Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Should I Use R197 On C860
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Distro Support and Discussion > pdaXrom
diesel1
Hi all, it's been around 9 months since I have looked at the forums and I wanted to know if r197 is stable/any better than beta1 on the C860?

I have my Z running ok now but if r197 is better I will try the upgrade.

Diesel1.
solighten
Hi,

I never tried beta1 on my C860 so I don't know if R197 is better but everything I need works fine on R197 (with SP8).

I think it is worth trying.

Cheers, Jan
diesel1
QUOTE(solighten @ Jul 10 2007, 01:23 PM)
Hi,

I never tried beta1 on my C860 so I don't know if R197 is better but everything I need works fine on R197 (with SP8).

I think it is worth trying.

Cheers, Jan
*


Thanks Jan, just a couple more questions....

Are there any 'gotchas' with installing r197?

Which is the best way to install?

And finally are there XFCE packages?

Diesel1.
Capn_Fish
Installation should go fine so long as you follow the instructions closely.

As for XFCE, you can use the packages that are available forbetas 1-3. I don't know the URL, but there are probably links in the XFCE customizations thread, or just google "xfce pdaxrom" without the quotes. That's what I do to find out if a package exists.

HTH
diesel1
QUOTE(Capn_Fish @ Jul 10 2007, 02:46 PM)
Installation should go fine so long as you follow the instructions closely.

As for XFCE, you can use the packages that are available forbetas 1-3. I don't know the URL, but there are probably links in the XFCE customizations thread, or just google "xfce pdaxrom" without the quotes. That's what I do to find out if a package exists.

HTH
*


Thanks Capn!

Diesel1.
scoutme
you should definitely stick with beta1. You can't neither compare beta1 with r197. The Zaurus is a touch screen AND keyboard platform, so - to me - having the touchscreen not working properly is a no-go. Since beta1 is the last release with properly working touchscreen, you have no alternative.
grog
QUOTE(scoutme @ Jul 10 2007, 01:31 PM)
you should definitely stick with beta1. You can't neither compare beta1 with r197. The Zaurus is a touch screen AND keyboard platform, so - to me - having the touchscreen not working properly is a no-go. Since beta1 is the last release with properly working touchscreen, you have no alternative.
*

I used r197 for quite some time on my boxer. What touchscreen issues are you referring too?
scoutme
dancing pointer, yeppaa biggrin.gif

did you ever try to write something with xstroke or sketchbook? Didn't you feel hard to click on buttons?
grog
QUOTE(scoutme @ Jul 10 2007, 01:38 PM)
dancing pointer, yeppaa biggrin.gif

did you ever try to write something with xstroke or sketchbook? Didn't you feel hard to click on buttons?
*

No, I guess I never did. My Z use is limited to reading ebooks & enews & watching videos. Not much touchscreen activity required for that smile.gif.
diesel1
QUOTE(grog @ Jul 10 2007, 08:44 PM)
QUOTE(scoutme @ Jul 10 2007, 01:38 PM)
dancing pointer, yeppaa biggrin.gif

did you ever try to write something with xstroke or sketchbook? Didn't you feel hard to click on buttons?
*

No, I guess I never did. My Z use is limited to reading ebooks & enews & watching videos. Not much touchscreen activity required for that smile.gif.
*



Well thanks for the heads up, but how much of an issue is it?
If my C860 becomes unusable I will be as sick as a parrot. I set it up ages ago and it has been so long that I cannot remember what I did!

Diesel1.
grog
QUOTE(diesel1 @ Jul 10 2007, 02:01 PM)
QUOTE(grog @ Jul 10 2007, 08:44 PM)
QUOTE(scoutme @ Jul 10 2007, 01:38 PM)
dancing pointer, yeppaa biggrin.gif

did you ever try to write something with xstroke or sketchbook? Didn't you feel hard to click on buttons?
*

No, I guess I never did. My Z use is limited to reading ebooks & enews & watching videos. Not much touchscreen activity required for that smile.gif.
*


Well thanks for the heads up, but how much of an issue is it?
If my C860 becomes unusable I will be as sick as a parrot. I set it up ages ago and it has been so long that I cannot remember what I did!
*

Make a NAND backup first. Then it's relatively easy to restore if you change your mind (I can't find the relevent restore info right now, but it's there). HTH
diesel1
QUOTE(grog @ Jul 10 2007, 09:13 PM)
Make a NAND backup first. Then it's relatively easy to restore if you change your mind (I can't find the relevent restore info right now, but it's there). HTH
*


Ok I backed up the flash.
Should I use u-boot or just leave the boot loader as is?

Diesel1.
grog
QUOTE(diesel1 @ Jul 11 2007, 07:22 AM)
Should I use u-boot or just leave the boot loader as is?
*

To install R197, you have to use u-boot.
diesel1
QUOTE(grog @ Jul 11 2007, 02:38 PM)
QUOTE(diesel1 @ Jul 11 2007, 07:22 AM)
Should I use u-boot or just leave the boot loader as is?
*

To install R197, you have to use u-boot.
*



Thanks, I just read it in the install guide!

Now where do I find uboot files for C860.......OK found.

Diesel1.
louigi600
QUOTE(diesel1 @ Jul 10 2007, 10:01 PM)
how much of an issue is it?

A lot depends on what you use your boxer for:
if you use it for activities which only requite a tap once in a while you'll be fine,
if you use it with softare that requires frequent tapping you might be driven crazy.

