Author Topic: What Is The Current Status Of Beta4?  (Read 3659 times)

ZDevil

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1998
    • View Profile
    • http://
What Is The Current Status Of Beta4?
« Reply #15 on: June 04, 2006, 08:00:24 pm »
Quote
to answer some of my quetions:

4 gig sd works

it seems pretty stable

i will try some previous firefox plugins: java, gplflash,and mplayerplugin to see what happens.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=129699\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Would you mind telling us which brand is your 4 gig SD?  

Life is too precious for hacking *too much*
Visit my Z screencap gallery[/color]
My EeePC 701 Black = Debian (Lenny) on IceRocks + Transcend SDHC Class6 8GB + 2GB RAM
My Zaurus SL-C3200 = Debian EABI (kernel 2.6.24.3-yonggun) on a swapped internal Sandisk Extreme III CF 16gb
My Debian EABI feed: http://matrixmen.free.fr/zaurus/debian/
My OpenBSD/Zaurus feeds:  Link1, Link2
[/i][/font][/color][/size]

adf

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2807
    • View Profile
    • http://
What Is The Current Status Of Beta4?
« Reply #16 on: June 04, 2006, 08:23:26 pm »
it has a pink label  on blue plastic that says MyFlash and 150x
I bought it for about $90 US at zipzoomfly.com
They listed it a a Patriot 4 gig 150x.  It has been recently available at newegg, too.
right now the 4gig patriot at zzf is a 133x (for a good price, too). I wasn't able to find any on a quick search, but I bet if you poke around a bit you'll find one.

edit:  while searching I found descriptions that match this card as as an "A-Data" brand.
« Last Edit: June 04, 2006, 08:24:46 pm by adf »
**3100 Zubuntu Jaunty,(working on Cacko dualboot), 16G A-Data internal CF, 4G SD, Ambicom WL-1100C Cf, linksys usb ethernet,  BelkinF8T020 BT card, Belkin F8U1500-E Ir kbd, mini targus usb mouse, rechargeble AC/DC powered USB hub, psp cables and battery extenders.

**6000l  Tetsuized Sharprom, installed on internal flash only 1G sd, 2G cf

ZDevil

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1998
    • View Profile
    • http://
What Is The Current Status Of Beta4?
« Reply #17 on: June 04, 2006, 08:49:16 pm »
Many thanks. Pity that both zzf and newegg ship within US only. Gotta find a friend to help me get one.

Life is too precious for hacking *too much*
Visit my Z screencap gallery[/color]
My EeePC 701 Black = Debian (Lenny) on IceRocks + Transcend SDHC Class6 8GB + 2GB RAM
My Zaurus SL-C3200 = Debian EABI (kernel 2.6.24.3-yonggun) on a swapped internal Sandisk Extreme III CF 16gb
My Debian EABI feed: http://matrixmen.free.fr/zaurus/debian/
My OpenBSD/Zaurus feeds:  Link1, Link2
[/i][/font][/color][/size]

adf

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2807
    • View Profile
    • http://
What Is The Current Status Of Beta4?
« Reply #18 on: June 04, 2006, 09:04:53 pm »
no luck with the firefox java plugin -- it wants libiconv.

Since cortez has posted java updates, maybe updating the plugin was about due anyway.  I haven't got a 1.4 builder setup.  Anyone who already has stuff compiling for 1.4 care to give it a whirl?
**3100 Zubuntu Jaunty,(working on Cacko dualboot), 16G A-Data internal CF, 4G SD, Ambicom WL-1100C Cf, linksys usb ethernet,  BelkinF8T020 BT card, Belkin F8U1500-E Ir kbd, mini targus usb mouse, rechargeble AC/DC powered USB hub, psp cables and battery extenders.

**6000l  Tetsuized Sharprom, installed on internal flash only 1G sd, 2G cf

Xromer

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 178
    • View Profile
    • http://
What Is The Current Status Of Beta4?
« Reply #19 on: June 05, 2006, 03:18:24 am »
Quote
Quote
3) Keyboard maps are wrong, but you have only to load the right one with the xmodmap command in X.
The right keyboard map is in the /etc/X11/kb/Akita/xmodmap_us, only do a script that loads the right file when launching X and that' s it.

