Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Biillionton Bt Does Not Work In Pdaxrom 1.1b
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Distro Support and Discussion > pdaXrom
badog
I both used driver : btuart_cs and serial_cs
there is not ttyS3 in /dev/
when "hciconfig hci0 up" show "can't init device hci0. Connection timed out (110)"
please help me. thanks
louigi600
Before you insert the card what does
setserial /dev/ttyS3
say ... and after you insert it what are the last few lines
dmesg
gives you ?
daniel3000
QUOTE(badog @ Aug 13 2006, 06:29 PM)
I both used driver : bauart_cs and serial_cs
there is not ttyS3 in /dev/
when "hciconfig hci0 up" show "can't init device hci0. Connection timed out (110)"
please help me. thanks
*


unsure.gif
Just found a similar problem here. However, hciconfig shows the device hci0 ,whcih seems to be configured correctly.
dmesg says, the UART driver uses ttyS03 (not tyS3!).
I have a /dev/ttyS3, but no /dev/ttyS03!

If I use the configuration for the USB BT stick (which works nicely for the USB, uses /dev/frcomm0), the Z wants to connect with the phone, but no PIN is asked for on the Z. If I enter the standard PIN 1234 on the phone, the PPP dialer reacts with "connection refused" and nothing else happens.

daniel
badog
QUOTE(louigi600 @ Aug 13 2006, 07:04 PM)
Before you insert the card what does
setserial /dev/ttyS3
say ... and after you insert it what are the last few lines
dmesg
gives you ?
*


1.reboot;
2.setserial /dev/ttyS3--->/dev/ttyS3:No such file ordirectory
3. insert BT card
4.dmesg-------> power_key_off=0; pxa_pcmcia_init(0) <note: No ttyS003 or ttyS3>
5.hciconfig -a------> hci0: TYpe PCCARD;BD Address:00......Link mode:S:AVE ACCEPT
6.hciconfig hci0 up---->can't init device hci0. Connection timed out (110)
7.lsmod:------------>btaurt_cs 6104 1....
badog
what driver is for Biillionton BT:
btuart_cs or serial_cs or other ?

1.modprobe serial_cs
2.insert BT card
3. setserial /dev/ttyS3------>/dev/ttyS3,UART: 16950/954,port:0xf60002f8, IRQ:39
4.lsmod------->serial_cs 4624 0 (unused)....
5.hciconfig hci0 up ------>can't get device info:NO such device !!
6.hciconfig -a ---->" no show"

7:dmesg----->
RegisterClient:out of resoure
ds: unable to create instance of "serial_cs"!
pxa_pcmcia_init(0)
ttyS3 unload
ttyS3 at port 0xf60002f8 (irq=39) is a 16c950/954

8./etc/pcmcia/bluetooth stop;start
same problem

"Compact Flash","Bluetooth Card",'"","":/dev/ttyS3 bcsp 921600:/dev/ttyS3 baud_base 921600 in /etc/bluetooth/bt-uart.conf

is serial_cs.o error?
badog
help
daniel3000
well, here the Billionton card works well now using the hci_uart driver.
No .._cs module is loaded for it.

daniel
badog
thank you.
my bt card maybe be bad.
badog
hahaha.
the BT card works in 1.1b now

add some lines in/etc/pcmcia/bluetooth.conf :
card "Billionton Bluetooth Card"
version "Compact Flash","Bluetooth Card"
bind "hci_uart"

add one line in /etc/bluetooth/bt-uart.conf:
"Compact Flash","Bluetooth Card","","":/dev/ttyS3 bcsp:/dev/ttyS3 baud_base 921600
daniel3000
QUOTE(badog @ Aug 18 2006, 07:24 AM)
hahaha.
the BT card works in 1.1b now

add some lines in/etc/pcmcia/bluetooth.conf :
  card "Billionton Bluetooth Card"
  version "Compact Flash","Bluetooth Card"
  bind "hci_uart"

add one line in /etc/bluetooth/bt-uart.conf:
  "Compact Flash","Bluetooth Card","","":/dev/ttyS3 bcsp:/dev/ttyS3 baud_base 921600
*


Good to hear!
May I ask how you set up the PPP dialer (if you use it at all)?
Do you set it up to use /dev/rfcomm0 or /dev/ttyS3?
Here the card refused to work again. I don't know what I have broken.
It's one of the things like "I have changed nothing and it simply doesn't work anymore" :-(

Thanks
daniel
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2015 Invision Power Services, Inc.