Author Topic: 1.1.0beta1 Is Out!  (Read 37346 times)

jerrybme

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 639
    • View Profile
    • http://
1.1.0beta1 Is Out!
« Reply #105 on: January 27, 2006, 08:45:41 pm »
Does anyone know whether the kernel for the C-1000 & C-3100 has been significantly changed from RC12 to Beta 1.10? I'm also assuming that since the c-1000 kernel is made from C-3100 sources they are the same.

Evidently, there are some patches required to get the Orinico drivers working properly for the Socket WiFi cards in Kismet. They work fine for connecting to a network, but seem to not be able go into monitor mode. I've posted this bug and in the mean time have tried using a C-1000 RC12 kernel that was patched by cjb http://www.neonbox.org/zaurus/index.html Unfortunately, it didn't work. My C-3100 would boot. Of course, I may have screwed up while moving the C-1000 kernel from the folder in tools.tar to the C-3100 folder, but the flash seem to go without error. Before I backup everything and try again I was hoping someone with more knowledge than I could weigh in on the issue.

Cheers,

Jerry
SL-C3100
Angstrom-GPE
Lexar SD 1 GB
PQI 2GB CF
Ambicom WL1100 CF

MSC_Geek

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • http://
1.1.0beta1 Is Out!
« Reply #106 on: January 29, 2006, 04:43:14 pm »
Ok,
     Got pdaxrom working on my 6k, wifi works, startx worked, mostly all was good.  Then I ran ipkg update and ipkg upgrade, and now I can't start x.  startx results in the following message:
"Imageon_iniScreen()
:Bad file descriptor

Fatal server error:
no screens found

XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0" after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining"

If someone can point me in the right direction on that (where to find logfiles, what file got tweaked, etc) I would be much obliged.  I tried a search, but probably didn't use the right terms, so if there is a thread somewhere, just point me in that direction with a "Silly Newbie" type comment.

Also, as an FYI, ipkg upgrade gets severly hosed when it sees that wget is outdated, since it first uninstalls wget, and then tries to wget the updated package.  That one was an easy fix, just d/l'd a copy of the updated wget to a CF card from my PC and installed off that, but still, its a kinda silly bug.

Quote
Hi,

Changelog ?

Between rc12 and beta1 only minimum packages changed.

Is posible only:

edit /etc/ipkg.conf
ipkg update
ipkg upgrade ?

Thx.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=109185\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
Sl6000 w/ Expansion Sled
128M San Disk CF
512M PNY CF
pdaxrom

pgas

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1097
    • View Profile
    • http://
1.1.0beta1 Is Out!
« Reply #107 on: January 30, 2006, 01:28:53 am »
Quote
Got pdaxrom working on my 6k, wifi works, startx worked, mostly all was good. Then I ran ipkg update and ipkg upgrade, and now I can't start x. startx results in the following message:
"Imageon_iniScreen()
:Bad file descriptor
you need to update /etc/ipkg.conf
placing first http://mail.pdaxrom.org/1.1.0beta1/Zaurus-SL6000/
then http://mail.pdaxrom.org/1.1.0beta1/Zaurus-7x0-860/

you don't need to upgrade as the feed changes only with a new release.

Now, you probably installed X with the driver for ati (760 etc..)
The easier way to fix this is probaly to reflash
SLC-860 cacko / senao wifi

clofland

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 245
    • View Profile
    • http://www.lofland.net/
1.1.0beta1 Is Out!
« Reply #108 on: January 30, 2006, 02:04:07 pm »
I still have a problem where my Z goes to a blank white screen when it is left idle for a while. How do I get rid of this?

The worst part is this, if the Z suspends while this white screen is up, the Z goes to "sleep" such that I can't use it without "waking it up," but the screen does not turn off.

That is right, my Z is suspended with a white screen showing and the backlight on. The LED's even go off, just not the screen.

Needless to say, this doesn't do much for my batter life.
[span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\']C-760 pdaXrom 1.1.0beta3[/span]
- Sandisk UltraII 1GB SD card - Socket LP CF LAN card - Socket LP CF WLAN card - Socket CF Bluetooth Card Rev H -

ArchiMark

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1792
    • View Profile
1.1.0beta1 Is Out!
« Reply #109 on: January 30, 2006, 03:58:42 pm »
Thanks to Laze and pdaXrom team for this great ROM!

Was so pleased that I made my second PayPal donation to this project!

Just installed it to my 3100 last night and so far works great!

My Ambicom WiFi card and my Socket 10/100 Ethernet card both work.

Only issue I've had is shutting down my Z...exited from pdaXrom, then did 'shutdown' from command line, then tried to turn off Z with 'On/Off' switch, but nothing happens. Doesn't turn off.

Anyone have this problem?

Anything I can do about it besides removing battery?

