Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Wireless?
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Distro Support and Discussion > OpenBSD
speculatrix
Seems that OpenBSD is becoming a real force to be reckoned with on the Zaurus with firefox2 running on it (I tried Angstrom but none of the web browsers run at all!)... my first question is whether I could use my prisms2 CF wifi card and get WEP and WPA/PSK encryption to work?

Congrats for achieving so much, I am truly impressed.
mathemajikian
QUOTE(speculatrix @ May 11 2007, 09:43 PM)
Seems that OpenBSD is becoming a real force to be reckoned with on the Zaurus with firefox2 running on it (I tried Angstrom but none of the web browsers run at all!)... my first question is whether I could use my prisms2 CF wifi card and get WEP and WPA/PSK encryption to work?

Congrats for achieving so much, I am truly impressed.
*


See the following post: Wifi setup
jpmatrix
QUOTE(mathemajikian @ May 11 2007, 11:58 PM)
QUOTE(speculatrix @ May 11 2007, 09:43 PM)
Seems that OpenBSD is becoming a real force to be reckoned with on the Zaurus with firefox2 running on it (I tried Angstrom but none of the web browsers run at all!)... my first question is whether I could use my prisms2 CF wifi card and get WEP and WPA/PSK encryption to work?

Congrats for achieving so much, I am truly impressed.
*


See the following post: Wifi setup
*



following this guide, i'm unable to have wifi working on my wep protected home network.

on initial ping my_pc, i have:
sendto: no route to host

then i typed:
route add default 192.168.1.1

then ping my_pc gave me:
sendto: host is down

help! F1 smile.gif
jpmatrix
well, sorry smile.gif
it IS working smile.gif

perhaps my mistake was about my wepkey...

now gsm dialup networking and wifi CF networking is working under openbsd smile.gif
ZDevil
New question:

I find that if I ifconfig wi0 down and take away the wifi CF, plugging it in again fails to connect to the network. ifconfig wi0 up doesn't do. Reboot gets it working again. Any hint?
jpmatrix
QUOTE(ZDevil @ Jun 7 2007, 07:47 AM)
New question:

I find that if I ifconfig wi0 down and take away the wifi CF, plugging it in again fails to connect to the network. ifconfig wi0 up doesn't do. Reboot gets it working again. Any hint?
*


try as root:
sh /etc/netstart
ZDevil
Thanks! It works! wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.