OESF Portal | OESF Forum | OESF Wiki | LinuxPDA | #planetgemini chat on matrix.org | #gemini-pda chat on Freenode | #zaurus and #alarmz chat on Freenode | ELSI (coming soon) | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages V  « < 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> 1.1.0beta2 For Cxxxx, Anyone tried already ?
km2783
post Mar 16 2006, 07:53 AM
Post #46





Group: Members
Posts: 71
Joined: 9-January 06
Member No.: 8,886



QUOTE(Meanie @ Mar 16 2006, 05:22 AM)
did you try:

CODE
/etc/sdcontrol eject
/etc/sdcontrol insert

?
*


I tried insert. It just hangs there, doing nothing, just like:

CODE
mount /dev/mmcda /mnt/card
mount /dev/mmcda1 /mnt/card
mount /dev/mmcda2 /mnt/card
Go to the top of the page
 
+Quote Post
km2783
post Mar 16 2006, 08:08 AM
Post #47





Group: Members
Posts: 71
Joined: 9-January 06
Member No.: 8,886



I wonder if there is an issue with suspending somehow? It is like instead of going into suspend, it stayed on all night. Because my battery is drained, and under Beta1 I would leave it in suspend for days sometimes, and never had any issues. This morning, I had to leave it plugged in for a few minutes like I said previously, and when I got back into X, the battery applet showed 60% power. Then it plumetted, the backlight went off, and I had to plug it back in.

I used the menu to suspend, like I do 99% of the time.

But back to the 4GB card, I can't get it to recognize anything. But I am willing to keep trying if anyone has any more suggestions.

My Tungsten T3 did not recognize the card, either, but I believe that is just because it is an older unit. Supposedly w/ out some patch I did not get, it won't read cards larger than 256MB, though it read my 512 just fine.

I will try to pick up an SD card reader to see if windows XP can recognize it.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ULhume
post Mar 16 2006, 08:15 AM
Post #48





Group: Members
Posts: 38
Joined: 16-March 06
From: France
Member No.: 9,371



I still have suspend/resume problem with my SL-C1000. It's not always but really often. When I let power management suspend the device, i am not able to restart it again. I have sometime a picture for 1 second and down again... Any idea ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
km2783
post Mar 16 2006, 01:31 PM
Post #49





Group: Members
Posts: 71
Joined: 9-January 06
Member No.: 8,886



update:

Picked up a card reader at lunch. Windows 2000 says...

the frickin' thing is not formatted unsure.gif

but alas, I do not have the authority to format at work. so I will try again when I get home since i can't mount it under pdaxrom to format it under linux dry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
0xDEADBEEF
post Mar 16 2006, 01:46 PM
Post #50





Group: Members
Posts: 52
Joined: 4-December 05
Member No.: 8,660



QUOTE(km2783 @ Mar 16 2006, 02:31 PM)
update:

Picked up a card reader at lunch.  Windows 2000 says...

the frickin' thing is not formatted unsure.gif

but alas, I do not have the authority to format at work.  so I will try again when I get home since i can't mount it under pdaxrom to format it under linux dry.gif
*


Windows may say it is unformatted becuase it cannot read it either.
In linux first you format then mount.

try
dd if=/dev/mmcda of=firstblk.bin count=1 bs=512
it should read first sector from the device
if it fails it means that the driver or slot cannot read from the card

then
Try running fdisk /dev/mmcda and see if it works
Create a partition table. Create fat32 or ext2 partition.
Then format it (mke2fs, mkdosfs)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
km2783
post Mar 16 2006, 02:06 PM
Post #51





Group: Members
Posts: 71
Joined: 9-January 06
Member No.: 8,886



thanks for the help smile.gif

every command involving mmcda just sits there with a cursor forever, and w/ out a reset/battery removal, the SD slot is forever tied up and won't even recognize my tried and true 512MB card.

I do not think it is the card itself, because the latest gamepark will recognize it.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
km2783
post Mar 16 2006, 05:55 PM
Post #52





Group: Members
Posts: 71
Joined: 9-January 06
Member No.: 8,886



According to my home machine running Windows XP the card is formatted FAT32. This is the only option I am given to format this card with as well. It was the card reader, I needed to install a driver from the D that came with it before anything in the reader would be recognized, even on my XP machine.


Unrelated, I still don't know why it sits there forever when issuing the "shutdown now" command.
it gets to "Unloading USB modules:" and just sits there, blinking a cursor at me sad.gif

Picked up a 160GB hard drive from best buy for $70, plan to shove it into a surprisingly good PC I have laying around and seeing if maybe ext2 or ext3 or something might work better for it. I guess it is worth a shot. unsure.gif

i'm bored anyway, what else do I have to do tonight? but it probably won't happen tonight, my internet connection is not the fastest... but at least it's better than ISDN or dial-up... biggrin.gif I still need the iso files dry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
scheck.r
post Mar 20 2006, 01:56 PM
Post #53





Group: Members
Posts: 320
Joined: 5-December 04
From: Paris, France
Member No.: 5,776



I don't see any difference when waking up the Z compared to beta1. It still redraws the screen 2 or 3 times amd sometimes it froze while I had a microdrive already inserted.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john4
post Mar 21 2006, 12:52 AM
Post #54





Group: Members
Posts: 41
Joined: 9-June 05
Member No.: 7,305



I feel very disappointed with pdaXrom development team.