Thanks,

Mark
Silicon Valley Digerati - * Please see my Mini Laptops For Sale Listing *
Cosmo Communicator / One-Netbook One Mix Yoga 3S (Win 10/Manjaro 18)
Banana Pi Zero UMPC/Armbian
MacBookPro
Sold: C3200/N900/OQO/N5/Dell Mini9/Netwalker/UMID M1/

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
1.1.0beta1 Is Out!
« Reply #110 on: January 30, 2006, 05:41:40 pm »
Quote
I still have a problem where my Z goes to a blank white screen when it is left idle for a while. How do I get rid of this?

The worst part is this, if the Z suspends while this white screen is up, the Z goes to "sleep" such that I can't use it without "waking it up," but the screen does not turn off.

That is right, my Z is suspended with a white screen showing and the backlight on. The LED's even go off, just not the screen.

Needless to say, this doesn't do much for my batter life.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=113009\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

did you try running poweroff or halt?

somehow the keys in the console are screwy , at least they are on my C3000.

btw archimark, did flashing pdaxrom on your c3100 do anything to your microdrive? are all the files on hdd3 still the same?
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

ArchiMark

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1792
    • View Profile
1.1.0beta1 Is Out!
« Reply #111 on: January 30, 2006, 07:39:49 pm »
Hi Meanie,

Well, I just checked as follows:

#df
......
/dev/hda1 ....../mnt/ide
/dev/hda2 ....../mnt/ide2
/dev/hda3 ....../mnt/ide3

#cd /mnt/ide3
#ls
Documents   dict2    opt    usr
debroot        etc      pocketworkstation  
dict1            home   swapfile

So it appears that it didn't change hdd3 content....

Mark




Quote
btw archimark, did flashing pdaxrom on your c3100 do anything to your microdrive? are all the files on hdd3 still the same?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=113036\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
Silicon Valley Digerati - * Please see my Mini Laptops For Sale Listing *
Cosmo Communicator / One-Netbook One Mix Yoga 3S (Win 10/Manjaro 18)
Banana Pi Zero UMPC/Armbian
MacBookPro
Sold: C3200/N900/OQO/N5/Dell Mini9/Netwalker/UMID M1/

Civil

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 103
    • View Profile
    • http://
1.1.0beta1 Is Out!
« Reply #112 on: February 01, 2006, 07:07:12 pm »
Quote
dosbox updated from cvs
Yeah. Cool. Working dosbox! (see screenshot. Windows 3.1 under DosBox, installing Photoshop 4.0. Slow, but working!)
Zaurus C-3100 ( Gentoo 2007.0 eabi, kernel 2.6.21.6)
http://www.zavrik.info - Russian Zaurus Site.

ArchiMark

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1792
    • View Profile
1.1.0beta1 Is Out!
« Reply #113 on: February 01, 2006, 07:13:49 pm »
Holey Moley.....

 

Mark

Quote
Quote
dosbox updated from cvs
Yeah. Cool. Working dosbox! (see screenshot. Windows 3.1 under DosBox, installing Photoshop 4.0. Slow, but working!)
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=113325\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
Silicon Valley Digerati - * Please see my Mini Laptops For Sale Listing *
Cosmo Communicator / One-Netbook One Mix Yoga 3S (Win 10/Manjaro 18)
Banana Pi Zero UMPC/Armbian
MacBookPro
Sold: C3200/N900/OQO/N5/Dell Mini9/Netwalker/UMID M1/

Civil

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 103
    • View Profile
    • http://
1.1.0beta1 Is Out!
« Reply #114 on: February 02, 2006, 08:42:21 am »
But photoshop setup fails... General Protection fault when it must start to copy files
Zaurus C-3100 ( Gentoo 2007.0 eabi, kernel 2.6.21.6)
http://www.zavrik.info - Russian Zaurus Site.

magicbb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
    • http://
1.1.0beta1 Is Out!
« Reply #115 on: February 02, 2006, 10:57:56 pm »
Quote
Does anyone know whether the kernel for the C-1000 & C-3100 has been significantly changed from RC12 to Beta 1.10? I'm also assuming that since the c-1000 kernel is made from C-3100 sources they are the same.

Evidently, there are some patches required to get the Orinico drivers working properly for the Socket WiFi cards in Kismet. They work fine for connecting to a network, but seem to not be able go into monitor mode. I've posted this bug and in the mean time have tried using a C-1000 RC12 kernel that was patched by cjb http://www.neonbox.org/zaurus/index.html Unfortunately, it didn't work. My C-3100 would boot. Of course, I may have screwed up while moving the C-1000 kernel from the folder in tools.tar to the C-3100 folder, but the flash seem to go without error. Before I backup everything and try again I was hoping someone with more knowledge than I could weigh in on the issue.

