OESF Portal | OESF Forum | OESF Wiki | LinuxPDA | #planetgemini chat on matrix.org | #gemini-pda chat on Freenode | #zaurus and #alarmz chat on Freenode | ELSI (coming soon) | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Displaylink and Android 8.1, Used to work with 7.1.1 but no longer
mgfm99
post May 28 2019, 01:15 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 12
Joined: 2-March 18
Member No.: 818,566



I didn't order one of the video out cables when first purchasing my Gemini, but bought a USB-C to HDMI Displaylink adapter. This worked perfectly with the Gemini when it was on Android 7.1.1 (though I didn't use it much). I've now upgraded to 8.1, and notice that it no longer works.

The two versions of Displaylink app install and run ok - they recognize the adapter being plugged in, but nothing is output to the TV. By default, the Displaylink outputs a 1920x1080 image. The adapter works fine with other Android devices, e.g. my phone running Android Pie.

Does anyone else have experience with this?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
spook
post May 28 2019, 04:52 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 75
Joined: 24-June 18
Member No.: 824,977



Wow. I'm glad I saw this post from you before upgrading. I really rely on my DisplayLink adapter. I might hold off until this is resolved (as well as the battery drain I have heard about)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 4th June 2020 - 07:03 PM