Author Topic: Keypebble - "host Not Found"  (Read 1085 times)

conn-fused

  • Newbie
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Keypebble - "host Not Found"
« on: March 14, 2005, 09:19:01 am »
On a SharpROM 2.38 SL5500, I've installed opie_keypebble_1.0.0 (the sharprom version). I have also installed libopie and opie_pics.

The program seems to work fine (ie it loads, and I can open a connect dialogue), but when I tell the program to connect, it fails with the message "Host not found". This dispite the fact that ping finds the hosts.

Has anyone out there used keypebble and overcome this problem? Thanks.

tumnus

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1176
    • View Profile
    • http://www.cpinkney.org.uk
Keypebble - "host Not Found"
« Reply #1 on: March 15, 2005, 02:46:09 am »
I think you need to use an IP address. It doesn't seem to resolve host names.
# Search the Zaurus Howtos ## Search the Zaurus FAQs ## Find Z software at ELSI #
--------------------
UK SL5500 with Sharp ROM 3.13, SL5600 with Sharp ROM 1.32 - SuSE 9.0 Pro, Windows XP Home
Qualendar for Calendar and Todo
Socket Bluetooth CF Card (Rev F), Kingmax 512MB MMC Card, Palm Tungsten T Stylus,
Pretec CF->Smartmedia Adapter, Semsons Universal Battery Extender

chrget

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 129
    • View Profile
Keypebble - "host Not Found"
« Reply #2 on: March 15, 2005, 03:26:47 am »
Personally I have given up on keypebble altogether. Maybe I'm too stupid, but I never got it to work much for the same reason the original poster didn't. And no, entering an IP address did not work either

In the end I decided on using fbvnc - a framebuffer-based VNC client, which, while it might not be everybody's cup of tea, works quite well for me.

Of course, YMMV ...

Best regards,
Chris.
SL-5500G running a modified 3.13 Sharp ROM
Extrememory 1GB SD / Netgear MA701 WLAN
Audiovox RTM-8000 GSM/GPRS CF Card

conn-fused

  • Newbie
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Keypebble - "host Not Found"
« Reply #3 on: March 15, 2005, 03:53:00 am »
True enough, the secret is not entering an ip address.

I will write again if I get keypebble to work, but in the mean time I'll probably look at fbvnc (thanks for the suggestion).

silvio

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
    • http://www.iaccarino.de/silvio
Keypebble - "host Not Found"
« Reply #4 on: March 15, 2005, 04:09:09 am »
Quote
...it fails with the message "Host not found". This dispite the fact that ping finds the hosts...

Some things to try:

Enter a full qualified name (hostname + domain): "tux.home"

Use nmap to check that the host is really listening for incomming vnc clients.

Do not check for screen updates every 1 ms.

Do not use any other scale factor than 1.

Maybe on 5500 devices the fbvnc client is a better choice.
SL-C860, Cacko 1.22 lite and many toys.
My Zaurus stuff

chrget

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 129
    • View Profile
Keypebble - "host Not Found"
« Reply #5 on: March 15, 2005, 06:47:58 am »
Quote
Maybe on 5500 devices the fbvnc client is a better choice.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=70723\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

I doubt it has something to do with the model, much rather with the software in use. Let's be honest, Sharp ROM 2.38 has been abandoned by most people a long time ago. If I'd be forced to place a bet, that's where I'd put my money. Chances are keypebble would work fine on 3.10 or 3.13.

But then again there are people like me that still find merit in running 2.38  

Best regards,
Chris.
SL-5500G running a modified 3.13 Sharp ROM
Extrememory 1GB SD / Netgear MA701 WLAN
Audiovox RTM-8000 GSM/GPRS CF Card