Author Topic: Oe Mirror Dead?  (Read 3289 times)

simbaB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
    • http://www.oakcourt.dyndns.org/~andrew/
Oe Mirror Dead?
« on: June 22, 2006, 10:30:51 pm »
The Netherlands mirror of OpenEmbedded has been by far the fastest and most up-to-date available to me. However, connections to ewi546.ewi.utwente.nl have been timing out here for several days. I've been able to get some things from other sources but now it's preventing me from using bitbake because it wants to download a specific Qt/Embedded snapshot and can't so it dies. Does anyone know what's going on here (if anything) and when it will be fixed?

Thanks.
[span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\']Collie (not used) | Poodle (OZ/Opie 3.5.4.2-rc2)
Nokia 770 (ITOS 2006) | IBM Thinkpad R51 (Debian)
Intel Core 2 Duo/Desktop Board DG965RY (Debian)[/span]

ian.finder

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
    • http://finder.ath.cx/
Oe Mirror Dead?
« Reply #1 on: June 22, 2006, 11:20:08 pm »
It's been irritating the hell out of me too  
Trying to get my Z up and running (With OZ) before I go away for a trip next week, but no such luck.
Last time I was able to use it successfully was Monday.
The other mirrors are totally worthless. No RC4, no feed, nothing.
Then I tried the older hentges release-- also broken (for my purposes) and still no feed.  
I'd compile some of my own packages, but like you, I can't get at the rest of the OE shit.

 

Anyhow, it's not just you, their datacenter ran out of fire extinguishers or something.


Quote
The Netherlands mirror of OpenEmbedded has been by far the fastest and most up-to-date available to me. However, connections to ewi546.ewi.utwente.nl have been timing out here for several days. I've been able to get some things from other sources but now it's preventing me from using bitbake because it wants to download a specific Qt/Embedded snapshot and can't so it dies. Does anyone know what's going on here (if anything) and when it will be fixed?

Thanks.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132483\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
« Last Edit: June 22, 2006, 11:26:16 pm by ian.finder »
Workhorse: SL-C1000, pdaXrom beta, Socket bluetooth, SMC wifi
Pampered nerd toy I'm afraid to take out of the box: SL-C3200, running the original ROM until I have some free time.
Sold: SL-5500 (Fun but useless), iPAQ h5555 (My first Linux PDA. Also useless-- CLI work without a keyboard doesn't work too well.)

ant

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
    • http://
Oe Mirror Dead?
« Reply #2 on: June 23, 2006, 03:06:37 am »
The developer list too is down since 3 days...


http://sourceforge.net/mail/?group_id=43045
« Last Edit: June 23, 2006, 03:07:00 am by ant »

simbaB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
    • http://www.oakcourt.dyndns.org/~andrew/
Oe Mirror Dead?
« Reply #3 on: June 23, 2006, 01:44:15 pm »
Quote
The developer list too is down since 3 days...


http://sourceforge.net/mail/?group_id=43045
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132513\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

I don't think this is related. Sourceforge is having problems with all their mailinglists.
[span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\']Collie (not used) | Poodle (OZ/Opie 3.5.4.2-rc2)
Nokia 770 (ITOS 2006) | IBM Thinkpad R51 (Debian)
Intel Core 2 Duo/Desktop Board DG965RY (Debian)[/span]

ant

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
    • http://
Oe Mirror Dead?
« Reply #4 on: June 23, 2006, 01:49:13 pm »
Of course the things are unrelated, just I had no clue about the work in progress...

Now I survey monotone here: http://www.openembedded.org/viewmtn/

Cheers
« Last Edit: June 23, 2006, 01:52:07 pm by ant »

Hellmark

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Oe Mirror Dead?
« Reply #5 on: June 23, 2006, 03:01:34 pm »
Sourceforge has been having issues with server problems for the last couple months. Wasn't that long ago that they had hardware failure on their CVS server.

