Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Touch Screen Problem
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Model Specific Forums > 6000 - Tosa
dfisher
Folks,

For some reason, the screen on my SL-6000 is not responding to input. I baby this thing, using both a screen protector & Piel Frama case. Any suggestions? Am I cooked?

Thanks,
Doug
undrwater
When you say not responding, I'm assuming you mean: Tap | nothing, Tap| nothing...

Have you tried a reset? And barring that, have you tried to reformat? Instructions are in the wiki on oesf.org.
dfisher
QUOTE(undrwater @ May 11 2006, 08:32 AM)
When you say not responding, I'm assuming you mean: Tap | nothing, Tap| nothing...

Have you tried a reset? And barring that, have you tried to reformat?  Instructions are in the wiki on oesf.org.
*


Yep, your description of the problem is correct. I've tried both hard and soft resets with same result. Checked dmesg and there don't appear to be any drive load errors.

I'll have a look at the reformat instructions. Sounds extreme.
dfisher
QUOTE(dfisher @ May 11 2006, 08:34 AM)
QUOTE(undrwater @ May 11 2006, 08:32 AM)
When you say not responding, I'm assuming you mean: Tap | nothing, Tap| nothing...

Have you tried a reset? And barring that, have you tried to reformat?  Instructions are in the wiki on oesf.org.
*


Yep, your description of the problem is correct. I've tried both hard and soft resets with same result. Checked dmesg and there don't appear to be any drive load errors.

I'll have a look at the reformat instructions. Sounds extreme.
*



I believe the problem has been solved. I un-installed the most recently added software (VNC Server). Performed hard reset and screen is responding now.
Mjolinor
I had the same problem with Cacko and something to do with the libraries needed for Gaim.

That's as specific as it gets as it was a spare Z that I lent to someone and they gave it me back not working. I just removed things in the reverse order to which they had been installed and the touchscreen started working again.
550
I too had my touch screen stop responding on me. After much panic, I uninstalled the VNC server and rebooted. Now all was well.

550
dhns
QUOTE(dfisher @ May 12 2006, 04:53 AM)
I un-installed the most recently added software (VNC Server).  Performed hard reset and screen is responding now.
*

That is a *** very *** common problem with VNC server on Sharp ROM. There should be a large warning somewhere that VNC server tweaks the touch driver.

I had the same after doing my FOSDEM presentation using VNC to forward the screen content on a Mac and a beamer smile.gif

-- hns
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.