Author Topic: Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader  (Read 49476 times)

sashz

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 388
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader
« on: May 10, 2006, 03:22:23 am »
new bootloader, Kernel 2.6, fbpanel  

http://mail.pdaxrom.org/node/78

please read "step-by-step" instruction before flashing.
« Last Edit: May 11, 2006, 04:37:51 pm by sashz »

cortez

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 375
    • View Profile
    • http://www.omegamoon.com
Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader
« Reply #1 on: May 10, 2006, 03:48:22 am »
hmm, extreme testers only....
This is too tempting, will certainly give it a try later  
[div align=\"center\"]== == == == == == == == == == == == == ==
www.omegamoon.com
Zaurus SL-C750 - Died in a dreadful coffee experiment, has a second life somewhere in the Czech Republic
Zaurus SL-C1000 - Multiboot Zubuntu, Debian, Fedora, Poky, Android and others
Zaurus SL-C3100 - Development device, currently Zubuntu 2.0
Zaurus SL-6000L - The fridge is running Zubuntu 1.0
Zaurus SL-C860 - Cacko, untouched since kindly donated, waiting for Zubuntu
== == == == == == == == == == == == == ==[/div]

sashz

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 388
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader
« Reply #2 on: May 10, 2006, 03:51:34 am »
Quote
hmm, extreme testers only....
This is too tempting, will certainly give it a try later 
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=126364\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

You always can restore original stuff from backup

Xromer

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 178
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader
« Reply #3 on: May 10, 2006, 04:09:34 am »
Quote
Quote
hmm, extreme testers only....
This is too tempting, will certainly give it a try later 
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=126364\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

You always can restore original stuff from backup
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=126365\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

EHEHEHEH!! You told me and you did it!! HIHIHI!! You are the best!
Now, extreme testers only, what do it means?
You hadn' t time to test it deep or have not yet tested?
Do you think i can begin to pass the all Contrib on the Beta4 or i have to wait some?
New Builder and SDK?
Tell me what you think i have to do, because now with the Beta2 it's stable enough, if it' s like that i' ll have no problems to begin working on it.  
I would like to pass directly to Beta4.
GO ON LIKE THAT!
BYEZ!
[span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\']I don't know how, but i' ll do!!!
This is how i like to live! :)[/span]

Ipaq hx4700

sashz

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 388
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader
« Reply #4 on: May 10, 2006, 04:23:28 am »
extreme means no one tested it yet - just me!  For me it work ok.
I need another testers.
For your stuff, ill write overlay documentation at evening.

danboid

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 881
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader
« Reply #5 on: May 10, 2006, 05:40:22 am »
What advantages does this new bootloader bring over whatever beta3 used?

Sashz just mentioned overlay so I'm presuming that video acceleration is in? Whoop!  

What difference is there in the amount of free memory available with this 2.6 kernel over 2.4? I don't mind losing a few meg RAM for extra speed though.

Its very annoying for us C3000 owners always having to wait for a port when an exciting new distro like this gets released- where are you Thc? iamsmith? Get porting asap pretty please!    

Can't wait to hear how the new zpsx runs under beta4!
« Last Edit: May 10, 2006, 05:45:18 am by danboid »
Zaurus SL-C3000 w/ MD swapped for a Kingston 32GB Ultimate 266X CF running ALARM
Banana Pi running ALARM on a WD Scorpio SATA II HD
System76 Gazelle Pro i7 laptop w/ SAMSUNG 840 EVO SSD running Arch x64

How to install Arch on your C3x00 Zaurus https://github.com/danboid/ZALARM-install

badog

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 248
    • View Profile
Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader
« Reply #6 on: May 10, 2006, 06:07:15 am »
Sl-6000 need 1.1bate4 PDAXROM too.

seiichiro0185

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
    • http://seiichiro0185.xen-host.de
Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader
« Reply #7 on: May 10, 2006, 06:46:28 am »
Hi,

I just tried beta 4 on my C1000, but only the first step (C+D+power. green light for ~20 sec.) works. The second step (ON+power, release after 10 sec.) doesn't work, The zaurus wont turn on and no emergency-system is booting. only thing working is C+D+power and diagnostic menu. I did everything exactly as it's written on the page. Any hint what could be the problem?

seiichiro0185
C1000
Cacko 1.23-lite
Networking: Ambicom WL1100C-CF | Linksys USB200M | Sitecom CN-512 USB-Bluetooth
Storage: 2GB+512MB SD, 4x512MB CF, 6GB Microdrive
My Homepage Infos about my Zaurus setup, Linux and other stuff (WiP)

cal

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 112
    • View Profile
Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader
« Reply #8 on: May 10, 2006, 06:47:14 am »
Could someone post a screenshot of the new hotness, so those of us who can't help with the extreme testing can see what we are missing?

Xromer

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 178
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader
« Reply #9 on: May 10, 2006, 08:16:52 am »
Quote
extreme means no one tested it yet - just me! smile.gif For me it work ok.
I need another testers.
For your stuff, ill write overlay documentation at evening.

