Author Topic: Usb/linux Connection Problems...  (Read 1742 times)

m3xican

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Usb/linux Connection Problems...
« on: June 18, 2005, 07:11:01 am »
Hi... I'm loosing my mind, so I hope that someone here could help me!  

I have a SL-5500 with Opie 0.9.3-snapshot - OZ 3.2 - kernel 2.4.6-rmk1-np2-embed.

I can't connect to my Z from Linux (Slackware 10.0) neither connect to my pc from Z.

My Linux box recognizes the Z when I put it into the cradle:
Quote
hub.c: new USB device 00:0d.0-1, assigned address 2
usb.c: USB device 2 (vend/prod 0x4dd/0x8004) is not claimed by any active driver.
usb.c: registered new driver acm
acm.c: v0.21:USB Abstract Control Model driver for USB modems and ISDN adapters
usb.c: registered new driver usbnet
usb0: register usbnet usb-00:0d.0-1, Sharp Zaurus SL-5x00

I set the usb interface with:
Quote
ifconfig usb0 192.168.129.201 netmask 255.255.255.255 up
(note: if I set usb0 to 192.168.129.1 how I have read on several HOWTO nothing works )
obtaining:
Quote
usb0      Link encap:Ethernet  HWaddr 46:8F:DE:4E:3A:4E
          inet addr:192.168.129.201  Bcast:192.168.129.255  Mask:255.255.255.255
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0   TX bytes:0 (0.0
and I can ping the Z
Quote
bash-2.05b# ping 192.168.129.201
PING 192.168.129.201 (192.168.129.201) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.129.201: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.060 ms
64 bytes from 192.168.129.201: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.050 ms

--- 192.168.129.201 ping statistics ---
2 packets transmitted, 2 received, 0% packet loss, time 999ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.050/0.055/0.060/0.005 ms
But I can't have any kind of connection on it.

On the Z is running a ssh daemon, Z can connect to itself (at least this...), but no connection is possible from the pc.

I have followed the connecting to a linux pc over USB HOWTO, but nothing (except ping from pc) works...

Any suggestions?
« Last Edit: June 18, 2005, 07:17:14 am by m3xican »
Till I collapse...
I will not fall,
I will stand tall...
Feels like no one can beat me


M3xican

join the Mars, Land of No Mercy adventure...

lardman

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4512
    • View Profile
    • http://people.bath.ac.uk/enpsgp/Zaurus/
Usb/linux Connection Problems...
« Reply #1 on: June 18, 2005, 09:46:21 am »
You're pinging the Z from itself?

What does ifconfig show on your PC?


Si
C750 OZ3.5.4 (GPE, 2.6.x kernel)
SL5500 OZ3.5.4 (Opie)
Nokia 770
Serial GPS, WCF-12, Socket Ethernet & BT, Ratoc USB
WinXP, Mandriva

m3xican

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Usb/linux Connection Problems...
« Reply #2 on: June 18, 2005, 10:37:21 am »
Quote
You're pinging the Z from itself?
No, I'm pinging the Z from my pc, I have connected to ssh from the Z itself (To test if sshd works).

Quote
What does ifconfig show on your PC?
I obtain this:
Quote
usb0      Link encap:Ethernet  HWaddr 46:8F:DE:4E:3A:4E
          inet addr:192.168.129.201  Bcast:192.168.129.255  Mask:255.255.255.255
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
Till I collapse...
I will not fall,
I will stand tall...
Feels like no one can beat me


M3xican

join the Mars, Land of No Mercy adventure...

m3xican

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Usb/linux Connection Problems...
« Reply #3 on: June 23, 2005, 06:05:00 pm »
I have flashed (copying files on the CF with a CF reader) the Z with the last OZ release and now the connection works, maybe I have misunderstood some operations.

Thanx
Till I collapse...
I will not fall,
I will stand tall...
Feels like no one can beat me


M3xican

join the Mars, Land of No Mercy adventure...