1

Above is what the entry in my /etc/network/interfaces has.

CODE
# This is a basic configuration for WPA with pre-shared keys (WPA-PSK)

ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
ctrl_interface_group=0
eapol_version=1
ap_scan=1
network={
    ssid="****"
    scan_ssid=1
    proto=WPA
    key_mgmt=WPA-PSK
    pairwise=TKIP
    group=TKIP
    psk="*********"
    priority=0
}


Above is the wpa_supplicant.conf contents.

Any thoughts?

Thanks,

Kelly
kellyharding
Further to previous post:

I ran "wpa_supplicant -Dhostap -ieth0 -c/etc/wpa_supplicant.conf -dd"

And got the following output:

CODE
Configuration file '/etc/wpa_supplicant.conf' -> '/etc/wpa_supplicant.conf'
Reading configuration file '/etc/wpa_supplicant.conf'
ctrl_interface='/var/run/wpa_supplicant'
ctrl_interface_group=0
eapol_version=1
ap_scan=1
Line: 7 - start of a new network block
SSID - hexdump_ascii(len=3):
    53 46 49                                          SFI            
proto: 0x1
key_mgmt: 0x2
pairwise: 0x8
group: 0x8
PSK (ASCII passphrase) - hexdump_ascii(len=15):**************
priority=0
PSK (from passphrase) - hexdump(len=32): **************
Priority group 0
  id=0 ssid='SFI'
wpa_driver_hostap_set_wpa: enabled=1
wpa_driver_hostap_set_key: alg=none key_idx=0 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
Failed to set encryption.
wpa_driver_hostap_set_key: alg=none key_idx=1 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
Failed to set encryption.
wpa_driver_hostap_set_key: alg=none key_idx=2 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
Failed to set encryption.
wpa_driver_hostap_set_key: alg=none key_idx=3 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
Failed to set encryption.
wpa_driver_hostap_set_countermeasures: enabled=0
wpa_driver_hostap_set_drop_unencrypted: enabled=1
Setting scan request: 0 sec 100000 usec
Starting AP scan (specific SSID)
Scan SSID - hexdump_ascii(len=3):
    53 46 49                                          SFI            
Failed to initiate AP scan.
Scan timeout - try to get results
Scan results: -1
Failed to get scan results - try scanning again
Setting scan request: 1 sec 0 usec
Starting AP scan (broadcast SSID)
Failed to initiate AP scan.
Scan timeout - try to get results
Scan results: -1
Failed to get scan results - try scanning again
Setting scan request: 1 sec 0 usec
Starting AP scan (specific SSID)
Scan SSID - hexdump_ascii(len=3):
    53 46 49                                          SFI            
Failed to initiate AP scan.
Scan timeout - try to get results
Scan results: -1
Failed to get scan results - try scanning again
Setting scan request: 1 sec 0 usec
Signal 2 received - terminating
wpa_driver_hostap_set_key: alg=none key_idx=0 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
Failed to set encryption.
wpa_driver_hostap_set_key: alg=none key_idx=1 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
Failed to set encryption.
wpa_driver_hostap_set_key: alg=none key_idx=2 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
Failed to set encryption.
wpa_driver_hostap_set_key: alg=none key_idx=3 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
Failed to set encryption.
wpa_driver_hostap_set_wpa: enabled=0
wpa_driver_hostap_set_drop_unencrypted: enabled=0
wpa_driver_hostap_set_countermeasures: enabled=0


If I'm reading the above right, my card if failing to enable encryption (WPA). Is this due to the driver for it not supporting it? or is the card actually as I fear now unable to use WPA? or am I barking up the wrong tree here?

Thanks,

Kelly
enodr
You should have a look at dmesg output. There may some interesting error in it related to your problem. Also have you loaded the necessary kernel modules from the feed:
ieee802*
michael_mic
rc4

Do you have the latest wpa_supplicant version (wpa_supplicant -v)?
kellyharding
QUOTE(enodr @ Apr 17 2006, 04:44 PM)
You should have a look at dmesg output. There may some interesting error in it related to your problem. Also have you loaded the necessary kernel modules from the feed:
ieee802*
michael_mic
rc4

Do you have the latest wpa_supplicant version (wpa_supplicant -v)?
*


Get module not found for the modules you list (they could i guess be built into the kernel?), i'll have a check and see if they're in the feed (didn't see them before, or don't remember seeing them).

As for wpa_supplicant, get v0.2.6 from wpa_supplicant -v

Thanks,

Kelly
kellyharding
CODE
eth0: New link status: Connected (0001)
eth0: Force scheduling reset!
eth0: Force scheduling reset!
eth0: Force scheduling reset!
eth0: Force scheduling reset!
eth0: Force scheduling reset!
eth0: New link status: Connected (0001)
eth0: no IPv6 routers present
eth0: Force scheduling reset!
eth0: Force scheduling reset!
eth0: Force scheduling reset!
eth0: Force scheduling reset!
eth0: Force scheduling reset!
eth0: New link status: Connected (0001)
sa1100_pcmcia_init(0)
usbd0: no IPv6 routers present
sa1100_pcmcia_init(0)
spectrum_cs.c 0.4.2 (Pavel Roskin <proski@gnu.org> and others)
eth0: Station identity 0021:0002:0002:0001
eth0: Looks like a Symbol firmware version [F3.70-27] (parsing to 37027)
eth0: Ad-hoc demo mode supported
eth0: IEEE standard IBSS ad-hoc mode supported
eth0: WEP supported, 104-bit key
eth0: MAC address 00:A0:F8:A1:73:73
eth0: Station name "Prism  I"
eth0: ready
eth0: index 0x01: Vcc 3.3, irq 35, io 0xc4850000-0xc4850047
eth0: Force scheduling reset!
eth0: Force scheduling reset!
eth0: Force scheduling reset!
eth0: Force scheduling reset!
eth0: Force scheduling reset!
eth0: no IPv6 routers present


Thats from dmesg output.
ant
The Socket (a spectrum24_cs card) was not WPA capable.
Now,perhaps, the support of recent Wireless Extensions could have changed something. I hope so.

BTW the card supports WPA under window$...
kellyharding
I've updated wpa_supplicant to 0.4.8.

But still no joy sad.gif

btw, i'm using kernel 2.4.18-rmk7-pxa3-embedix

Kelly
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2016 Invision Power Services, Inc.