BTW ... some broken things: (here are the first 2 that come into my mind)
the usb storage function is not working on r197
you can only undeclock and only by hand (applet does not work for cxx0 family)
QUOTE
If my C860 becomes unusable I will be as sick as a parrot.  I set it up ages ago and it has been so long that I cannot remember what I did!


Well I would not say it's unstable ... I also have a 5500 and some time ago it was running on an old rom version ... when I played solitare I had a crash ever 4 games on avarage.
On my C860 I've played for hours with quake and I had no crash. Generally I only reboot it when I want to change between the system on MMC and the on on the onboard NAND.

Make a backup and try for yourself so you allways have an easy way back.
Chero
QUOTE(diesel1 @ Jul 10 2007, 01:29 PM)
And finally are there XFCE packages?

Diesel1.
*


I'm using these packages on r198, the are working fine.
http://wasp.drun.net/zaurus/xfce-4.4/

Chero.
diesel1
QUOTE(solighten @ Jul 10 2007, 01:23 PM)
Hi,

I never tried beta1 on my C860 so I don't know if R197 is better but everything I need works fine on R197 (with SP8).

I think it is worth trying.

Cheers, Jan
*


What is sp8 and where do I find it?

Diesel1.
T3_slider
See this thread: http://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=24057

If you read it through to the end it has all of the service packs (1 through 8 -- some of the original service packs before SP8 might have been removed, I'm not sure, but you should only need SP8). They're designed to fix some oddities in r197/198.
solighten
Hi,

when I first installed R197, SP8 was already available, so I haven't tried another combination. Here is howto install:

I already had R121 with uboot installed, so I didn't have to reinstall uboot. But that's what you should have to do first.
Make NAND backup.
Go into "emergency boot" by disconnecting all power sources + battery and holding "OK" for some time while plugging power back in.
Insert cf/sd card, go to /mnt/[card|cf]/ and run ./install .
Install SP8 (ipkg install)
Install what you need (I wrote a script to install things like rox, gnumeric, kopi/kapi, wpa_supplicant, firefox, wellenreiter, ...)

I use gnumeric, kapi/kopi, firefox and mplayer a lot and I found no real problems in R197, it's stable for me.

Cheers, Jan
diesel1
QUOTE(solighten @ Jul 12 2007, 10:29 AM)
Hi,

when I first installed R197, SP8 was already available, so I haven't tried another combination. Here is howto install:

I already had R121 with uboot installed, so I didn't have to reinstall uboot. But that's what you should have to do first.
Make NAND backup.
Go into "emergency boot" by disconnecting all power sources + battery and holding "OK" for some time while plugging power back in.
Insert cf/sd card, go to /mnt/[card|cf]/ and run ./install .
Install SP8 (ipkg install)
Install what you need (I wrote a script to install things like rox, gnumeric, kopi/kapi, wpa_supplicant, firefox, wellenreiter, ...)

I use gnumeric, kapi/kopi, firefox and mplayer a lot and I found no real problems in R197, it's stable for me.

Cheers, Jan
*




I am not sure what to do with updating uboot, I cannot seem to find anything newer than what is installed, the uboot with r197.

Anything I am missing?

Diesel1.
diesel1
Ok I now have r197+sp8 on my C860, but.....

I cannot get my cf wifi(dcf-660w) setup, no settings are applied/kept. This makes my Zaurus next to useless for my purposes.

Can anyone help me?

Thanks in advance,

Diesel1.
Capn_Fish
Go to the last page of the package announcement thread and get my FLTK package. Then, go to the new wireless config tool thread and download wlanconfig2-2_0.1_armv5tel.ipk and install that. Run wlanconfig2-2, and you will have an ugly but functional GUI to set up your wireless. The original config tool is broken.

EDIT: Oh, and run 'wlanconfig2-2 help' to get a list of commands (there is a CLI mode as well, as well as simple on and off commands).
diesel1
QUOTE(Capn_Fish @ Jul 12 2007, 06:17 PM)
Go to the last page of the package announcement thread and get my FLTK package. Then, go to the new wireless config tool thread and download wlanconfig2-2_0.1_armv5tel.ipk and install that. Run wlanconfig2-2, and you will have an ugly but functional GUI to set up your wireless. The original config tool is broken.

EDIT: Oh, and run 'wlanconfig2-2 help' to get a list of commands (there is a CLI mode as well, as well as simple on and off commands).
*


I tried wlanconfig2 but it was not successful for me, it showed me as connected but there was no dns, I had put my dns server in the resolv.conf but still no net.

Looks like I am going to beta1 with pdaxqtrom or angstrom or....I wish something would just work.

Diesel1.
Capn_Fish
Have you tried iwconfig and ifconfig? You may be able to get it to work with those. You may need to run dhcpcd <interface> too.

Could you PM me the details of your network setup/wlat you did with wlanconfig2-2? I'll try to fix it.
diesel1
QUOTE(Capn_Fish @ Jul 12 2007, 07:20 PM)
Have you tried iwconfig and ifconfig? You may be able to get it to work with those. You may need to run dhcpcd <interface> too.

Could you PM me the details of your network setup/wlat you did with wlanconfig2-2? I'll try to fix it.
*


Hi Capn, I got the wireless up a minute ago, but still no dns.

I will try editing the resolv.conf again....after dinner!

Thanks for persevering with me,

Diesel1.

UPDATE: Network is working, browsing aswell. Thanks one and all.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2015 Invision Power Services, Inc.