Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Trendnet Wired Ethernet card
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Distro Support and Discussion > pdaXrom
davidspitzer
I have a trendnet compact flash ethernet card (te-cf100) a zaurus 860 and kathrin rc3


So i plug in the card do an ifconfig and get this:

Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:1032 (1.0 Kb) TX bytes:1032 (1.0 Kb)

usbd0 Link encap:Ethernet HWaddr 40:00:01:00:00:01
inet addr:192.168.1.201 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:2180 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:2805 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:243700 (237.9 Kb) TX bytes:1157646 (1.1 Mb)

hmmm no card so i look through through the boards and find i need to do a cardctl info and i get this

PRODID_1="Fast Ethernet"
PRODID_2="CF Size PC Card"
PRODID_3="1.0"
PRODID_4=""
MANFID=0149,c1ab
FUNCID=6
PRODID_1=""
PRODID_2=""
PRODID_3=""
PRODID_4=""
MANFID=0000,0000
FUNCID=255


so per the instructions i add an entry to etc/pcmcia/config like this


card "Fast Ethernet"
manfid 0149, c1ab
bind "pcnet_cs"

i reboot and still the card does not show up in ifconfig so i add another entry:

card "CF Size PC Card"
manfid 0149, c1ab
bind "pcnet_cs"


still does not work -- I am sure it is user error but does anyone have any ideas or have this card working?

thanks

David wacko.gif
xe1yyb
card "Unknown NE2000 Compatible Ethernet"
#function network_adapter
manfid 0x0149, 0xc1ab
bind "pcnet_cs"



have fun !! biggrin.gif
davidspitzer
you are a bad*ss -- that worked like a charm smile.gif
khafra
QUOTE(xe1yyb @ Sep 28 2004, 04:14 PM)
card "Unknown NE2000 Compatible Ethernet"
#function network_adapter
manfid 0x0149, 0xc1ab
bind "pcnet_cs"



have fun !! biggrin.gif

I have a Hawking ethernet card, and after trying many other methods, This worked wonderfully for me in rc5--but I just "upgraded" to rc8, and neither this nor the more traditional 'card "Fast Ethernet"' (like cardctl ident says) works. Any solution for us poor Hawking users? I'd hate to have to revert.

Edit: I stood on my head while sacrificing a black rooster, added some more lines I can't remember, and rebooted, and it works now. Erm, never mind.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.