Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Smbmount Works But Mount Doesn't With Samba Shares
OESF Forums > General Forums > Desktop Operating Systems Issues > Linux Issues
sulat
Hi,

I am running cacko 1.23 and have installed smbclient, smbmounter and smbpasswd. I can mount windows shares using smbmount with no problem. However, when auto mounting in fstab or using the mount command directly, mounting always fails. I get the message, invalid argument. When I type dmesg I find that it says, "smbfs: mount_data version 1919251317 is not supported" followed by "smbfs: mount_data version 0 is not supported".

This command always fails: sudo mount -t smbfs //computer_name/share_name /mnt/share_name

This command always works: sudo smbmount //computer_name/share_name /mnt/share_name

I would really like to auto mount some shares but with mount not working I can't. Any ideas? Thanks

Sulat
Meanie
QUOTE(sulat @ May 8 2006, 07:19 AM)
Hi,

I am running cacko 1.23 and have installed smbclient, smbmounter and smbpasswd.  I can mount windows shares using smbmount with no problem.  However, when auto mounting in fstab or using the mount command directly, mounting always fails.  I get the message, invalid argument.  When I type dmesg I find that it says, "smbfs: mount_data version 1919251317 is not supported"  followed by "smbfs: mount_data version 0 is not supported".

This command always fails: sudo mount -t smbfs //computer_name/share_name /mnt/share_name

This command always works: sudo smbmount //computer_name/share_name /mnt/share_name 

I would really like to auto mount some shares but with mount not working I can't.  Any ideas?  Thanks

Sulat
*


compile a proper mount command to replace the one provided by busybox
sulat
Thanks Meanie! I'll try that.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.