Author Topic: Pdaxrom On Sigmarion Iii  (Read 24353 times)

chiark

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 191
    • View Profile
    • http://www.chiark.com
Pdaxrom On Sigmarion Iii
« Reply #45 on: June 21, 2006, 06:08:35 pm »
Did you try the original (0.3.5) haret?  That started up with less errors...

What did you use to connect to the sig3?  I tried from XP via telnet, but the TCP/IP connection didn't want to work properly - it seems a nasty hack that MS have made to get it sort of working...

Xromer

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 178
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom On Sigmarion Iii
« Reply #46 on: June 22, 2006, 04:07:26 am »
Quote
Did you try the original (0.3.5) haret?  That started up with less errors...

What did you use to connect to the sig3?  I tried from XP via telnet, but the TCP/IP connection didn't want to work properly - it seems a nasty hack that MS have made to get it sort of working...
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132273\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

I tried all chiark, the things that i need, as the WATCHGPIO function, don' t want to work.
[span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\']I don't know how, but i' ll do!!!
This is how i like to live! :)[/span]

Ipaq hx4700

chiark

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 191
    • View Profile
    • http://www.chiark.com
Pdaxrom On Sigmarion Iii
« Reply #47 on: June 22, 2006, 09:16:53 am »
Poo.  No idea then.
I'll try to run it in debug mode if I get a chance.

Xromer

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 178
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom On Sigmarion Iii
« Reply #48 on: June 22, 2006, 12:28:39 pm »
Quote
Poo.  No idea then.
I'll try to run it in debug mode if I get a chance.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132384\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Try this.
Edit a default.txt in the same dir of the haret.exe
Put this WATCHGPIO 10
It means that Haret will stay watching for 10 secs the GPIO events.
If the command works do something like insert or eject the SD or the compactflash, touch the screen with the pen, do anything that needs an I/O by the SIG III.
Tell me all the answers of the Haret tool doing these.
BYEZ!
« Last Edit: June 22, 2006, 12:29:29 pm by Xromer »
[span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\']I don't know how, but i' ll do!!!
This is how i like to live! :)[/span]

Ipaq hx4700

xavi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Pdaxrom On Sigmarion Iii
« Reply #49 on: August 07, 2006, 05:55:28 pm »
Hi,

I am very interested in this project because I would like to use pdaxrom on my sigmarion III. So, how is the project going? You all are doing a great work.

Thanks,

Xavi



Quote
Quote
Poo.  No idea then.
I'll try to run it in debug mode if I get a chance.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132384\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Try this.
Edit a default.txt in the same dir of the haret.exe
Put this WATCHGPIO 10
It means that Haret will stay watching for 10 secs the GPIO events.
If the command works do something like insert or eject the SD or the compactflash, touch the screen with the pen, do anything that needs an I/O by the SIG III.
Tell me all the answers of the Haret tool doing these.
BYEZ!
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132413\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

badog

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 248
    • View Profile
Pdaxrom On Sigmarion Iii
« Reply #50 on: November 28, 2006, 02:38:48 am »
why be not  sound here?

badog

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 248
    • View Profile
Pdaxrom On Sigmarion Iii
« Reply #51 on: November 29, 2006, 04:54:28 am »
is Mr. xromer here?

speculatrix

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3694
    • View Profile
Pdaxrom On Sigmarion Iii
« Reply #52 on: December 05, 2006, 12:15:57 pm »
all gone quiet? the Sig is a very interesting device and if it could be made to run linux would be a great handheld!
Gemini 4G/Wi-Fi owner, formerly zaurus C3100 and 860 owner; also owner of an HTC Doubleshot, a Zaurus-like phone.

karlto

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 343
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom On Sigmarion Iii
« Reply #53 on: December 05, 2006, 02:26:30 pm »
Quote
all gone quiet? the Sig is a very interesting device and if it could be made to run linux would be a great handheld!
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=148132\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
I haven't seen/heard from Xromer in any of the forums here in some time... perhaps he is taking a break?
SL6000-L, RC12

