Printable Version of Topic

Click here to view this topic in its original format

OESF Portables Forum _ Zaurus - pdaXrom _ Native Development Tools Getting Old

Posted by: jcabrer Sep 8 2010, 09:11 AM

Recently, I've been trying to resurrect old porting attempts. I bought a SL-C3100 and SL-6000L, and got hem set up with the most functional pdaXrom distros I could put together.

Now that I've started compiling a few packages, I'm noticing that a lot of recently developed code will not build due to outdated tools. The main culprit seems to be m4, but others like autoconf are giving trouble as well. Trying to build the latest m4 from source has all kinds of recursive dependencies, so bootstrapping is required if I want to pull this off on the Z.

I think the only alternative at this point is going to be to set up a cross compile toolchain targeted at pdaXrom but built using a recent version of Ubuntu, or some other Debian-based distro.

Posted by: jcabrer Sep 29 2010, 08:10 PM

Updated versions of Make and M4 seem to have made a difference. The errors I was getting at make are now gone!

Here they are if anyone wants them. I'm working on a feed to host all of the new stuff I'm compiling, but who knows when I'll get around to it. ;^)

 m4_1.4.11_armv5tel.ipk ( 287.34K ) : 116
 make_3.82_armv5tel.ipk ( 553.73K ) : 110
 pkg_config_0.25_armv5tel.ipk ( 67.1K ) : 111
 

Posted by: ckblackm Sep 30 2010, 06:10 AM

QUOTE(jcabrer @ Sep 30 2010, 04:10 AM) *
Updated versions of Make and M4 seem to have made a difference. The errors I was getting at make are now gone!

Here they are if anyone wants them. I'm working on a feed to host all of the new stuff I'm compiling, but who knows when I'll get around to it. ;^)



Will these work with beta3?

Posted by: jcabrer Sep 30 2010, 09:19 PM

QUOTE(ckblackm @ Sep 30 2010, 07:10 AM) *
QUOTE(jcabrer @ Sep 30 2010, 04:10 AM) *
Updated versions of Make and M4 seem to have made a difference. The errors I was getting at make are now gone!

Here they are if anyone wants them. I'm working on a feed to host all of the new stuff I'm compiling, but who knows when I'll get around to it. ;^)



Will these work with beta3?


Yes, these will work with pdaXrom Beta 3, and any derived works. I use pdaXii13 on the C3100 and Beta 1 on the SL-6000. All are compatible.

Since all of my ipks install in /usr/local/bin, you may have to remove any other copies floating around in /usr/bin.

Some tools like to hang out in /opt/..., and you may have to create symbolic links in there. I think that was the case with make and m4. I might fix that and re-post these if that is the case. Let me know if you try them, and find any issues. Thanks.

Posted by: ckblackm Nov 18 2010, 11:49 AM

QUOTE(jcabrer @ Sep 30 2010, 04:10 AM) *
Updated versions of Make and M4 seem to have made a difference. The errors I was getting at make are now gone!

Here they are if anyone wants them. I'm working on a feed to host all of the new stuff I'm compiling, but who knows when I'll get around to it. ;^)


Do you have an updated version of autoconf?

thanks,
Christopher.

Posted by: jcabrer Nov 21 2010, 02:09 PM

QUOTE(ckblackm @ Nov 18 2010, 11:49 AM) *
QUOTE(jcabrer @ Sep 30 2010, 04:10 AM) *
Updated versions of Make and M4 seem to have made a difference. The errors I was getting at make are now gone!

Here they are if anyone wants them. I'm working on a feed to host all of the new stuff I'm compiling, but who knows when I'll get around to it. ;^)


Do you have an updated version of autoconf?

thanks,
Christopher.


https://www.oesf.org/forum/index.php?showtopic=18415&pid=188215&st=465&#entry188215

Posted by: ckblackm Dec 5 2010, 02:50 PM

QUOTE(jcabrer @ Nov 21 2010, 10:09 PM) *
QUOTE(ckblackm @ Nov 18 2010, 11:49 AM) *
QUOTE(jcabrer @ Sep 30 2010, 04:10 AM) *
Updated versions of Make and M4 seem to have made a difference. The errors I was getting at make are now gone!

Here they are if anyone wants them. I'm working on a feed to host all of the new stuff I'm compiling, but who knows when I'll get around to it. ;^)


Do you have an updated version of autoconf?

thanks,
Christopher.


https://www.oesf.org/forum/index.php?showtopic=18415&pid=188215&st=465&#entry188215



I see automake, but not autoconf... did you have autoconf?

thanks,
Christopher.

Posted by: jcabrer Dec 26 2010, 08:47 PM

Ah! You're right. Sorry. Let's see if I can remedy that in the next few days.

Posted by: ckblackm Feb 9 2011, 05:49 PM

QUOTE(jcabrer @ Dec 27 2010, 04:47 AM) *
Ah! You're right. Sorry. Let's see if I can remedy that in the next few days.



Any luck with this?

thanks,
Christopher.

Powered by Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)