OESF Portal | OESF Forum | OESF Wiki | LinuxPDA | #planetgemini chat on matrix.org | #gemini-pda chat on Freenode | #zaurus and #alarmz chat on Freenode | ELSI (coming soon) | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

28 Pages V   1 2 3 > » 

grog
Posted on: Feb 26 2008, 10:01 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


The camera & memory cards are sold. Here's what's left.

Hawking 10/100 CF Ethernet card - $40
Targus PA560 56K CF modem card - $40

Micro IR keyboard - $20
http://www.earthv.com/articles.asp?Article...&offset=240
  Forum: For Sale / Wanted · Post Preview: #174828 · Replies: 3 · Views: 2,248

grog
Posted on: Feb 25 2008, 01:21 PM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


I broke down & sold the 5500 + wifi card together. so that leaves me with the following (all OBO plus shipping from Canada):

Hawking 10/100 CF Ethernet card - $50
Targus PA560 56K CF modem card - $50
Sharp CE-AG06 CF camera card - $50
Micro IR keyboard - $20
PQ 2gb CF memory card - $15
512mb CF memory card - $10
  Forum: For Sale / Wanted · Post Preview: #174799 · Replies: 3 · Views: 2,248

grog
Posted on: Feb 21 2008, 07:55 PM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


Ok, last chance smile.gif. I'll take $200 CDN OBO plus shipping. If no-one's interested in making an offer, then I'll post it all on ebay & see what I can get. tx
  Forum: For Sale / Wanted · Post Preview: #174733 · Replies: 3 · Views: 2,248

grog
Posted on: Feb 21 2008, 03:25 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


Hi all. Here's what I've got.

Sharp Zaurus SL-5500 includes usb cable, house charger & carrying case
Hawking 10/100 CF Ethernet card
SMC SMC2642W CF WiFi card
Targus PA560 56K CF modem card
Sharp CE-AG06 CF camera card
PQ 2gb CF memory card
512mb CF memory card
Micro IR keyboard
32mb & 2x256mb SD cards

I'm getting out of the Zaurus business, so I REALLY want to sell this all as a package, $250 CDN plus shipping from Canada OBO. Paypal preferable.
Email me: uber [dot] grog [at] gmail [dot] grog.
TX
  Forum: For Sale / Wanted · Post Preview: #174721 · Replies: 3 · Views: 2,248

grog
Posted on: Jul 24 2007, 08:49 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(rolf @ Jul 23 2007, 04:37 PM)
QUOTE(grog @ Jul 23 2007, 09:41 PM)
How do those of us yet without build environments have something compiled? Post a request in the bugtracker?
*
At the time, I considered this question, I would have answered "yes".
*

Now that you point that out, I now remember reading that rolleyes.gif . But regardless, of course by the time I get back to this, there it is! kewl
  Forum: Angstrom & OpenZaurus · Post Preview: #165326 · Replies: 8 · Views: 5,877

grog
Posted on: Jul 23 2007, 11:41 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(koen @ Jul 21 2007, 03:58 AM)
QUOTE
Someone will still have to write the appropriate recipes into OpenEmbedded (and maybe provide the appropriate patches).
*

Like the one Michael Krelin did a few weeks ago: [url=http://www.openembedded.org/repo/org.openembedded.dev/packages/opie-reader/uqtreader_cvs.bbhttp://www.openembedded.org/repo/org.opene...qtreader_cvs.bb[/url] ?
*

I'd love to see that too. How do those of us yet without build environments have something compiled? Post a request in the bugtracker?
  Forum: Angstrom & OpenZaurus · Post Preview: #165296 · Replies: 8 · Views: 5,877

grog
Posted on: Jul 11 2007, 05:38 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(diesel1 @ Jul 11 2007, 07:22 AM)
Should I use u-boot or just leave the boot loader as is?
*

To install R197, you have to use u-boot.
  Forum: Zaurus - pdaXrom · Post Preview: #164722 · Replies: 24 · Views: 3,043

grog
Posted on: Jul 10 2007, 12:15 PM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(dolcex @ Jul 10 2007, 02:05 PM)
I don't know why esd was required - but gpe-dm wouldn't start without it.

