Author Topic: Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86  (Read 25905 times)

iczer3

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 59
    • View Profile
Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86
« Reply #60 on: April 26, 2006, 11:14:22 pm »
Dear fabianE,

Is it possible for you to post a copy of Beta2 updater.sh ?
It is no longer possible to download beta2 from pdaxrom site.

Also, is the update.sh from beta2 the same as beta1?

Thanks,

Felix.

fabianE

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86
« Reply #61 on: April 28, 2006, 05:16:58 pm »
Hello,

>Also, is the update.sh from beta2 the same as beta1?

I guess it's always the same, so beta1 or rc12 should be fine.

Regards,

Fabian

trichmon

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 148
    • View Profile
Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86
« Reply #62 on: April 28, 2006, 06:19:32 pm »
Just wondering, will there be a rc3 for the 6000?  


Todd
SL-6000l running pdaXrom RC12 icewm + rox
Targus keyboard
Trendnet cf 10/100 ethernet
Linksys CF wireless
Sandisk 256mb SD card
Lexar 1gig SD card
SL-5500 running zynergy rom

azalin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86
« Reply #63 on: May 02, 2006, 05:23:23 am »
Hi,

I am on a trip to Russia and have limited access to the internet right now, so
to enjoy all the free wifi internet cafes in Moscow I was using my Zaurus with gaim to
keep in touch with people at home (don't have to lug my heavy laptop!).
The Zaurus and pdaxrom are ideal for this purpose!! However, some things
go wrong once in a while...
 
I installed the beta1.1.0beta3 and the only program I installed as well was
gaim 2 beta (from the feed) with all the libs, in /home/user/ (so both gaim and
the libs were installed there).

However three times so far the following has happened:
When I start gaim first it works a few times. At some point when I load it
it will not start at all, when I type gaim in the shell it says that it
cannot load libao.so.2. I do file /home/user/usr/lib/libao.so.2 and it is a
symbolic link, so it should be ok. It points to libao.so.2.12 or something and
that seems to be ok too. When I reflashed the rom and reinstalled
gaim it worked again. I tried several sizes of the root/user when reflashing,
and right now I have 64/64. Oh I also tried making a symlink from /usr/lib/libao.so.2
to the proper files in /home/user/usr/lib/ and this gave some error as well
(probably because root is read-only .

What I have not tried:
-Installing gaim on / instead of /home/user/
-Installing gaim on my cf card

Any clue what goes wrong?

Some other remarks I have:
It seems that the command history is saved somewhere, or is this just in the ram?
I want to write to flash as few as possible, is there a way to turn it off?

And a minor remark: the feed adress in the rom is not set correctly, which is a bit of
work when reflashing the rom (have to set the wifi to managed
and to change the adress of the feed before one can reinstall stuff).

Thanks

Farkas

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86
« Reply #64 on: May 02, 2006, 08:57:49 am »
Since this is my first time flashing my Zaurus, which I received only 2 days ago lol, I got everything flashed fine but after rebooting and booting up Pdaxrom for the first time it gave me the wong magic error.  Using a C3200 btw.
cramfs: wrong magic
FAT: bogus logical sector size 381

Relatively new to Linux so I have no idea on how to fix this, even after searching the forums.  Hope a fix comes along soon.  Keep up the good work though!

clofland

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 245
    • View Profile
    • http://www.lofland.net/
Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86
« Reply #65 on: May 02, 2006, 09:02:10 am »
Quote
Since this is my first time flashing my Zaurus, which I received only 2 days ago lol, I got everything flashed fine but after rebooting and booting up Pdaxrom for the first time it gave me the wong magic error.  Using a C3200 btw.
cramfs: wrong magic
FAT: bogus logical sector size 381

Relatively new to Linux so I have no idea on how to fix this, even after searching the forums.  Hope a fix comes along soon.  Keep up the good work though!
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=125397\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Does that error stop it from booting? It is a normal error. Linux is "testing" to see what filesystem is on the Z. It tries different settings until it finds one that works. That is my understanding anyway.

Do a search for the error on the forum and you'll find several references to it.

If this is stopping your Z from booting, then it is probably something after that point that is stopping it.
[span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\']C-760 pdaXrom 1.1.0beta3[/span]
- Sandisk UltraII 1GB SD card - Socket LP CF LAN card - Socket LP CF WLAN card - Socket CF Bluetooth Card Rev H -

iczer3

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 59
    • View Profile
Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86
« Reply #66 on: May 02, 2006, 09:07:55 am »
Dear azalin,

try "ldconfig" if some of your libs are missing.

BR,

Felix.

Farkas

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86
« Reply #67 on: May 02, 2006, 08:40:54 pm »
Additional info on the error:
After it gives me the bad magic error it fails to initiate console.  Using the beta 3 btw, seems to boot up normally besides that as it then it asks for a username and pass to continute on after that point.  I just log on with root and after that point, well I'm stuck.  I've had experience programming in several languages but my only experience with Linux has been with the Zaurus.  I'm sure it'll come to me eventually but right now it's really furstrating.  i've looked on the forum for solutions, and apparently i think I've found some, just not sure how to go about implementing it.

Anyhow, just reporting on what I've got thus far to help with the c3200 testing.  keep up the good work!
« Last Edit: May 02, 2006, 08:45:20 pm by Farkas »

raduga

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 129
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86
« Reply #68 on: May 02, 2006, 09:45:57 pm »
Quote
Additional info on the error:
After it gives me the bad magic error it fails to initiate console.  Using the beta 3 btw, seems to boot up normally besides that as it then it asks for a username and pass to continute on after that point.  I just log on with root and after that point, well I'm stuck.

