Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Does Planex Gw-cf11x Card Work On Zubuntu?
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Distro Support and Discussion > Ubuntu

I have spent a lot of time to make my Planex GW-CF11X card works on Zubuntu. I did try all the methods mentioned here and the comments on Omegamoon blog, but still fail...

Methods I tried:
1. Install Wicd Network Manger => I can run it on x window, but the card cannot be detected
2. Install Hostap Utils
3. blacklist onrinoco
blacklist onrinoco_cs

Does anyone use the same card and get connected WIFI with Zubuntu ? Please share the steps. Thanks. rolleyes.gif

Yes, it works !

Find my configuration below :

- Install the Hostap utills
- Copy pm010102.hex and rf010804.hex into /lib/firmware
- Add the following in your /etc/network/interfaces :
allow-hotplug wlan0
iface wlan0 inet dhcp
pre-up modprobe hostap
pre-up prism2_srec -gs wlan0 /lib/firmware/pm010102.hex
pre-up prism2_srec -gp wlan0 /lib/firmware/pm010102.hex
pre-up iwpriv wlan0 reset 1
pre-up prism2_srec -rp wlan0 /lib/firmware/rf010804.hex
pre-up wpa_supplicant -B -Dwext -iwlan0 -c/etc/wpa_supplicant.conf

- Configure your /etc/wpa_supplicant.conf . An example follows for a WPA2 with Pre-shared key connection :

To start the wifi connection :
ifup wlan0

To stop the wifi connection :
ifdown wlan0
killall wpa_supplicant

I hope I forget nothing.
Thanks Jeana,

I follow your setting, but I got error when executing "ifup wlan0" :

/bin/sh: /usr/sbin/prism2_srec: No such file or directory

I have installed hostap-utils_0.4.7-1_arm.deb. What can I do next to make it works?

It's very bizarre that the package hostap-utils_0.4.7-1_arm.deb didn't contains /usr/sbin/prism2_srec !

I use the following hostap-utils package :
QUOTE(jeana @ Jan 13 2009, 10:22 AM) *
It's very bizarre that the package hostap-utils_0.4.7-1_arm.deb didn't contains /usr/sbin/prism2_srec !

I use the following hostap-utils package :

WOW~! It works~! Thanks Jeana. laugh.gif
I'm using the Planex GW-CF11H card, I think mine is a prism3 chip card instead of prism2.

I've installed hostap, put in the same .hex files as mention in this thread and add the same wlan0 information under /etc/network/interfaces

when I manually bring up wlan0 on command line and set the ESSID, my card change from blinking light to solid light, so I assume it is connected to the router, but then I still couldn't get on the internet. Currently there is no encryption setting on my router, and i heart dhcp is not working under zubuntu yet.

May I know what I need to put for static ip address? or these drivers won't work with my card?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2016 Invision Power Services, Inc.