Cheers,

Jerry
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=112706\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


Are you using hostap driver?
Zaurus C-1000, AmbiCom Wifi, Pdaxrom beta 3

jerrybme

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 639
    • View Profile
    • http://
1.1.0beta1 Is Out!
« Reply #116 on: February 02, 2006, 11:13:10 pm »
Quote
Quote
Does anyone know whether the kernel for the C-1000 & C-3100 has been significantly changed from RC12 to Beta 1.10? I'm also assuming that since the c-1000 kernel is made from C-3100 sources they are the same.

Evidently, there are some patches required to get the Orinico drivers working properly for the Socket WiFi cards in Kismet. They work fine for connecting to a network, but seem to not be able go into monitor mode. I've posted this bug and in the mean time have tried using a C-1000 RC12 kernel that was patched by cjb http://www.neonbox.org/zaurus/index.html Unfortunately, it didn't work. My C-3100 would boot. Of course, I may have screwed up while moving the C-1000 kernel from the folder in tools.tar to the C-3100 folder, but the flash seem to go without error. Before I backup everything and try again I was hoping someone with more knowledge than I could weigh in on the issue.

Cheers,

Jerry
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


Are you using hostap driver?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=113469\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

No, I ended up recompiling the kernel without the Hermes drivers and using newer drivers compiled seperately. See [a href=\"http://mail.pdaxrom.org/contrib/docs/kernel-compile-3100.html]http://mail.pdaxrom.org/contrib/docs/kerne...mpile-3100.html[/url]

Don't tell me it would have been simplier to use the hostap drivers  

Jerry
SL-C3100
Angstrom-GPE
Lexar SD 1 GB
PQI 2GB CF
Ambicom WL1100 CF

magicbb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
    • http://
1.1.0beta1 Is Out!
« Reply #117 on: February 03, 2006, 01:32:56 am »
Quote
Quote
Quote
Does anyone know whether the kernel for the C-1000 & C-3100 has been significantly changed from RC12 to Beta 1.10? I'm also assuming that since the c-1000 kernel is made from C-3100 sources they are the same.

Evidently, there are some patches required to get the Orinico drivers working properly for the Socket WiFi cards in Kismet. They work fine for connecting to a network, but seem to not be able go into monitor mode. I've posted this bug and in the mean time have tried using a C-1000 RC12 kernel that was patched by cjb http://www.neonbox.org/zaurus/index.html Unfortunately, it didn't work. My C-3100 would boot. Of course, I may have screwed up while moving the C-1000 kernel from the folder in tools.tar to the C-3100 folder, but the flash seem to go without error. Before I backup everything and try again I was hoping someone with more knowledge than I could weigh in on the issue.

Cheers,

Jerry
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


Are you using hostap driver?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=113469\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

No, I ended up recompiling the kernel without the Hermes drivers and using newer drivers compiled seperately. See [a href=\"http://mail.pdaxrom.org/contrib/docs/kernel-compile-3100.html]http://mail.pdaxrom.org/contrib/docs/kerne...mpile-3100.html[/url]

Don't tell me it would have been simplier to use the hostap drivers  

Jerry
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


I don't know, but i think it would be simplier to switch to hostap drivers to make kismet works. check the following links
[a href=\"https://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=7151&st=0&p=44759&#entry44759]https://www.oesf.org/forums/index.php?showt...759&#entry44759[/url]
https://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=15608&hl=
https://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=16246&hl=
Zaurus C-1000, AmbiCom Wifi, Pdaxrom beta 3

ScottYelich

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 992
    • View Profile
    • http://www.zaurususergroup.com/modules.php?opmodload&namephpWiki&filei
1.1.0beta1 Is Out!
« Reply #118 on: February 04, 2006, 07:00:46 pm »
hmmm.  did I miss the DL link for dosbox?

I still want to get steel panthers going (and the wizardry gold collection... wiz I, II, III, etc)

Scott

mabrown

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
    • http://www.homepages.ihug.com.au/~mabrown/index.html
1.1.0beta1 Is Out!
« Reply #119 on: February 13, 2006, 09:57:38 am »
Not a bug in beta1 (which seems great so far as usual) but an older ipk which no longer works.

I really like nedit, particularly on pdaxrom and have it configured with syntax highlighting etc just how I want it. The nedit ipk from the stable feed has worked with every rc but doesn't seem to work any more with beta1.

I'm downloading the latest stable source for nedit to compile myself but was wondering if it might be possible to have it included in the release feed in future.

Many thanks for another great release. As soon as I can afford to, I will contribute some more $.

Mark
Sharp Zaurus C860
Sandisk 1GB SD
Toshiba 512MB CF
Pretec Wi-Fi CF
pdaXrom 1.1.0beta1 with IceWM