Interesting. I don't have that intalled & it works fine for me.

QUOTE
Seems that Angstrom sites are down at the moment....
*

I noticed that too huh.gif
  Forum: Angstrom & OpenZaurus · Post Preview: #164678 · Replies: 12 · Views: 5,492

grog
Posted on: Jul 10 2007, 12:13 PM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(diesel1 @ Jul 10 2007, 02:01 PM)
QUOTE(grog @ Jul 10 2007, 08:44 PM)
QUOTE(scoutme @ Jul 10 2007, 01:38 PM)
dancing pointer, yeppaa biggrin.gif

did you ever try to write something with xstroke or sketchbook? Didn't you feel hard to click on buttons?
*

No, I guess I never did. My Z use is limited to reading ebooks & enews & watching videos. Not much touchscreen activity required for that smile.gif.
*


Well thanks for the heads up, but how much of an issue is it?
If my C860 becomes unusable I will be as sick as a parrot. I set it up ages ago and it has been so long that I cannot remember what I did!
*

Make a NAND backup first. Then it's relatively easy to restore if you change your mind (I can't find the relevent restore info right now, but it's there). HTH
  Forum: Zaurus - pdaXrom · Post Preview: #164677 · Replies: 24 · Views: 3,043

grog
Posted on: Jul 10 2007, 11:44 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(scoutme @ Jul 10 2007, 01:38 PM)
dancing pointer, yeppaa biggrin.gif

did you ever try to write something with xstroke or sketchbook? Didn't you feel hard to click on buttons?
*

No, I guess I never did. My Z use is limited to reading ebooks & enews & watching videos. Not much touchscreen activity required for that smile.gif.
  Forum: Zaurus - pdaXrom · Post Preview: #164674 · Replies: 24 · Views: 3,043

grog
Posted on: Jul 10 2007, 11:42 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(dolcex @ Jul 10 2007, 10:42 AM)
The solution for Akita is:

# ipkg update
# ipkg upgrade
# ipkg install xserver-kdrive-fbdev
# ipkg install  task-base-extended angstrom-x11-base-depends angstrom-gpe-task-base angstrom-gpe-task-settings esd
*

Thanks for letting us know. I'll update the Angstrom wiki entry. I notice that you added esd from what was originally recommended. What was the reason? thks
  Forum: Angstrom & OpenZaurus · Post Preview: #164673 · Replies: 12 · Views: 5,492

grog
Posted on: Jul 10 2007, 11:34 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(scoutme @ Jul 10 2007, 01:31 PM)
you should definitely stick with beta1. You can't neither compare beta1 with r197. The Zaurus is a touch screen AND keyboard platform, so - to me - having the touchscreen not working properly is a no-go. Since beta1 is the last release with properly working touchscreen, you have no alternative.
*

I used r197 for quite some time on my boxer. What touchscreen issues are you referring too?
  Forum: Zaurus - pdaXrom · Post Preview: #164670 · Replies: 24 · Views: 3,043

grog
Posted on: Jul 7 2007, 06:14 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


Problem fixed.

QUOTE(macwiz @ Jul 6 2007, 03:05 PM)
I installed an earlier X11 image (the most recent X11 for c7x0).
*

Thanks for the tip, John.

QUOTE(rolf @ Jul 6 2007, 06:27 PM)
I'd rather reply to the mailing list, but gmane.org is out of the loop for now :-(

I've taken care of that.

QUOTE
You said you renamed both files to *.bin,  I think that is incorrect (I know this is not the way to go for the collie).  You should try with zImage, not zImage.bin.
*

Actually the naming convention is ok, it was because my flash partition size had been changed from my pdaxrom install. I thought that reflashing one of my Cacko images would've fixed that, but I had to go back to an original Sharp image.

Now I have the latest console image installed. And it recognized my 4GB, split partitioned (vfat & ext2) SD card right away. So far so good. smile.gif Now I have to figure out where to go from here (like, say, get a gui running).