Right Sash,if it' s so, this evening i' ll begin installation and port of my stuff.
BYEZ!
[span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\']I don't know how, but i' ll do!!!
This is how i like to live! :)[/span]

Ipaq hx4700

Mickeyl

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1495
    • View Profile
    • http://www.Vanille.de
Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader
« Reply #10 on: May 10, 2006, 08:27:55 am »
Good work Sash! UBoot should rock. I'm going to give that a try on my C3000. Do you have an idea what would be necessary to make it work on other models (tosa for one)?
« Last Edit: May 10, 2006, 08:28:05 am by Mickeyl »
Cheers,

Michael 'Mickey' Lauer | Embedded Linux Freelancer | www.Vanille-Media.de
Consider donating, if you like the software I contribute to.

sashz

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 388
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader
« Reply #11 on: May 10, 2006, 08:34:46 am »
Quote
Hi,

I just tried beta 4 on my C1000, but only the first step (C+D+power. green light for ~20 sec.) works. The second step (ON+power, release after 10 sec.) doesn't work, The zaurus wont turn on and no emergency-system is booting. only thing working is C+D+power and diagnostic menu. I did everything exactly as it's written on the page. Any hint what could be the problem?

seiichiro0185
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=126393\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Okay, probably new bootloader flashed ok.
1) eject battery
2) unplug power adapter
3) Press and hold ON button ("ON" , not "OK", as before in sharp loader).
4) Hold "ON" button and plug power adapter.
5) Hold "ON" about 10-15 sec

emergency linux must booting

after as you boot emergency linux, you can insert battery and close battery cover
« Last Edit: May 10, 2006, 08:39:33 am by sashz »

omro

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 796
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader
« Reply #12 on: May 10, 2006, 08:36:50 am »
Quote
Hi,

I just tried beta 4 on my C1000, but only the first step (C+D+power. green light for ~20 sec.) works. The second step (ON+power, release after 10 sec.) doesn't work, The zaurus wont turn on and no emergency-system is booting. only thing working is C+D+power and diagnostic menu. I did everything exactly as it's written on the page. Any hint what could be the problem?

seiichiro0185
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=126393\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

I had exactly the same problem with my C1000, am wondering if there is a typo within the instructions or a missed step?

Luckily the NAND restore worked perfectly so no harm done.

Quote
Okay, probably new bootloader flashed ok.
1) eject battery
2) unplug power adapter
3) Press and hold ON button ("ON" , not "OK", as before in sharp loader).
4) Hold "ON" button and plug power adapter.
5) Hold "ON" about 10-15 sec

emergency linux must booting
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=126404\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Nope nothing. Should the emergency boot just pop up during the button holding of step 5?

I have removed the battery and the SD card. I have the CF card (FAT16) with both files from the site unzipped onto the root.

Everything else, up to this point, works as described on the website.
« Last Edit: May 10, 2006, 08:41:52 am by omro »
Zaurus C-1000

sashz

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 388
    • View Profile
    • http://
Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader
« Reply #13 on: May 10, 2006, 08:37:25 am »
Quote
Good work Sash! UBoot should rock. I'm going to give that a try on my C3000. Do you have an idea what would be necessary to make it work on other models (tosa for one)?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=126402\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Currently i added Cxx00 and C7x0/860. Probably for tosa need add tosa NAND flash driver. That easy with one from kernel sources. I'll look later.

fiferboy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
Pdaxrom 1.1.0beta 4 And New Bootloader
« Reply #14 on: May 10, 2006, 09:30:59 am »
Quote
Quote
Hi,

I just tried beta 4 on my C1000, but only the first step (C+D+power. green light for ~20 sec.) works. The second step (ON+power, release after 10 sec.) doesn't work, The zaurus wont turn on and no emergency-system is booting. only thing working is C+D+power and diagnostic menu. I did everything exactly as it's written on the page. Any hint what could be the problem?

seiichiro0185
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=126393\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

I had exactly the same problem with my C1000, am wondering if there is a typo within the instructions or a missed step?

Luckily the NAND restore worked perfectly so no harm done.

Quote
Okay, probably new bootloader flashed ok.
1) eject battery
2) unplug power adapter
3) Press and hold ON button ("ON" , not "OK", as before in sharp loader).
4) Hold "ON" button and plug power adapter.
5) Hold "ON" about 10-15 sec

emergency linux must booting
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=126404\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Nope nothing. Should the emergency boot just pop up during the button holding of step 5?

I have removed the battery and the SD card. I have the CF card (FAT16) with both files from the site unzipped onto the root.

Everything else, up to this point, works as described on the website.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=126406\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

I have the exact smae problem on my C1000.  Has anyone gotten this to work so far?  If so, what model are you using and did you do anything different from the instructions?  I have tried with the battery switch in both positions, holding the "ON" button for different lengths of time, anything I can think of.

I am eager to hear from anyone who has successfully flashed.