Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Usb Wifi Aaahhhh
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Distro Support and Discussion > Debian
axeTail
Hi All,

I have hooked up my zaurus to an USB power Hub, connected a usb wifi dongle to the hub.....

dmesg reports :

usbcore: registered new interface driver zd1211rw

in my /etc/network/interfaces I have the following:

auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp
wireless_essid XXXX
wireless_mode managed
wireless_key XXX

on execution of /etc/init.d/networking restart I get:

wlan0: ERROR while getting interface flags: No such device

How do I fix this?
Capn_Fish
Is it detected as wlan0? "iwconfig" should show you what interfaces exist.
axeTail
Hi Captain,

iwconfig only display lo0......what do i need to do?
Capn_Fish
I don't have my Z handy right now to check what it normally says, but that (the dmesg stuff) sounds correct. If you have another Linux box (that it works on), checking what LEDs come on, what dmesg says, and what interface it's recognized as would be a good starting point.

I know my laptop's wireless is wlan0 on some distros and eth1 on others.

Sorry I can't be of more assisstance.
speculatrix
does "ifconfig -a" report anything interesting?
scottlfa
type in "cat /proc/net/wireless" and that will tell you what the system has assigned the card. Mine is for instance assigned eth1, instead of wlan0. From there just adjust interfaces accordingly. Hope this helps. If you find it has been assigned wlan0_rename, then try blacklisting hostap or orinoco in the /etc/modprobe.d/blacklist file, until wlan0_rename is replaced with a usable tag (eth0, eth1, wifi0 or wlan0 for example).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.