Antikx

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1147
    • View Profile
    • http://tyrannozaurus.com
Pdaxrom On Sigmarion Iii
« Reply #54 on: December 05, 2006, 10:16:03 pm »
He's still around.
Send him a PM.
Kanpai,
-Antikx (Twitter, Mugshot and PodNova)
C1000 - pdaXrom R198 (Celestial Environment)
tyrannozaurus.com
[img]http://www.tyrannozaurus.com/files/category_pictures/general_1.png\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /]
Zaurus news/blogs feed from Zaurus users
Free Windows, Linux, or Web RSS readers.
Featured pages at tyrannozaurus:
Sharp Petition, ScummVM, Cacko, pdaXii13, and Celestial Environment

Dromede

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 155
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom On Sigmarion Iii
« Reply #55 on: December 10, 2006, 06:41:21 pm »
very interested in this one... the mask rom is a real PITA. i was wondering, would it be possible to replace the masked roms with pin compatible eeproms? i can see from the pics that those roms are BGA chips and therefore very hard to desolder but not impossible... seeing how many hardware mods have been attempted on various zaurii, i would like to see someone try this one out. would the desoldering process destroy the mask roms?

speculatrix

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3694
    • View Profile
Pdaxrom On Sigmarion Iii
« Reply #56 on: December 11, 2006, 04:41:29 am »
or is there room to hack in an additional memory device or at least more RAM for linux   to run without stripping it too far?
Gemini 4G/Wi-Fi owner, formerly zaurus C3100 and 860 owner; also owner of an HTC Doubleshot, a Zaurus-like phone.

Dromede

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 155
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom On Sigmarion Iii
« Reply #57 on: December 11, 2006, 05:52:04 am »
Quote
or is there room to hack in an additional memory device or at least more RAM for linux   to run without stripping it too far?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=148793\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

thats a great idea since memory chips arent bga. much easier to desolder therefore, much easier to do. you could even do it at home with a regular iron although you have to be very careful. but that doesn't really  solve the problem as you will still have to load linux off the cf or sd card which certainly takes more time and puts additional strain on the battery. the ideal thing would be to replace the mask rom with a (possibly bigger) pin compatible eeprom. if such a thing even exists. maybe we should ask da_blitz, he's more than able to do such a thing. or atleast he can tell us if such a thing is even possible. if it is, it all boils down to getting a replacement chip and someone who has adequate equipment for the soldering/desoldering process. and another thing... if this is possible i really wouldn't have to choose between a c1000 and a sig3...

speculatrix

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3694
    • View Profile
Pdaxrom On Sigmarion Iii
« Reply #58 on: December 11, 2006, 06:35:20 am »
if you could hack in an SD card interface, then arrange for WinCE to run a boot loader to boot from SD, you'd get pretty close to ideal solution.
Gemini 4G/Wi-Fi owner, formerly zaurus C3100 and 860 owner; also owner of an HTC Doubleshot, a Zaurus-like phone.

Dromede

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 155
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom On Sigmarion Iii
« Reply #59 on: December 11, 2006, 06:39:48 am »
Quote
if you could hack in an SD card interface, then arrange for WinCE to run a boot loader to boot from SD, you'd get pretty close to ideal solution.
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

thats a good solution too. but where is xromer? is he still working on this thing?

here's a link to sig3 sdram datasheet:

[a href=\"http://www.ortodoxism.ro/datasheets/infineon/1-HYB39L128160AC_2003-02.pdf]http://www.ortodoxism.ro/datasheets/infine...0AC_2003-02.pdf[/url]

and here's a possible 256mb replacement chip:

http://www.datasheetcatalog.com/datasheets...160AC-7.5.shtml

xromer mentioned earlier that he has trouble finding a driver for the audio subsystem.
this might help; http://www.linuxhq.com/kernel/v2.4/23/Docu...touchscreen.txt
« Last Edit: December 11, 2006, 06:51:52 am by Dromede »