Thanks for your help guys.
  Forum: Angstrom & OpenZaurus · Post Preview: #164503 · Replies: 3 · Views: 3,157

grog
Posted on: Jul 6 2007, 12:43 PM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(macwiz @ Jul 6 2007, 02:29 PM)
Er, I'm not really very technical so I don't know why I dabble with these things.
'cause it's fun? smile.gif

QUOTE
I did have fun with pdaxii13 on my c860, but found that installing things from various beta3 feeds would break it regularly, so I kind of gave up. I never did solve the rotation problem on exiting X, and really I was never likely to.

Right now I'm trying Angstrom - glutton for punishment - and I suspect strongly that this will be a wasted effort for me. However, finding that my 1 GB SD was mounted automatically by it I popped in my 2 GB card and it was mounted OK too! This card I originally bought for my Z, but finding it didn't work, it has languished in my loox 720 (yuk). I haven't got anything bigger to try, but perhaps there is something in it for you if you need larger SD support.
*

Actually you now have me curious about Angstrom support for the C860. I just sent a note to the devel list yesterday 'cause the latest console image won't run at all for me (see here for details, no answer yet). But you say you're running it? How did you get it installed, if you don't mind me asking?

On second thought, maybe the reply should be in a different thread so we don't get this one off track. Post here. thks
  Forum: Zaurus - pdaXrom · Post Preview: #164472 · Replies: 56 · Views: 16,213

grog
Posted on: Jul 6 2007, 12:41 PM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


Details are in this message to the Angstrom list. Anyone here have any ideas? thks
  Forum: Angstrom & OpenZaurus · Post Preview: #164471 · Replies: 3 · Views: 3,157

grog
Posted on: Jul 6 2007, 10:23 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(HoloVector @ Jul 6 2007, 11:50 AM)
Okay, how about beta3 for the 860?  Image and Feed are here.
Already had that one too, tried with same results.

QUOTE
In the 7x0/860 feed is this.
[...snip...]
I don't know if it gives greater than 1GB support though.
*

I tried the one from the TY feed, no change. it seems there's no difference from which of the 3 beta's you start, cards no longer mount after the upgrade. At least for me that's the case, although we haven't heard back from macwiz yet.

Looks like I'm going back to Cacko until I have time to reinstall r197.
Thanks for the all help, Holovector.
  Forum: Zaurus - pdaXrom · Post Preview: #164465 · Replies: 56 · Views: 16,213

grog
Posted on: Jul 6 2007, 08:32 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(grog @ Jul 6 2007, 08:01 AM)
I'm pretty sure both of these were pre-upgrade, but I'll reflash & double check.

Confirmed. pre-upgrade beta1 = 2.4.18, beta2 (& presumably beta3) = 2.4.20. Which is what I expected, since AFAIK pdaxii13 doesn't touch the kernel itself.

QUOTE
And if by the 3200 sd driver you mean the one included in the pdaxii13 upgrade tarball, then no, it seems to cause problems. I'll double check that too & report back.
*
QUOTE(HoloVector @ Jul 6 2007, 08:32 AM)
Well that is potentially good and bad news.  Yes, I was referring to the one included in the tarball.  Meanie repackaged the 3200 enhanced sd driver that shipped with the SharpROM so that it could be used under pdaX.  I'm surprised that it didn't work.  I hope it isn't due to hardware differences between the xx0 and xx00.
*

No good news I'm afraid. After upgrade & reboot, NO cards are mounting properly, sd or cf. Using a 1GB sd & a 512MB cf for testing. Neither /dev/mm* nor /dev/hd* exist. Lots of errors from dmesg, most notably for sd:

CODE
pxa_sd_wait_id_response: responce time out (cmd=01 MMC_STAT=0x2142)

and for hd:

CODE
hda: LEXAR ATA FLASH, ATA DISK drive
hda: ERROR, PORTS ALREADY IN USE


And now one of the best things from beta2 (over beta1) is gone; the fn-brigthness & fn-zoom keys are broken (sigh).

