Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Problems To Build Stable Angstrom For Simpad
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Model Specific Forums > SIMpad forum
hafu
Hi all,
after a lot of frustration with only half-working Wifi/WPA stuff on my Simpad, I decided to improve instead of complaining. wink.gif
So, my first task was to build the stable 2007.12-r14. I finally made it, however I took me days because I faced a lot of "dependency problems".
I would like to understand if this was a "local" problem by myself or if this is a common problem.
the "bitbake base-image" failed a lot of time with messages like
ERROR: Task 362 (/OE/org.openembedded.stable/packages/zlib/zlib-native_1.2.3.bb, do_fetch) failed
NOTE: Tasks Summary: Attempted 108 tasks of which 108 didn't need to be rerun and 1 failed.

On different packages, on different do_xxx states.
The same failed package could however be build by doing a direct bitbake -b failed_module.bb
In the end I could only build it in one run if I executed the following order:

bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/shasum/shasum-native.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/quilt/quilt-native_0.45.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/gnu-config/gnu-config-native_20050701.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/m4/m4-native_1.4.8.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/autoconf/autoconf-native_2.61.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/automake/automake-native_1.9.6.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/libtool/libtool-native_1.5.10.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/gettext/gettext-native_0.14.1.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/bison/bison-native_2.0.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/flex/flex-native_2.5.31.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/binutils/binutils-cross_2.18.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/zlib/zlib-native_1.2.3.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/unifdef/unifdef-native_2.6.18+git.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/gcc/gcc-cross-initial_4.1.2.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/ipkg/ipkg-native_0.99.163.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/ipkg-utils/ipkg-utils-native_1.6+cvs20050404.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/linux-libc-headers/linux-libc-headers_2.6.20.bb
bitbake -b /OE/org.openembedded.stable/packages/glibc/glibc-intermediate_2.5.bb
bitbake base-image


Besides a few similar problems with shasum, I couldn't find similar reports in the web.

As said, I could finally build all images, but I want to understand if there is probably a bigger issue behind that could later cause other problems as well.
So tell me: Do you know this problem or do you have any indication what this could be?
Is this anyway the right forum to ask or should I go to Angstrom / OE mailing list? Will they stone me for such questions? blink.gif

Thx, hafu
mr_nice
QUOTE(hafu @ May 26 2008, 08:21 AM) *
As said, I could finally build all images, but I want to understand if there is probably a bigger issue behind that could later cause other problems as well.
So tell me: Do you know this problem or do you have any indication what this could be?
Is this anyway the right forum to ask or should I go to Angstrom / OE mailing list? Will they stone me for such questions? blink.gif

Thx, hafu


Hi, best place for such questions is probably oe-user mailing list or oe-dev mailing list. Worst case on such list is to get ignored. getting "stoned" is a kind of interest in your question and maybee only the way you asked it was wrong.

best regards
mr nice
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.