Author Topic: New With Zaurus. Wireless And Some Questions.  (Read 2297 times)

runahue

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
New With Zaurus. Wireless And Some Questions.
« on: October 07, 2005, 11:25:55 am »
Hello friend:
Today is my first day with my Zaurus sl-c3100 and i have some dubts.
I am a Linux users some years ago.

Version:

Qtopia
Version 1.5.4
Biult Jul 5 2005 by trolltech

Kernel 2.4.20 compiled by Lineo Solutions

Model SL-C3100
ROM Version 1.02jp

My questions:
What ROM do i have?
Is the original Sharp Rom?

Another question about wireless:
i use an Ambicom 11b wireless card.
It seems run OK but my problem is that it suspends very very quick.
I insert it and after load modules i see in dmesg: pxa_pcmcia_suspend(0)
If i add the interfaces to settings --> network , the card is ON while is looking for networks, after that it turns Off.
With this problems i can't run kismet of config card by hand.
If i type cardctl reset 0 it lights only 2 or 3 seconds and after that another time suspends.

A lof of thank's
« Last Edit: October 07, 2005, 11:28:03 am by runahue »

GadgetGuy

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 321
    • View Profile
    • http://
New With Zaurus. Wireless And Some Questions.
« Reply #1 on: October 07, 2005, 11:53:19 am »
Quote
Hello friend:
Today is my first day with my Zaurus sl-c3100 and i have some dubts.
I am a Linux users some years ago.

Version:

Qtopia
Version 1.5.4
Biult Jul 5 2005 by trolltech

Kernel 2.4.20 compiled by Lineo Solutions

Model SL-C3100
ROM Version 1.02jp

My questions:
What ROM do i have?
Is the original Sharp Rom?

Another question about wireless:
i use an Ambicom 11b wireless card.
It seems run OK but my problem is that it suspends very very quick.
I insert it and after load modules i see in dmesg: pxa_pcmcia_suspend(0)
If i add the interfaces to settings --> network , the card is ON while is looking for networks, after that it turns Off.
With this problems i can't run kismet of config card by hand.
If i type cardctl reset 0 it lights only 2 or 3 seconds and after that another time suspends.

A lof of thank's
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


Hmm. Why the double post?

To answer some of your questions

1. Yes, you have the stock sharp rom

2. There are various sites explaining how to set up kismet. The best is Meanie's site, here: [a href=\"http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/]http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/[/url]

3. I am not exactly sure what your problem is related to the card suspending - my card only suspends if I allow it to suspend. Maybe a Kismet configuration problem? Again: check if Meanie's site has the answer for you...
Zaurus C-3100 from PriceJapan with OZ 3.5.4.1. Opie and GPE
Ambicom CF WL1100C Wifi Card and Symbol Wireless Networker CF Wifi Card
1 GB Sandisk Ultra II SD
PdAir leather case - Nintendo DS metal case
various smaller CF and SD cards
all kinds of USB cables and accessories
-------------------------------------------------------------
Previous computers: TI 99/4A, ZX81, C64, Amiga 500, Apple Powerbook 100
Previous PDA's: Palm 1000, Palm III, Palm V, Palm Vx, Audiovox Maestro Pocket PC, Psion 5mx
Current PDA: Palm Tungsten E2
Current favourite: Zaurus C3100 - my "micro laptop"

runahue

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
New With Zaurus. Wireless And Some Questions.
« Reply #2 on: October 07, 2005, 12:00:09 pm »
Quote
3. I am not exactly sure what your problem is related to the card suspending - my card only suspends if I allow it to suspend. Maybe a Kismet configuration problem? Again: check if Meanie's site has the answer for you...
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=98569\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


That is the question...how do you allow and don't allow it to suspend?

excuse me about double post.

thank's

GadgetGuy

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 321
    • View Profile
    • http://
New With Zaurus. Wireless And Some Questions.
« Reply #3 on: October 07, 2005, 12:03:22 pm »
Quote
That is the question...how do you allow and don't allow it to suspend?

[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=98571\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

I dont. Its all automatic: it just works as it should. ( Maybe due to the Cacko Rom?)

Again: check Meanie's site for Kismet instructions...
« Last Edit: October 07, 2005, 12:03:42 pm by GadgetGuy »
Zaurus C-3100 from PriceJapan with OZ 3.5.4.1. Opie and GPE
Ambicom CF WL1100C Wifi Card and Symbol Wireless Networker CF Wifi Card
1 GB Sandisk Ultra II SD
PdAir leather case - Nintendo DS metal case
various smaller CF and SD cards
all kinds of USB cables and accessories
-------------------------------------------------------------
Previous computers: TI 99/4A, ZX81, C64, Amiga 500, Apple Powerbook 100
Previous PDA's: Palm 1000, Palm III, Palm V, Palm Vx, Audiovox Maestro Pocket PC, Psion 5mx
Current PDA: Palm Tungsten E2
Current favourite: Zaurus C3100 - my "micro laptop"

runahue

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
New With Zaurus. Wireless And Some Questions.
« Reply #4 on: October 07, 2005, 12:19:23 pm »
Quote
Again: check Meanie's site for Kismet instructions...
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=98572\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

i have done it an kismet runs...but only when card is active.
the problem is that is very dificult for me to have it active

runahue

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
New With Zaurus. Wireless And Some Questions.
« Reply #5 on: October 07, 2005, 12:31:11 pm »
a little question:
where could i download Cacko Rom to test it?

thank's

usunoro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
New With Zaurus. Wireless And Some Questions.
« Reply #6 on: October 07, 2005, 02:29:36 pm »
An easy way to keep it from suspending is to setup an adhoc network on the Zaurus.  I have to do it w/ my Ambicom 802.11b card to use Wellenreiter.  It doesnt really matter what the information for the network is, at least with Wellenreiter.