Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mplayer -vo Bvdd
OESF Forums > General Forums > General Support and Discussion > Software
geeko
I read about mplayer performance and saw that everyone is using -vo bvdd

However this gives me an error. I have installed mplayer -bvdd-iwmmxt on cacko 1.23(with upgraded firmware). Someone have explanation for this? sorry if it is noob question.

EDIT: I haven't installed the bvdd lib since i heard it is included in cacko, and since it isnt in the cacko feed. But i am running cacko lite so can it be that i have to install it seperately??
eviLjazz
QUOTE(geeko @ Nov 24 2007, 01:38 PM) *
However this gives me an error. I have installed mplayer -bvdd-iwmmxt on cacko 1.23(with upgraded firmware). Someone have explanation for this? sorry if it is noob question.
EDIT: I haven't installed the bvdd lib since i heard it is included in cacko, and since it isnt in the cacko feed. But i am running cacko lite so can it be that i have to install it seperately??


Well, you'll need the bvdd kernel module in order to get the video overlay acceleration of the PXA270. Not sure, if Cacko Lite already has it installed by default.
What kind of error message do you get?
If you type lsmod in Konsole, is bvdd listed in the output?
If it's not listed there, try to do a insmod bvdd.
geeko
when i type lsmod bvdd is listed

the error:
Error openening/initializing the selected video_out (-vo) device

sorry i fixed it now
apparently i had a mplayer-w100 installed at the same time which caused the problem

really sorry thx for your help
eviLjazz
QUOTE(geeko @ Nov 24 2007, 03:21 PM) *
the error:
Error openening/initializing the selected video_out (-vo) device


Okay, just to make sure there isn't any other mplayer binary somewhere on the system, your mplayer should output the following:

~$ mplayer -vo help
CODE
MPlayer 1.0pre7-3.4.2 (C) 2000-2005 MPlayer Team
for Zaurus 1.1.5 (C) 2004-2005 AGAWA Koji (atty)
CPU: ARM
CPUflags: iWMMXt

Available video output drivers:
    fbdev    Framebuffer Device
    fbdev2    Framebuffer Device
    w100    ATI Imageon 100
    bvdd    PXA27x(Bulverde) LCD Controller
    ...
eviLjazz
QUOTE(geeko @ Nov 24 2007, 03:44 PM) *
sorry i fixed it now
apparently i had a mplayer-w100 installed at the same time which caused the problem

really sorry


Ah, you were faster answering your problem, hehe. No problem!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.