Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Zubuntu On Tosa
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Model Specific Forums > 6000 - Tosa
undrwater
I thought I'd create a new topic since what we're doing is more appropriate here.

Cortez has started work on getting Zubuntu to work on the tosa. Details on his blog here.

I'm in the process of trying it out now.
undrwater
OK...i was able to extract the files as described on the blog. Kexec kernel started fine, selected zubuntu, and off it started. The biggest problem was no backlight. I was able to tell when it stopped loading, so I did root and startx, and I think I saw the desktop. smile.gif Is it landscape by default?

No backlight.
undrwater
It's working!! Using Angstrom's kernel and modules I got zubuntu to load up, backlight is on, and so is the touch screen. I don't have access to the buttons yet, keyboard mapping is strange, haven't tested wifi yet, but it "feels" pretty stable.

I'm a tad worried about wifi. Since angstrom moved to narcissus, the build of the prism2_usb module has been failing. If anyone has clues to this, I'd be greatful (the ML is not responsive since I think one person is working on Tosa kernel).

Anyway, got a smile tonight. smile.gif
550
Oh this is exciting. Seems like there isn't much in the way of fully featured OSs that are sorta up to date for the tosa.
undrwater
prism2_usb is in the 'staging' area. I'm no dev, so I'm not sure what it means. If someone can compile prism2_usb for 2.6.29 I'd appreciate it. Also got a reply from the Angstrom ML...things may be looking up for the tosa (I'm skeptically hopeful).
undrwater
Apparently prism2_usb is completely broken in .31, and may not be fixed soon. The Tosa's internal wifi does use prism2_usb, correct?

I noticed that no modules are getting loaded either. Not sure why.
cortez
QUOTE(undrwater @ Oct 30 2009, 10:45 PM) *
Apparently prism2_usb is completely broken in .31, and may not be fixed soon. The Tosa's internal wifi does use prism2_usb, correct?

I noticed that no modules are getting loaded either. Not sure why.

Try executing depmod -a and see if this works for loading modules
undrwater
QUOTE(cortez @ Nov 3 2009, 10:04 PM) *
Try executing depmod -a and see if this works for loading modules


Can't find the "-". I'll make a script that does it by mounting the SD card on my pc. Is there a simple way of changing the keymapping? It's really ugly. Currently Angstrom's Opie is the best.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.