Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - binaryx

Pages: [1]
1
General Discussion / zaurus piggybacking through win98?
« on: April 24, 2004, 08:54:30 pm »
Hey,
  I\'ll do my best to describe what I\'m trying to do.  I have a SL-5500 and I am running win98 on a somewhat crappy computer that is using DSL.  I recently was given a Linksys wirless-G card and I was wondering if there is anyway to set it up so that my wireless card and zaurus communicate (ad-hoc?), thus creating a connection between the zaurus and 98.  Then from there be able to use the internet through the ethernet card?  It seems like I should be able to get it to work, but I haven\'t been able to figure it out up until now.  Any ideas? pointers? programs that might help me out?  Thanks a bunch!
  - BinaryX

2
Security and Networking / wired and wireless card?
« on: March 03, 2004, 03:40:22 am »
Is it possible to have a wired ethernet card w/ DSL coming into my computer, while at the same time, having a wireless linksys card broadcasting both internet and sharing to my Zaurus w/ an ad-hoc network??? (longest sentence ever)  I was just curious.  I\'m having problems getting it to work \"straight out of the box\".

3
Mac Issues / Mounting w/ smbmount
« on: March 01, 2004, 07:12:24 pm »
Hello!  
   I\'m just curious about how I\'d go about mounting on a OS X system w/ my SL-5500.  I\'m aware that OSX runs unix in the background, so I\'m assuming it\'s rather similar to mounting onto a linux machine.  Anyhow, has anyone done this and possibly give me some direction?

4
Security and Networking / Peer to Peer w/ 2 Zaurii
« on: February 29, 2004, 09:53:59 pm »
I\'m just curious if it\'s possible to connect one Zaurus to another without going through a wireless router or what not.  I\'m using a SL-5500 and the other Z is the same.  We both have smbmount installed and I\'m assuming I would use that along w/ setting up something in /etc/hosts, but I don\'t exactly know how to go about it or if it\'s even possible.  Any help would be appreciated.  Thanks!
   Matt

5
5x00 Hardware / Netgear card is only half working.
« on: February 26, 2004, 01:57:15 pm »
Hi all,
I just had a quick question. My friend just bought a SL-5500 and it came with a Netgear MA701 card, which is the card I have. The deal is, I installed Kismet on their Z and the card will pick up networks. However, when I try to browse the web it won\'t find anything. If I switch their card out for mine, it works fine.

I imagine that it\'s nothing anyone can help with. However, at the same time I was just confused about the whole \"it sees networks w/ Kismet, but can\'t browse the web thing\".

7
General Discussion / Invalid SSID character
« on: February 02, 2004, 03:53:10 am »
Hello, I own a SL-5500 w/ the original Sharp ROM in it (I don\'t have a flash card or I\'d go to OZ).  Anyhow, I am having a problem connecting to any wireless network with odd characters in it.  Such as a single quote (\') or a space even.   It gives me an error.  How exactly would you go about connecting to a network with spaces in the SSID?
 
Thanks!

8
General Discussion / file-3.26 install?
« on: January 19, 2004, 07:23:09 pm »
Hi,
   I\'m fairly new to the linux(zaurus) operating system.  As in, I know all of the basic commands and can get around the command line easily, but I\'m slightly confused about the structure/installation of programs.  I recently downloaded the file-3.26 ipkg and when I unpacked it in a temporary folder, it contains 5 files.  The file and magic executables, two html/man pages, and one installation text file.  The installation text files says:
Quote
File-3.26 for Zaurus
1) - mv - \'file\' into your path
2) - mv - \'magic\' somewhere like /mnt/card/usr/share
3) - ln -s <path>/magic /usr/share/magic

Now, obviously I understand what the text file is saying, so here is where my confusion lies:

In #1, what is \"my path\"?  Is this refering to the directory that I\'m in? (~/Applications/file-3.26) or somewhere else?

For #2, first off, /mnt/card/usr/share does not exist.  The only share directory that exists is /home/root/usr/share, so I\'m assuming that is the directory I should mv to.  However, why do I do this?

Lastly, #3, I guess my confusion about this one will be reconciled when I understand the first two.  

I appreciate your help and I\'m rather embarrased to even be asking this, because it seems like such an elementary question, but I\'ve not been able to find very good documentation to help me understand installation structure/howto.  Thanks again!
    BinaryX

9
General Discussion / clearing cache?
« on: January 13, 2004, 02:52:12 am »
Well, I had a small question.  What happens between the process of sending a file off of my zaurus onto the computer?  I was trying to send a sound file that I had recorded, but it \"semi-froze\" half way through the process and said I was low on memory on my Z.  So it kept doing that.  Finally, I rebooted to clear the cache and then it worked.  Is there a way to manually dump it or must I reboot?

10
For Sale / Wanted / wanted: bluetooth card & plastic screen
« on: January 02, 2004, 09:09:10 pm »
Hello all,
I\'m trying to get ahold of a bluetooth card and a plastic screen for my sl-5500.  Give me a pm or post here if you have anything available.  Thanks!
   bx

11
General Discussion / removing icon from Documents?
« on: January 02, 2004, 04:56:33 am »
I just got my Sl-5500 and wanted to see how a video played on it, so I transfered one to my Z.  Well, after I was done viewing it, I couldn\'t find a way from the GUI to delete the file, so I went through Konsole and checked in /Documents/video/mpeg and deleted the *.desktop file, because that was all that was in there.

My memory shows that the 12 meg file was deleted, yet the icon is still in my Documents tab.  I tried to do a find in the Konsole, but couldn\'t bring up anything else.  How can I fix this?  Any help appreciated!

12
General Discussion / vi is busy??
« on: December 31, 2003, 03:53:18 am »
Well, in a matter of minutes I\'ve done it again.  I used vi a minute ago and accidentally closed the terminal (konsole) w/out closing vi.

Now when I try and run vi, I get the error:

\"/tmp/elv00dc31f01\" is busy\".

I\'m not quite an avid linux user yet, so I\'m not quite sure how to get rid of this.  I would assume I have to dump the temp somehow, but again any help would be appreciated on fixing this.

[edit] went ahead and did a \'rm /tmp/etc....\' and tried again.  Gets past that error and enters the vi editor, but says \'\".profile\" is busy\' at the bottom.[/edit]

13
Sharp ROMs / information on ROM changes?
« on: December 31, 2003, 03:22:45 am »
Hello,
   Just got a Zaurus SL-5500 for Christmas and it is running ROM v. 2.12 on it.  I was just curious to know if there is a text file with the changes that have been made up to the 3.1+ ROM.  It\'ll be a little bit before I make the upgrade, because I\'m still getting used to the Z system, but I was just wondering what I was missing out on.  Thanks for your help!

Pages: [1]