OESF Portal | OESF Forum | OESF Wiki | LinuxPDA | #planetgemini chat on matrix.org | #gemini-pda chat on Freenode | #zaurus and #alarmz chat on Freenode | ELSI (coming soon) | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> 1gb sd help
coolass
post Oct 24 2004, 03:58 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 186
Joined: 13-February 04
Member No.: 1,852



Hello, I have a movie downloaded for my Z and put it on a 1gb sd card , but when I try to play the file with the Sharp media player it just hangs at the "Please Wait" screen. I know the file works for my Z because it is mpeg1 encoded. Is their anything that I'm missing? cool.gif P.S. I'm using a sl-6k...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Omicron
post Oct 24 2004, 04:33 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 608
Joined: 14-April 04
Member No.: 2,853



QUOTE(coolass @ Oct 24 2004, 06:58 PM)
Hello, I have a movie downloaded for my Z and put it on a 1gb sd card , but when I try to play the file with the Sharp media player it just hangs at the "Please Wait" screen. I know the file works for my Z because it is mpeg1 encoded. Is their anything that I'm missing? cool.gif P.S. I'm using a sl-6k...



SOmeone reported problems with 6K (i think) that they fiixed by clicking and holding on the icon and toggling "Display in magified screeen"...can't remember if it was checked or unchecked.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
coolass
post Oct 24 2004, 05:32 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 186
Joined: 13-February 04
Member No.: 1,852



QUOTE(Omicron @ Oct 24 2004, 07:33 PM)
QUOTE(coolass @ Oct 24 2004, 06:58 PM)
Hello, I have a movie downloaded for my Z and put it on a 1gb sd card , but when I try to play the file with the Sharp media player it just hangs at the "Please Wait" screen. I know the file works for my Z because it is mpeg1 encoded. Is their anything that I'm missing? cool.gif P.S. I'm using a sl-6k...



SOmeone reported problems with 6K (i think) that they fiixed by clicking and holding on the icon and toggling "Display in magified screeen"...can't remember if it was checked or unchecked.

I've used mediaplayer before but I was wondering if it was because the file was so big ,593.5MB, or if I should do something with the sd card ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
inman
post Oct 26 2004, 10:44 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 12
Joined: 12-September 04
Member No.: 4,563



QUOTE(coolass @ Oct 24 2004, 09:32 PM)
I've used mediaplayer before but I was wondering if it was because the file was so big ,593.5MB, or if I should do something with the sd card ?

Mediaplayer doesn't seem to play movies at 640x480 very quickly if you enable fullscreen scaling. I figure it makes more sense to feed it a 320x240 movie and run Mediaplayer in the lower resolution mode by turning magnification on. It sounds like it's already on, because you're already seeing a "Please wait..." message as it changes video modes.

I'd try playing small movies from your card. If that works, maybe it is due to filesize (is it scanning the file to compute time? is the movie encoded with an index for searching?). If possible, try encoding the movie differently and see if that helps. If that doesn't work, try playing small movies from internal flash.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
coolass
post Oct 26 2004, 10:58 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 186
Joined: 13-February 04
Member No.: 1,852



QUOTE(inman @ Oct 26 2004, 01:44 PM)
QUOTE(coolass @ Oct 24 2004, 09:32 PM)
I've used mediaplayer before but I was wondering if it was because the file was so big ,593.5MB, or if I should do something with the sd card ?

Mediaplayer doesn't seem to play movies at 640x480 very quickly if you enable fullscreen scaling. I figure it makes more sense to feed it a 320x240 movie and run Mediaplayer in the lower resolution mode by turning magnification on. It sounds like it's already on, because you're already seeing a "Please wait..." message as it changes video modes.

I'd try playing small movies from your card. If that works, maybe it is due to filesize (is it scanning the file to compute time? is the movie encoded with an index for searching?). If possible, try encoding the movie differently and see if that helps. If that doesn't work, try playing small movies from internal flash.

The magnification is off and the PLEASE WAIT comes from the media player trying to play the file . I will try to re encode it and thanks for the reply.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th August 2018 - 02:02 AM