Author Topic: Problem Installing Sl-c700 Driver  (Read 6002 times)

carlc7

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Problem Installing Sl-c700 Driver
« on: May 28, 2006, 03:23:59 am »
Hi!

I just downloaded the Qtopia Software and Driver for cl-700, but I am having problems with it. After I installed the Qtopia Software, I unzip the cl-700 driver to a folder in my PC, but afterwards when I clicked on synchronize, it doesn't work.

I've already configured the Zaurus Manager (USB-IO default) to conform to both the PC and Zaurus, but still it won't work.

How do I install the driver? I just unzipped it to a folder in my pC. I don't know if its correct or not. Please help!

brashley46

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
    • View Profile
    • http://brashley46.no-ip.info
Problem Installing Sl-c700 Driver
« Reply #1 on: May 28, 2006, 07:24:08 pm »
Quote
Hi!

I just downloaded the Qtopia Software and Driver for cl-700, but I am having problems with it. After I installed the Qtopia Software, I unzip the cl-700 driver to a folder in my PC, but afterwards when I clicked on synchronize, it doesn't work.

I've already configured the Zaurus Manager (USB-IO default) to conform to both the PC and Zaurus, but still it won't work.

How do I install the driver? I just unzipped it to a folder in my pC. I don't know if its correct or not. Please help!
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=128648\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Do you have in your Network Adapters an "SL Series Ver 3 (NDIS 5)"? This is the connection that the sync should use.

When you configured Zaurus Manager, did it not ask you where the driver was?  At that point, if I recall correctly, you should have been able to point it at the driver you unzipped. And when you first connected your Z to your PC, Windows should have asked you which driver to use, and you should have pointed it to that driver too.
 
For me, it helped to configure my C860 to USB - TCP/IP in PC Link. You will of course also have to configure the Zaurus Manager to this setting  ...
B. Ross Ashley
http://brashley46.livejournal.com
http://brashley46.no-ip.info
Home desktops: Hewlett-Packard Kayak XM600 running Xandros Desktop Home Edition Premium (4.1), on a P3 Coppermine processor w/ 20G harddrive, 256 MB RAM; Abyss X2 server running on a local shop-built special with Intel Celeron 1.8GHz processor, 40G harddrive running Win XP Home SP2; and my wife's eMac running OS X3.9

Handheld: C860 running CACkO 1.23, with a Panasonic Class 2 1G SD card and a GXT 1G CF card; AmbiCom WL1100C-CF wifi card, and a CE-AG06 camera card.

carlc7

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Problem Installing Sl-c700 Driver
« Reply #2 on: May 30, 2006, 12:47:42 am »
Yes, I used the TCP/IP setting in both the Zaurus(PC Link) and PC(Zaurus Manager), the sync works but not the File Transfer

In installing the driver, what should I use Network or Serial?

brashley46

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
    • View Profile
    • http://brashley46.no-ip.info
Problem Installing Sl-c700 Driver
« Reply #3 on: June 03, 2006, 11:18:34 pm »
Quote
Yes, I used the TCP/IP setting in both the Zaurus(PC Link) and PC(Zaurus Manager), the sync works but not the File Transfer

In installing the driver, what should I use Network or Serial?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=128872\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Sorry to take so long getting back to you ... of the three options on the PC under Zaurus Manager, I use "USB-TCP/IP (Advanced)". But if sync works, file transfer ought to as well. Hmmmph.

I actually don't use File Transfer that much anymore, as it's faster doing it wirelessly over my WAP ...

Edit again: Looking at the two options in the driver folder on my Windoze box, I don't remember which one I used! If one doesn't work, try the other.  
« Last Edit: June 03, 2006, 11:27:48 pm by brashley46 »
B. Ross Ashley
http://brashley46.livejournal.com
http://brashley46.no-ip.info
Home desktops: Hewlett-Packard Kayak XM600 running Xandros Desktop Home Edition Premium (4.1), on a P3 Coppermine processor w/ 20G harddrive, 256 MB RAM; Abyss X2 server running on a local shop-built special with Intel Celeron 1.8GHz processor, 40G harddrive running Win XP Home SP2; and my wife's eMac running OS X3.9

Handheld: C860 running CACkO 1.23, with a Panasonic Class 2 1G SD card and a GXT 1G CF card; AmbiCom WL1100C-CF wifi card, and a CE-AG06 camera card.

packetfocus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Problem Installing Sl-c700 Driver
« Reply #4 on: August 21, 2006, 12:47:22 am »
Quote
Quote
Yes, I used the TCP/IP setting in both the Zaurus(PC Link) and PC(Zaurus Manager), the sync works but not the File Transfer

In installing the driver, what should I use Network or Serial?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=128872\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Sorry to take so long getting back to you ... of the three options on the PC under Zaurus Manager, I use "USB-TCP/IP (Advanced)". But if sync works, file transfer ought to as well. Hmmmph.

I actually don't use File Transfer that much anymore, as it's faster doing it wirelessly over my WAP ...

Edit again: Looking at the two options in the driver folder on my Windoze box, I don't remember which one I used! If one doesn't work, try the other.  
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=129672\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Where do you find the windows drivers for the C700? I can't access it either and the drivers I downloaded with the Zaurus Manager v3.1 ( 5500 I think) didn't work either.

XP also reports my C700 as a C760 for some reason. ( Its gray and only has 32RAM)

JP