The main reason I was trying to get pdaxii13 working is that I'm wanting to try other rom's, but there currently isn't an easy restore back to R197/8 like the NAND utilities provide. I also tried Angstrom again, but no joy there yet (yes, I did send a help message to the mailing list). From this state, I'm willing/forced to play around a bit smile.gif.
  Forum: Zaurus - pdaXrom · Post Preview: #164455 · Replies: 56 · Views: 16,213

grog
Posted on: Jul 6 2007, 06:01 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(HoloVector @ Jul 5 2007, 08:33 PM)
sashz ported the 2.4.20 kernel to the c7x0 series!?  Is this uname from before or after doing a pdaXii13 patching?  If it really is running 2.4.20 then maybe the enhanced SD driver from the 3200 will work.
*

I'm pretty sure both of these were pre-upgrade, but I'll reflash & double check. And if by the 3200 sd driver you mean the one included in the pdaxii13 upgrade tarball, then no, it seems to cause problems. I'll double check that too & report back.
  Forum: Zaurus - pdaXrom · Post Preview: #164442 · Replies: 56 · Views: 16,213

grog
Posted on: Jul 5 2007, 11:10 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(macwiz @ Apr 13 2007, 06:17 AM)
Hi. I got the upgrade to pdaxii13 working on my 860 model from a clean install of beta1. I am having trouble with it not recognizing any SD card after the upgrade. Any ideas?

Also if I quit X, the cli is scrambled and rotated. I have no problem with X being rotated though.
*

QUOTE(macwiz @ Apr 13 2007, 10:22 AM)
Sort of solved my first query. I had tried mounting from the command line, but clearly I was doing that wrong. Then I installed rox, which took a while because of a missing library, and then from rox filer just clicking on the card icon when in the /mnt folder did the trick.
*

Hi macwiz. I've just applied the pdaxii13 upgrade to my beta2 install, and I'm experiencing the same two problems as you. Cards won't mount (neither sd nor cf) and I get the funky sideways screen when I quit X. I know you said the former problem was solved by installing rox, but any idea of what the 'behind the scenes' issue was? According to my earlier findings, pdax1113's updated modules weren't compatible with the C860's kernel, but see below.

And did you ever get the screen rotation fixed? thks

QUOTE(Meanie @ Feb 28 2007, 06:32 PM)
[regarding failed tests of the 2.4.18 sd module]
that's too bad then. no big SD support in that case...
*

Hi again, Meanie. I've tried grappling with pdaxii13 again & I stumbled on something interesting. Previously my testing was from a beta1 base install. This time I tried it from my last beta2 working image (which was the last beta that really worked well on the C860). It was with my flipping back & forth that I noticed that the two use different kernels! ohmy.gif

beta1:
CODE
# uname -a
Linux zaurus 2.4.18-rmk7-pxa3-embedix #1 Mon, 14 Nov 2005 20:35:45 +0000 armv5tel unknown

beta2:
CODE
root@zaurus# uname -a
Linux zaurus 2.4.20 #1 Tue, 07 Mar 2006 01:09:26 +0000 armv5tel unknown

Does this mean that there might be hope for me yet? i.e. is there another module for the 2.4.20 kernel I can try?
  Forum: Zaurus - pdaXrom · Post Preview: #164388 · Replies: 56 · Views: 16,213

grog
Posted on: Jun 23 2007, 08:50 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(Meanie @ Jun 20 2007, 08:01 PM)
QUOTE(grog @ Jun 15 2007, 08:20 PM)
QUOTE(Meanie @ Jun 14 2007, 11:11 PM)
QUOTE
- screen not refreshing after exiting X
Ah, right. I'm used to suspending & resuming right after exiting X. A pain though, I agree.

does running
CODE
clear

or
CODE
reset

fix it?
*

Not for me.
*

can you provide the output of fbset just after exiting X

and after you suspend/resume
*

Here's the output of fbset; there's no difference before and after suspend.

