Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Usb-webcam Stupid?
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Distro Support and Discussion > Debian
maemorandum
Got a cheap usb-cam which i tried to connect to my c1000 via the usb-port.

I installed several webcam drivers and camorama. Got a dmesg, the the usb-cam needed too much current. Tried to connect the usb-cam over a hub. Usbview found my usb-cam, but canīt get camorama working wit my usb-cam. Too complicated for me.

The usb-webcam on the C1000 - a stupid idea? blink.gif - should i by a flashcard-cam instead, or is the zaurus-debian too slow dry.gif for it in general? (I like those smileys!)

maemorandum
QUOTE(maemorandum @ Apr 12 2008, 12:19 AM) *
Got a cheap usb-cam which i tried to connect to my c1000 via the usb-port.

I installed several webcam drivers and camorama. Got a dmesg, the the usb-cam needed too much current. Tried to connect the usb-cam over a hub. Usbview found my usb-cam, but canīt get camorama working wit my usb-cam. Too complicated for me.

The usb-webcam on the C1000 - a stupid idea? blink.gif - should i by a flashcard-cam instead, or is the zaurus-debian too slow dry.gif for it in general? (I like those smileys!)

Modified my webcam to become an infrared one wink.gif . Would be so cool looking at infrared pictures in the night on my zaurus. biggrin.gif
ZDevil
[Edit]I guess this is not a debian issue. It's perhaps because of the USB interface on the Z, which makes using a usb webcam little sense?
According to Meanie's info, the USB on-the-go runs in these modes:

USB 2.0 Full Speed (12Mbps) (= USB 1.1 speed)
USB 2.0 Low Speed (1.5Mbps)

But not USB 2.0 High Speed (480Mbps).

Or could it be the lack of video acceleration?
glac
Actually, it can be a driver problem.

Witch model is your camera? Does it work on a normal Linux box? If so what is the driver used?

Maybe it's a good idea to see if it's supported by spca drivers (for 2.4.xx) or the 2.6.xx gpcav drivers. Are these drivers available to install in armel? Did anyone try
to compile them for armel repositories?

My guess is that it is a driver problem. Put your full dmesg text when you plug the camera with your powered hub for us to see what is happening.

glac
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.