Help - Search - Members - Calendar
Full Version: OpenSSH on SL-C860 Warning
OESF Forums > General Forums > General Support and Discussion > Software
Anonymous
Has anyone been able to install OpenSSH on the SL-C860? I've tried a few times now and the openssh-3.6.1p1_arm packages mess up the file/directory permissions effectively rendering the PDA unusable.
Synfin0
The openssh_1.2.3_arm.ipk found on the ZUG feed worked on my 860 (standard sharp rom).
Stubear
QUOTE
Has anyone been able to install OpenSSH on the SL-C860? I've tried a few times now and the openssh-3.6.1p1_arm packages mess up the file/directory permissions effectively rendering the PDA unusable.


What do you mean by effectively unusabel? Are you referring to the Calendar crashing in month view? There is a very easy fix for that - change the perms of the /home/zaurus/Documentation/OpenSSH directory.

This a bug in the calendar not openssh. Open the terminal window, and type the following

su
cd /home/zaurus
chown -R zaurus.qpe *

Done, the calendar now works again. Bot that I'd call the crashing month view of the calendar rendering the PDA unusable - try KO/PI it's much better anyway.

Stu
Anonymous
We're not talking about the Calendar here...in fact, I didn't even notice that didn't work either. What happens is that the permissions get totally screwed up, preventing Qtopia from running properly. Dialog boxes end up missing text labels and if you try to reboot the unit gets stuck in an endless loop trying to start Qtopia. The bottom line is, stay away from the openssh-3.6.1p1_arm packages if you run an SL-C860 with the stock Sharp ROM. The same packages installed with no problem on the SL-C700.
Stubear
Installed no problem too on my C760 with stock rom and the C760 flashed with the stock C860 NAND.

As it only installs a few files outside of /home/zaurs/Documentation, I can't see how what it installs would affect Qtopia starting unless it was a corrupted ipk or didn't finish installing for some reason. It shouldn't have any effect on things like text labels as there is no qt comonent to openssh. Have you installed anything else recently? Applets and input methods are the things that cause the problem you describe for me.

While the Qtopia boot loop is happennig you can ssh into the Z and try to rectify the problem - I've done this countless times now trying to install applets that don't run on C760 machines. Also you can remove the battery, repalce the battery, switch the battery lock while holding down the D+B keys and boot to single user mode.

You will be able to fix any file perm problems thsi way.
hughesr
Being the master of blowing these devices up, I just installed it, and it works fine. You need to log in as SU to configure it or run sshd.
markb
I just installed openssh on my C860 and it works OK.
But I did check the install script first and made some changes.
I noticed a number of the chmod commands had paths specified with "" instead of "/".
The "" was usually followed by "bin". So you end up with "b". i.e. backspace.

I didn't try out the install script before I fixed it, but I guess this would give you error messages about non existing directories.

e.g.
chmod 755 $PREFIXbinssh
chmod: failed to get attributes of `/usrbinssh': No such file or directory

- Mark
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.