Author Topic: Zaurus 6000 Startup Screen  (Read 8644 times)

Gondola

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 124
    • View Profile
Zaurus 6000 Startup Screen
« on: April 06, 2005, 02:13:50 pm »
I grabbed a pic from DigitalBlasphemy.com, cropped it, and added the text.  I think it came out really nice.

Z6000 is a portrait-mode device, so all pics are 480x640 24 bit BMPs.  I copied the picture to /home/QtPalmtop/pics/Startup_screen.bmp (deleting the symlink there) and re-symlinked the /home/QtPalmtop/pics144/Startup_screen.bmp to it.

I'm not sure why there's a /pics and a /pics144 directory.  They both look to contain the same stuff.  I hate redundancy..

Just a note, this picture IS copyright digitalblasphemy.com.  Please visit the site and subscribe if you want full access to the stuff there.  I'm not a subscriber nor am I affiliated with the site, but I love the pics there.  I guess he'll forgive me for cutting off the URL on the pic for this plug

Anyway, here it is;
« Last Edit: April 06, 2005, 02:15:10 pm by Gondola »
[span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\']Nokia 770, running latest firmware.
1GB RS-MMC sandisk card
Garmin Etrex Legend GPS/USB Earthmate GPS
Rooted, with an SSH server, VNC viewer, etc.
[/span]

guylhem

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 577
    • View Profile
Zaurus 6000 Startup Screen
« Reply #1 on: April 06, 2005, 05:05:58 pm »
Here's a pic I took in the Everglades. I really took it so I have the copyright ;-) and I say "feel free to use it on your Zaurus" !

Psion

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
    • View Profile
Zaurus 6000 Startup Screen
« Reply #2 on: July 22, 2005, 05:07:04 pm »
Gondola:

I like the pic.

I followed your instructions on my SL-5500, however upon reboot (startup), the pic seems to have turned itself into landscape and tiled itself with a lot of lines through it...completely unreadable.

Is it the 5500 vs. 6000, or did I miss something?

Thanks.

Quote
Here's a pic I took in the Everglades. I really took it so I have the copyright ;-) and I say "feel free to use it on your Zaurus" !
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=73866\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
SL-5500: Updated SharpROM 3.10
256MB CF card / 128MB SD
D-Link Air DCF-660W Wi-Fi CF card
Work laptop running XP Pro
Work laptop running Mac OSX 10.4.1
Home-made PC running dual-boot XP Home and PCLinuxOS

Gondola

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 124
    • View Profile
Zaurus 6000 Startup Screen
« Reply #3 on: July 23, 2005, 04:04:09 pm »
Quote
Gondola:

I like the pic.

I followed your instructions on my SL-5500, however upon reboot (startup), the pic seems to have turned itself into landscape and tiled itself with a lot of lines through it...completely unreadable.

Is it the 5500 vs. 6000, or did I miss something?

Thanks.

Quote
Here's a pic I took in the Everglades. I really took it so I have the copyright ;-) and I say "feel free to use it on your Zaurus" !
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=73866\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=89156\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


Well, the 6000 is portrait mode vga (480x640).. The 5500 is 200x320 or 320x200 right? You'd probably have to resize it to get it to fit on your screen if that's the case.
I don't recall the screen specs of the 5500 offhand.
[span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\']Nokia 770, running latest firmware.
1GB RS-MMC sandisk card
Garmin Etrex Legend GPS/USB Earthmate GPS
Rooted, with an SSH server, VNC viewer, etc.
[/span]

eekee

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Zaurus 6000 Startup Screen
« Reply #4 on: July 25, 2005, 10:50:46 am »
There's a short howto on startup screens with the 5x00, aparently they have to be rotated to show up the right way on the screen. Link: https://www.oesf.org/index.php?title=Change_StartUp_Screen

Edit: The 5500 screen is 240 x something, I believe 240x320.
« Last Edit: July 25, 2005, 10:51:48 am by eekee »
Hardware: 'well-used' SL-5500; 1GB SD-Card; 128MB CF card
ROM: OZ GPE (Wanted to use OPIE but it locks up on suspend, X seems to fix it somehow. Found GPE more powerful than it first looked, if a little flakey.)
Considering: Putting together a ROM oriented towards scripting. Will probably be OZ based with X11.

Psion

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
    • View Profile
Zaurus 6000 Startup Screen
« Reply #5 on: August 02, 2005, 12:04:27 pm »
eekee/gondola:

Thanks for the link.  I'll see if I can make the adjustment and make it work.
I appreciate the help.


Quote
There's a short howto on startup screens with the 5x00, aparently they have to be rotated to show up the right way on the screen. Link: https://www.oesf.org/index.php?title=Change_StartUp_Screen

Edit: The 5500 screen is 240 x something, I believe 240x320.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=89453\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
SL-5500: Updated SharpROM 3.10
256MB CF card / 128MB SD
D-Link Air DCF-660W Wi-Fi CF card
Work laptop running XP Pro
Work laptop running Mac OSX 10.4.1
Home-made PC running dual-boot XP Home and PCLinuxOS

Psion

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
    • View Profile
Zaurus 6000 Startup Screen
« Reply #6 on: August 02, 2005, 02:53:12 pm »
Worked perfectly!

Thanks again.
SL-5500: Updated SharpROM 3.10
256MB CF card / 128MB SD
D-Link Air DCF-660W Wi-Fi CF card
Work laptop running XP Pro
Work laptop running Mac OSX 10.4.1
Home-made PC running dual-boot XP Home and PCLinuxOS