OESF Portal | OESF Forum | OESF Wiki | LinuxPDA | #planetgemini chat on matrix.org | #gemini-pda chat on Freenode | #zaurus and #alarmz chat on Freenode | ELSI (coming soon) | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Av700 Freezing Problem, dvd recording
wapyaly
post Apr 14 2006, 11:20 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 3
Joined: 14-April 06
Member No.: 9,622



Please please help me! Had the av700 for 8 months, fantastic, no issues and love it. However just today I have had a BIG problem. Basically when trying to record from dvd or tv through docking station, after 6-9 minutes the unit freezes up and when i disconnect from the docking station it just switches off and does not store any media. Anyone had a similar problem or can suggest a solution?? Tried taking battery out, and downloaded the up to date firmware, but this has not helped at all.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tat2sailor
post Apr 15 2006, 08:30 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 65
Joined: 14-November 05
Member No.: 8,533



Hi wapyaly,

Had happened to me too, what i did and which seems to work, switch between drive mode.

For example, if you're using windows mode, swith to hard drive and then back again to windows. Vice Versa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
minhtv74
post Apr 15 2006, 10:50 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 8
Joined: 4-April 06
From: www.gsm.com.vn
Member No.: 9,525



Happen to my Av500 2 !

I think the problem is the Archos OS. It's not enough power to handle the converting process which need lots of resource.

My experience :

Recording with the standard resolution, dont change the resolution to 680 x 480

When recording with Archos Av500/700 , just press Record button(o) 1 time then Stop (x) button 1 time. Hit any button during the recording process can cause whole system hang.

Hope this help
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tat2sailor
post Apr 16 2006, 01:32 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 65
Joined: 14-November 05
Member No.: 8,533



Hi minhtv74,

Archos do have problems with the OS but they are minors really. i own the AV 500 and whenever the hanging problems starts during recording, i'll just switch the drive mode to and forth and it seems to work, cheers!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wapyaly
post Apr 16 2006, 08:22 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 3
Joined: 14-April 06
Member No.: 9,622



Thanks for all your help, I reset the bitrate low and the sampling down as well and all seems OK now smile.gif

No guys it's started playing up again, won't let me change the resolution in contextual setting or let me reset them. I think I'm gonna take it back to the shop. Worked for 1 hour then started freeaing up after 50 minutes and then 10 minutes....aaaahhhhh

I have another question, up to now I have been saving DVDs direct to the Archos from my DVD player in real time, this obviously is taking up more space than we need to as we havent looked into ripping and compressing software, is this easy to use?
By how much does it compress a average DVD?
Cheers guys smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wapyaly
post Apr 18 2006, 12:43 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 3
Joined: 14-April 06
Member No.: 9,622



Latest update...
Took it back to Currys and they exchanged it with no questions asked smile.gif

Thanks for all your help....
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd January 2020 - 03:21 PM