Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Logon
OESF Forums > Everything Else > Site Specific Forums > Site Suggestions, Requests, and Updates
reverb
First of all, I wanted to say that you guys are doing an awsome job with this site! Thanks!

One question though - Every time I visit the site I need to logon again. I always check the remember me box, but it doesn't (remember me). What's up?
offroadgeek
QUOTE
First of all, I wanted to say that you guys are doing an awsome job with this site!  Thanks!  

One question though - Every time I visit the site I need to logon again.  I always check the remember me box, but it doesn't (remember me).  What's up?
Which browser(s) are you using? Also, what are your cookie setting (ie, allow all, denyball)?

Thanks for the wonderful feedback! biggrin.gif

offroadgeek
reverb
I'm using IE 5.1.5 for Mac. I have prefs set to "never ask" (ie, allow all) when it wants to download cookies
newkirk
I'm having the same problem with Mozilla build 2002101612 under Linux.

j
offroadgeek
I just installed Mozilla on my win2k laptop, and don't have the same problem. I'll install Mozilla on my SuSE 8.1 desktop to see if I get the problem there.

Mozilla 1.3.1 / Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.3.1) Gecko/20030425
Shdwdrgn
Was there ever a resolution for this issue? I've been noticing the same problem in that I always have to log back in if I close/reopen my browser. I have used Mozilla, Firebird, and now Firefox (under Windows). Cookies are enabled (I have no problems with other sites remembering me) yet this site continually refuses to remember my existance. Anyone else?
rrashkin
I have been having the same experience (in the grand scheme of things, I wouldn't call it a problem, per se).
offroadgeek
It seemed to be a dead issue for a while... I would recommend that you clear your cache in your browser(s), then log back into the site. In the mean time, I'll do more research as to what could be causing this.

thanks for your patience.
Shdwdrgn
Cache isn't going to be a problem... I just switched over to Firefox and had to create a brand new profile, so at this point I have no cookies, cache, or anything else from my previous setup, yet it still doesn't remember me. Also I just noticed, even though I have not closed my browser today (I wandered off to other sites then came back) I still had to log back in again when I got back here.
zbones
I have to add an "it works for me" quote to this, sorry.

Even opera on my Zaurus remembers my login details, sometimes this can be weeks apart as well.

I have noticed a lot of "sorry forgot to login, the above guest is me" type posts, but just presumed they had not checked the "remember me" button.
offroadgeek
QUOTE
Cache isn't going to be a problem... I just switched over to Firefox and had to create a brand new profile, so at this point I have no cookies, cache, or anything else from my previous setup, yet it still doesn't remember me.  Also I just noticed, even though I have not closed my browser today (I wandered off to other sites then came back) I still had to log back in again when I got back here.


I just downloaded and installed firefox on my win2k laptop at work.... I'll see if I have the same troubles with it.

btw.. firefox is really freaking fast... I'm impressed! too bad they don't have an arm port so it can be compiled for the x11 rom sad.gif
offroadgeek
well, I haven't found a problem with firefox yet... (but I did find a kickass browser!)....

but there was a bug found with the remember me funtion in the forum... it was actually a typo in the code. That's fixed now, so let's see if there are less issues with users not being remembered by the forums.
rrashkin
I am still forgotten each time I log out.
Shdwdrgn
Hey it worked for me today! I checked the 'remember me' box yestarday when I logged in, and today it did.
offroadgeek
QUOTE
I am still forgotten each time I log out.


that's odd... especially with the last bug fix. please check your browser to make sure you don't have any options set to clear your cookies upon exit.

thanks
lardman
Remaining logged on is fine for me, but I'm still having issues with the "Quote Selected" button. I'm using FireFox (Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8). Does anyone else have this problem (or even better a solution as I'm getting bored of typing
CODE
[QUOTE][/QUOTE]
all the time?

Cheers,


Si
sdjf
I always use the same computer (my Zaurus sl5500 Sharp ROM 2.38), the same browser (Opera 7.30), have my browser set to accept cookies, and always check the box "Remember me on this computer".

However, I still almost always (i.e., 95% of the time) have to log on fresh every time. OESF almost never remembers me and I haven't been able to figure out why.

The only thing I can think of is maybe you check our IP addresses? My ISP assigns the IP address based on which computer I reach there, and they have many, many addresses....for sure over a dozen.

I am always amazed that other sites recognize me and OESF doesn't.

There isn't any pattern that I can detect that makes a difference which bookmark I use to get there...which is why I wonderr if you're first looking at the IP addresses we're logging on from, instead of just looking at our cookie files.

sdjf
tapjpa
I have never had problems with any of my Z's remembering me here or any of the 5 or so other machines I reguarly use. ( Mac, Windoze, Linux)
dz
Likewise. I log on from work, my house and my parents' house. Between those, I have windows, mac, linux and PDA. No issues here.
sdjf
QUOTE(tapjpa @ Jun 8 2006, 10:13 AM)
I have never had problems with any of my Z's remembering me here or any of the 5 or so other machines I reguarly use. ( Mac, Windoze, Linux)
*

QUOTE(dz @ Jun 8 2006, 02:26 PM)
Likewise. I log on from work, my house and my parents' house. Between those, I have windows, mac, linux and PDA. No issues here.

Hmmm. So how do I figure out why oesf almost never remembers me when I allow cookies and always check the 'remember me' box? Do I take the question to another subforum?

I do have cookies that work fine elsewhere, so there's something odd going on here.

Thanks,
sdjf
sdjf
I've been doing more testing and tweaking, and noticed that the following link results in no check box asking if I want to be remembered:

http://www.oesf.org/forums/index.php?

Checking the box on screens where I find the box still does not result in my being remembered, but wanted to point the above out.

Also, maybe my trouble is partly due to having images turned off, which should not be required to get cookies to work?

sdjf
sdjf
I finally figured out that, at least for my particular browsers (lynx, links, and Opera 7.30), the only way that oesf will remember me is if I do not log out when I leave. Otherwise, the cookies are set for me to have to enter login name and password.

sdjf
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.