As others have said, Bad Magic only means that Linux is operating normally
on the Zaurus' NAND.
Finding a  root console, and getting dumped to a shell is also normal operation

If you've used MSDOS in the ancient past, or the Windows command shell,
the Zaurus' bash shell works in much the same way.

You type a command line to run programs; some shell builtins handle simple
file maintenance.

'ls' for 'list files'
'cd filename' to change directory
'df' to list disk usage/capacity
'mount' to see what file systems (partitions) are mounted

and when you're ready to try start the X Windowing System,

'startx'

(also, if you type a command that doesn't seem to be working, and the shell appears to be stuck, <ctrl>C will generally abort the active process running ontop the shell)

and, welcome to Linux

clofland

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 245
    • View Profile
    • http://www.lofland.net/
Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86
« Reply #69 on: May 04, 2006, 04:17:35 pm »
Sorry Farkas, I didn't know you were new to pdaXrom. It is a little confusing when it just dumps you to a login and command prompt if you are used to an OS that starts the GUI by default or a PDA.

Fortunatley, this is documented. If you go to http://www.pdaxrom.org/ and click on "Documentation" it explains logging in and running "startx" to get X Windows started.

Most of us here are long time Unix geeks, and so we forget to explain the basics. Sorry.

Glad to a see a Linux newbie tackling a Linux PDA!
[span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\']C-760 pdaXrom 1.1.0beta3[/span]
- Sandisk UltraII 1GB SD card - Socket LP CF LAN card - Socket LP CF WLAN card - Socket CF Bluetooth Card Rev H -

bubak

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86
« Reply #70 on: May 13, 2006, 12:00:18 pm »
to use planex CF wifi card, you need proper firmware.  instructions are at:

http://www.oakcourt.dyndns.org/~andrew/dwl520e1

bubak (m.)
SL-C3200
pdaXrom 1.1.0beta3
1G Kingston SD
WiFi Planex GW-CF11X
Bluetooth USB 3com dongle,
Sharp CE-RH2 remote

DaemonsGR

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 237
    • View Profile
Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86
« Reply #71 on: May 14, 2006, 07:43:52 am »
Quote
to use planex CF wifi card, you need proper firmware.  instructions are at:

http://www.oakcourt.dyndns.org/~andrew/dwl520e1

bubak (m.)
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=126911\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

OR search the forum for "wifi-net" file which is a script I use!
« Last Edit: May 14, 2006, 07:58:37 am by DaemonsGR »
Tasos Varoudis (Tech)
Tasos Varoudis (Architecture)

Zaurus sl-c3100 + Wlan, Lan ,BT ,etc
NOW running... pdaXrom 1.1.0beta3 + OOo + custom apps/setup + debian +.. not yet installed OpenBSD snapshot

WAS:Cacko 1.23 + X/QT + debian

Home-Net
Debian WIFI Router ,OpenBSD Bridge Firewall ,Win 2k Domain Server , :) Sun Fire v120 , :) Gentoo Main Server: Dual PIII

clofland

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 245
    • View Profile
    • http://www.lofland.net/
Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86
« Reply #72 on: June 01, 2006, 11:31:38 am »
Quote
I've compiled beta3 for 7x0

Not everything is ironed out, you need a cf if you want to use a sd card as in beta2, no fbpanel.....but well here it is if you want to have a try

http://mail.pdaxrom.org/contrib/1.1.0beta3/Zaurus-7x0-860/

the sdks native and cross and the packages in the feed should be usable with the c1000 3100
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

The beta3 feed is missing this package, that some other packages want:

Package: libiconv
Source: [a href=\"http://ftp.gnu.org/pub/gnu/libiconv/libiconv-1.9.2.tar.gz]http://ftp.gnu.org/pub/gnu/libiconv/libiconv-1.9.2.tar.gz[/url]
Priority: optional
Section: Libraries
Maintainer: Alexander Chukov <sash@pdaXrom.org>
Architecture: armv5tel
Version: 1.9.2
Depends:
Description: character set conversion library
Size: 890.0k

(Description from the beta2 feed)

I'll try the beta2 package and hope it does the trick.

(I know, I know, beta4 should be out any day now, but I had to reimage, so I figured I would use Beta3 instead or 1 or 2)
[span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\']C-760 pdaXrom 1.1.0beta3[/span]
- Sandisk UltraII 1GB SD card - Socket LP CF LAN card - Socket LP CF WLAN card - Socket CF Bluetooth Card Rev H -

clofland

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 245
    • View Profile
    • http://www.lofland.net/
Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86
« Reply #73 on: June 01, 2006, 03:07:06 pm »
Quote
Me 2 ...I lost Fn..1 2 3 4...

Is there a quick fix for this, or should I have stock with Beta2?
[span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\']C-760 pdaXrom 1.1.0beta3[/span]
- Sandisk UltraII 1GB SD card - Socket LP CF LAN card - Socket LP CF WLAN card - Socket CF Bluetooth Card Rev H -

pgas

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1097
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom 1.1.0beta3 For C1000/c3100/c3200 And X86
« Reply #74 on: June 02, 2006, 01:30:19 am »
Quote
The beta3 feed is missing this package, that some other packages want:
Package: libiconv
beta3 does not need this package as it uses libiconv from the glibc, but you do need it for applications compiled for a previous version.
Installing libiconv from a previous beta should work.
Quote
Is there a quick fix for this, or should I have stock with Beta2?
remove the -kb from the options in startx and you should be fine
SLC-860 cacko / senao wifi