But I find xmodmap already linked to xmodmap_us. Still after exiting to the login shell, "A" and Up arrow keys (while the jog switch is working) won't function and need reboot. How do you fix that precisely? Thanks!
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=129764\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Right, there are 2 separated commands to load the map in the shell and X.
For the shell is loadkeys and you have to load the /etc/sysconfig/keyboard/Spitz/keymap.map
To have the a key functioning only press the fn key with it and then load the map with loadkeys.
I don' t really know now what' s the corresponding keycodes of the bare terminal environment as they are different from the X one.
In X i use xev, do you know there' s a corresponding command for the shell?
Byez!  
« Last Edit: June 05, 2006, 03:55:28 am by Xromer »
[span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\']I don't know how, but i' ll do!!!
This is how i like to live! :)[/span]

Ipaq hx4700

ZDevil

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1998
    • View Profile
    • http://
What Is The Current Status Of Beta4?
« Reply #20 on: June 05, 2006, 04:32:26 am »
Quote
Right, there are 2 separated commands to load the map in the shell and X.
For the shell is loadkeys and you have to load the /etc/sysconfig/keyboard/Spitz/keymap.map
To have the a key functioning only press the fn key with it and then load the map with loadkeys.
I don' t really know now what' s the corresponding keycodes of the bare terminal environment as they are different from the X one.
In X i use xev, do you know there' s a corresponding command for the shell?
Byez! 
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=129820\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Thanks. I used loadkeys /etc/sysconfig/keyboard/Akita/keymap.map (instead of Spitz) and it seems to work. But the hassle is I need to do it every time X is loaded.
Still fiddling with xev. Hope can work it out soon.  

Life is too precious for hacking *too much*
Visit my Z screencap gallery[/color]
My EeePC 701 Black = Debian (Lenny) on IceRocks + Transcend SDHC Class6 8GB + 2GB RAM
My Zaurus SL-C3200 = Debian EABI (kernel 2.6.24.3-yonggun) on a swapped internal Sandisk Extreme III CF 16gb
My Debian EABI feed: http://matrixmen.free.fr/zaurus/debian/
My OpenBSD/Zaurus feeds:  Link1, Link2
[/i][/font][/color][/size]

Xromer

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 178
    • View Profile
    • http://
What Is The Current Status Of Beta4?
« Reply #21 on: June 06, 2006, 06:46:32 am »
Quote
Thanks. I used loadkeys /etc/sysconfig/keyboard/Akita/keymap.map (instead of Spitz) and it seems to work. But the hassle is I need to do it every time X is loaded.
Still fiddling with xev. Hope can work it out soon.   
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=129829\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

HEHHEHEH!! Yes i know, but it' s only a symlink to the /etc/sysconfig/keyboard/Spitz/keymap.map
Now, if you check the /etc/rc.d/init.d/x11 you will see the line
test -f /etc/sysconfig/keyboard/kernel.map -a -f /usr/bin/loadkeys && /usr/bin/loadkeys /etc/sysconfig/keyboard/kernel.map
The kernel.map file is the one edited by the inputconfig.py utility to change the map of the keyboard in X.
Just delete it and the problem will be fixed with it. As inputconfig.py for the 2.6 kernel doesn' t work.
BYEZ!
« Last Edit: June 06, 2006, 06:46:55 am by Xromer »
[span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\']I don't know how, but i' ll do!!!
This is how i like to live! :)[/span]

Ipaq hx4700

ZDevil

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1998
    • View Profile
    • http://
What Is The Current Status Of Beta4?
« Reply #22 on: June 06, 2006, 07:57:30 am »
Thanks again for your quick tip and explanation, Xromer!  I just renamed /etc/sysconfig/keyboard/kernel.map and now the keys come back. There are still a few things to tackle, such as the menu key is not mapped (pressing it won't bring out the X menu) and brightness is not mapped to any key (need to find a way to got setfl mapped somehow). Meanie has a modified keymap on his site. Will take a look soon and see how it fits.
By the way really thanks for your efforts to compile GPE pim stuff. Actually I have been trying them on my 860 (running Beta1). What I love most is the speed and lightweight, and most importantly I can use SCIM to input multilanguage characters in them!!  But still have yet to get atd and alarm to work despite using your latest cvs. Will read thru that thread and ask later. Really looking forward to your Beta4 packages I am very happy to test them out.

Life is too precious for hacking *too much*
Visit my Z screencap gallery[/color]
My EeePC 701 Black = Debian (Lenny) on IceRocks + Transcend SDHC Class6 8GB + 2GB RAM
My Zaurus SL-C3200 = Debian EABI (kernel 2.6.24.3-yonggun) on a swapped internal Sandisk Extreme III CF 16gb
My Debian EABI feed: http://matrixmen.free.fr/zaurus/debian/
My OpenBSD/Zaurus feeds:  Link1, Link2
[/i][/font][/color][/size]