Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Package Manager Problem With Beta3
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Distro Support and Discussion > pdaXrom
MONVMENTVM
Hello

When I want to install something from the feed and type the url into the settings tab and then press actualize, I get the following log and nothing happens:

sed: bad option in substitution expression
Downloading /Packages ...
/Packages: Unsupported scheme.
ipkg_download: ERROR: Failed to retrieve /Packages, returning
ipkg_update: Error downloading /Packages to /usr/lib/ipkg/lists/http://mail.pdaxrom.org/download/1.1.0beta3/Zaurus-Cxx00/feed/


Could someone help me,

Thanks in advance
daniel3000
Well, I have simply put all the feed I wanted into /etc/ipkg.conf instead of going throught the GUI. That did not lead to such problems.

Maybe try it that way.


Here is my /etc/ipkg.conf:

CODE
src beta3feed http://mail.pdaxrom.org/download/1.1.0beta3/Zaurus-Cxx00/feed/
src beta3feed_old http://mail.pdaxrom.org/contrib/1.1.0beta3/Zaurus-7x0-860/feed/
src beta1feed http://mail.pdaxrom.org/download/1.1.0beta1/Zaurus-C1000-C3100/feed/
src beta1feed_old http://mail.pdaxrom.org/download/1.1.0beta1/Zaurus-7x0-860/feed/
src rc11plusfeed http://mail.pdaxrom.org/contrib/rc11%2B-armv5tel/
src 2or0feed http://mail.pdaxrom.org/contrib/2or0/
src anunakinfeed http://mail.pdaxrom.org/contrib/anunakin/
src armagon http://mail.pdaxrom.org/contrib/armagon/
src daal http://mail.pdaxrom.org/contrib/daal/
src desertrat http://mail.pdaxrom.org/contrib/desertrat/
src dtruchan http://mail.pdaxrom.org/contrib/dtruchan/
src Chero http://mail.pdaxrom.org/contrib/Chero/
src fabian http://mail.pdaxrom.org/contrib/fabian/
src iamphet http://mail.pdaxrom.org/contrib/iamphet/
src jabbath http://mail.pdaxrom.org/contrib/jabbath/
src jcabrer http://mail.pdaxrom.org/contrib/jcabrer/
src jerrybme http://mail.pdaxrom.org/contrib/jerrybme/
src pgas http://mail.pdaxrom.org/contrib/pgas/
src merli http://mail.pdaxrom.org/contrib/merli/
src rgrep http://mail.pdaxrom.org/contrib/rgrep/
src shmigol http://mail.pdaxrom.org/contrib/shmigol/
src xromer http://mail.pdaxrom.org/contrib/Xromer/OldBetas/
src zdevil http://mail.pdaxrom.org/contrib/zdevil/
src zumi http://mail.pdaxrom.org/contrib/zumi/

#src cacko-unstable http://mirror1.pdaxrom.org/rc8/feed
#src cacko-unstable file:///mnt/cf/feed

dest root /
dest cf /mnt/cf
dest sd /mnt/card
dest net /mnt/net
dest user /mnt/user
dest ide /mnt/ide
dest ide2 /mnt/ide2
dest ide3 /mnt/ide3
dest usbstorage /mnt/usbstorage
dest tmpinst /home/tmp/ipkg/inst
MONVMENTVM
Thanks, but it doesnt help. After saving the file and starting the package manager, there is no feed set in the settings tab. And when I open the ipkg.conf file again, there is also no feed anymore. It seems that with every start of the package manager, it overwrites the ipkg.conf with default settings.

Whats wrong here?
ZDevil
QUOTE(MONVMENTVM @ Aug 9 2006, 05:00 PM)
Thanks, but it doesnt help. After saving the file and starting the package manager, there is no feed set in the settings tab. And when I open the ipkg.conf file again, there is also no feed anymore. It seems that with every start of the package manager, it overwrites the ipkg.conf with default settings.

Whats wrong here?
*


I do it in Package manager by removing the default feeds and adding new ones. Press the update button (the round arrow) and that's it. smile.gif
"ipkg update" after modifying ipkg.conf should also do?
MONVMENTVM
Thats exactly what I did... After copying the beta3 feed url into the settings tab (and yes after tapping "add") and then tapping the update button I get this log which I posted above.
When I close the package manager and start it again, the feed which I added is not there anymore.
But it makes no diffrence if I add the feed manually into the ipkg.conf as daniel3000 told me to do. As soon as I close and later open the package manager the feed in the settings dissapear (also in the ipkg.conf).

I know how to use the package manager as I use pdaxrom since rc11 but there must be another problem. Its the first time I use beta3 because I switched from beta1 to beta4 which I used from the day of release until about 2 ago weeks. But it was not stable enaugh, so I swiched to beta3.
Anyway I never had any problems with the package manager.

Btw. "ipkg update" gives me the same error message/log as in the gui (which I posted above).

monvmentvm
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.