CODE
mode "640x480-813802"
       geometry 640 480 640 480 16
       timings 4 0 0 0 0 0 0
       accel false
       rgba 5/11,6/5,5/0,0/0
endmode
  Forum: Zaurus - pdaXrom · Post Preview: #163598 · Replies: 81 · Views: 48,886

grog
Posted on: Jun 20 2007, 08:57 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(vilefridge @ Jun 20 2007, 10:00 AM)
QUOTE(grog @ Jun 20 2007, 08:01 AM)
Have you tried turning the speaker and/or headphones on using alsamixer?
*
What do your alsamixer settings look like? Correct alsamixer settings appear enabled by default (at least for me), although I could be wrong..
*

Well right now the relevant settings (AFAIK) are: Playback [95%], Jack Function [Headset] & Speaker Function [Off], 'cause I just listen to music via headphones. The speaker does work as long as I set Speaker Function [On]. HTH
  Forum: Zaurus - pdaXrom · Post Preview: #163460 · Replies: 81 · Views: 48,886

grog
Posted on: Jun 20 2007, 07:01 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(vilefridge @ Jun 19 2007, 10:34 PM)
I've applied SP7 to 197 on a SL-C750 but the audio isn't working.  I'm not hearing _anything_ from the internal speaker or external headphones.  Tried both mplayer and xmms.  I mainly use my Zaurus for playing music, so it would be nice to have this fixed...  Any ideas? =)

The sound works in Cacko and also if I do a sound test in the Fn+D+M panel, so it's not a hardware issue. 

(Thanks for all your hard work Meanie!!)
*

Have you tried turning the speaker and/or headphones on using alsamixer?
  Forum: Zaurus - pdaXrom · Post Preview: #163456 · Replies: 81 · Views: 48,886

grog
Posted on: Jun 15 2007, 02:20 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(Meanie @ Jun 14 2007, 11:11 PM)
QUOTE
- screen not refreshing after exiting X
Ah, right. I'm used to suspending & resuming right after exiting X. A pain though, I agree.

does running
CODE
clear

or
CODE
reset

fix it?
*

Not for me.
  Forum: Zaurus - pdaXrom · Post Preview: #163233 · Replies: 81 · Views: 48,886

grog
Posted on: Jun 13 2007, 04:28 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(Meanie @ Jun 12 2007, 06:15 PM)
The next release of pdaXrom will have a GUI installer with system backup and restore feature to replace the nand backup/restore feature. I may also implement zbackup on pdaXrom (if time permits) so you can create system snapshots that you can use to flash back your system.
*

Exciting additions. The flash-restore is slated to work for all models? That would be really good news.
  Forum: Zaurus - pdaXrom · Post Preview: #163123 · Replies: 81 · Views: 48,886

grog
Posted on: Jun 12 2007, 09:22 AM





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564


QUOTE(donquixote @ Jun 12 2007, 11:14 AM)
- shutting off randomly for no reason
- apm issues
I haven't experienced these on my 860.

QUOTE
- screen not refreshing after exiting X
Ah, right. I'm used to suspending & resuming right after exiting X. A pain though, I agree.

QUOTE
- audio doesn't shut off when headphones are plugged-in
True. It's a another pain having to run alsamixer all the time. Then again, at least for me, it's not a biggy 'cause I don't use the speaker very often.

QUOTE
- screen fading doesn't work with Fn+3 and 4 keys
It's been so long I had forgotten about that. And the Fn+1 & Fn+2 to shrink & enlarge the terminal fonts was a kewl thing I remember from Cacko too smile.gif.
  Forum: Zaurus - pdaXrom · Post Preview: #163062 · Replies: 81 · Views: 48,886

28 Pages V   1 2 3 > » 

New Posts  New Replies
No New Posts  No New Replies
Hot topic  Hot Topic (New)
No new  Hot Topic (No New)
Poll  Poll (New)
No new votes  Poll (No New)
Closed  Locked Topic
Moved  Moved Topic
 

RSS Lo-Fi Version Time is now: 14th November 2019 - 07:44 PM