It seems no one would like to solve the CF umount-problem.

Another problem:
Is there someone using C750/7500C can tell me how to make a swapfile under beta2 and fix the cf problem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DaemonsGR
post Mar 21 2006, 01:19 AM
Post #55





Group: Members
Posts: 237
Joined: 28-December 05
Member No.: 8,801



SWAP:
dd if=/dev/zero of=/mnt/PATH/.swap bs=1M count=64
mkswap /mnt/PATH/.swap
swapon /mnt/PATH/.swap


PS: pdax works more than great on my 3100!!! Thnx
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chero
post Mar 21 2006, 01:20 AM
Post #56





Group: Members
Posts: 1,140
Joined: 22-April 04
From: Belgium
Member No.: 2,962



QUOTE(km2783 @ Mar 16 2006, 04:43 PM)
here's a fun thing.

After being suspended all night, it won't come back on.  I removed the battery, replaced it, and it still won't come back on huh.gif 

I can't even get into the service menu blink.gif  Magical.

The power LED comes on to show the battery is being charged.  That is all.

No power plugged in, I remove the battery for several seconds (at least 5), put it back in, plug in power, hold Ok and press power.  Nothing.  Nothing but tears laugh.gif

Time for some OESF search engine queries dry.gif

**edit**

after being plugged in for a few minutes, it turned on rolleyes.gif The battery had nearly a full charge, wtf dry.gif oh well.

Now I can try it
*


remove the SD - before you suspend - and all problems will be solved. (at least that's what happened to me).

Chero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
km2783
post Mar 21 2006, 07:34 AM
Post #57





Group: Members
Posts: 71
Joined: 9-January 06
Member No.: 8,886



QUOTE(Chero @ Mar 21 2006, 04:20 AM)
QUOTE(km2783 @ Mar 16 2006, 04:43 PM)
here's a fun thing.

After being suspended all night, it won't come back on.  I removed the battery, replaced it, and it still won't come back on huh.gif 

I can't even get into the service menu blink.gif  Magical.

The power LED comes on to show the battery is being charged.  That is all.

No power plugged in, I remove the battery for several seconds (at least 5), put it back in, plug in power, hold Ok and press power.  Nothing.  Nothing but tears laugh.gif

Time for some OESF search engine queries dry.gif

**edit**

after being plugged in for a few minutes, it turned on rolleyes.gif The battery had nearly a full charge, wtf dry.gif oh well.

Now I can try it
*


remove the SD - before you suspend - and all problems will be solved. (at least that's what happened to me).

Chero.
*



I think the problem was due to the sd slot being hung up after not recognizing the 4GB card. After trynig the 4GB card, the 512MB card would not be recognized, either.

I always leave the 512MB card in the slot and never have issues.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
badog
post Mar 26 2006, 01:29 AM
Post #58





Group: Members
Posts: 248
Joined: 25-November 04
Member No.: 5,608



where is beta2 for SL-6000L/W?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Mar 26 2006, 08:32 AM
Post #59





Group: Members
Posts: 1,853
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



QUOTE(km2783 @ Mar 16 2006, 07:55 PM)
According to my home machine running Windows XP the card is formatted FAT32.  This is the only option I am given to format this card with as well.
*

Sorry to chime in, as I'm using cacko.
As to the 4GB SD card. Anything above 2GB needs to be formatted as FAT32 under windows.
May I suggest someone running pdaXrom, get a 2GB SD card and try it.
A 2GB card will actually be under 2GB in size, so it can be formatted as FAT under windows.
Maybe this would "work" better with the new SD driver.
Then you would know that the 1GB limit of Zaurus has been broken smile.gif
Jon
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tahoe1579
post Mar 29 2006, 08:44 AM
Post #60





Group: Members
Posts: 2
Joined: 28-March 06
From: Michigan
Member No.: 9,471



QUOTE(Jon_J @ Mar 26 2006, 12:32 PM)
QUOTE(km2783 @ Mar 16 2006, 07:55 PM)
According to my home machine running Windows XP the card is formatted FAT32.  This is the only option I am given to format this card with as well.
*

Sorry to chime in, as I'm using cacko.
As to the 4GB SD card. Anything above 2GB needs to be formatted as FAT32 under windows.
May I suggest someone running pdaXrom, get a 2GB SD card and try it.
A 2GB card will actually be under 2GB in size, so it can be formatted as FAT under windows.
Maybe this would "work" better with the new SD driver.
Then you would know that the 1GB limit of Zaurus has been broken smile.gif
Jon
*



I just joined this forum and after reading everything I can find out there about mounting a 2GB SD
card I still can't get mine to work. I'm running pdaXrom 1.1.0beta2 on my C760, and I can see the
card info in /proc/mmc/host0/card0 but there is no /dev/mmc or /dev/mmcda so I can't actually mount
the card. sdcontrol is looking for /dev/mmcd/disc0/part1. I have tried formating the disk with FAT, FAT32, ext2, ext3 with no changes.

Has anyone else run into this same problem?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pages V  « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th November 2019 - 11:16 AM