This really blows though, because I've been wanting to setup my zaurus with my normal apps, and I can't. Not as useful to me with a stock OZ install.

lardman

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4512
    • View Profile
    • http://people.bath.ac.uk/enpsgp/Zaurus/
Oe Mirror Dead?
« Reply #6 on: June 23, 2006, 03:07:48 pm »
I think that server was having issues with the 3.5.4.1 build and needed to be reset but was switched off instead (reset monkey went wrong), something like that,

Hopefully it'll be up and running soon,


Si
C750 OZ3.5.4 (GPE, 2.6.x kernel)
SL5500 OZ3.5.4 (Opie)
Nokia 770
Serial GPS, WCF-12, Socket Ethernet & BT, Ratoc USB
WinXP, Mandriva

simbaB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
    • http://www.oakcourt.dyndns.org/~andrew/
Oe Mirror Dead?
« Reply #7 on: June 23, 2006, 03:11:52 pm »
Quote
I think that server was having issues with the 3.5.4.1 build and needed to be reset but was switched off instead (reset monkey went wrong), something like that,

Hopefully it'll be up and running soon,


Si
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132617\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

I figured it was something like that. I'm just glad it isn't on my end...guess I'll have to wait a while to play around some more with OpenEmbedded.
[span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\']Collie (not used) | Poodle (OZ/Opie 3.5.4.2-rc2)
Nokia 770 (ITOS 2006) | IBM Thinkpad R51 (Debian)
Intel Core 2 Duo/Desktop Board DG965RY (Debian)[/span]

samac

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 124
    • View Profile
Oe Mirror Dead?
« Reply #8 on: June 26, 2006, 02:18:11 am »
I just upgraded to Hentges Collie 3.5.4.1, and haven't been able to do and ipkg update. Can anyone point me in the direction of other mirrors.

Samac
Zaurus SL5500
Hentges 1.0.x
64mb CF card
256mb SD card
Pocket-top Keyboard
Slackware 11.0 (2.6.17.13)

ian.finder

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
    • http://finder.ath.cx/
Oe Mirror Dead?
« Reply #9 on: June 26, 2006, 06:59:25 pm »
Still not up?!  
Ugh, my Z has been in an unworkable (partially configured) state for 2 weeks now--
and I can't recover it to full functionality without the OZ files  
Workhorse: SL-C1000, pdaXrom beta, Socket bluetooth, SMC wifi
Pampered nerd toy I'm afraid to take out of the box: SL-C3200, running the original ROM until I have some free time.
Sold: SL-5500 (Fun but useless), iPAQ h5555 (My first Linux PDA. Also useless-- CLI work without a keyboard doesn't work too well.)

hvontres

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 118
    • View Profile
    • http://
Oe Mirror Dead?
« Reply #10 on: June 26, 2006, 07:48:17 pm »
According to koen in IRC, it might be back up by tomorrow morning, asuming the reset monkey reads his e-mail.  
[span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\']Henry von Tresckow[/span]
--------------------------------------
SL-5600, OZ 3.5.4.2 (Hentges), Kernel 2.6.17 :)
1gb Kingston SD (ext2), 5Gb Seagate ST1 (3.03 Fw, fat32)
256 MB Kingston SD (ext2),256MB Viking CF,32MB CF (vfat),
homebuilt GPS unit (Based on RFMD RF 8000)

Hrw

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1366
    • View Profile
Oe Mirror Dead?
« Reply #11 on: June 27, 2006, 08:15:30 am »
ewi is up now - I contacted some people to start new mirrors.
OpenZaurus 3.5.4x Release Manager
OpenEmbedded, Ångström, Poky developer
My website

Misc embedded hardware.

hvontres

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 118
    • View Profile
    • http://
Oe Mirror Dead?
« Reply #12 on: June 27, 2006, 10:08:53 am »
Quote
ewi is up now - I contacted some people to start new mirrors.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=133009\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
And there was much rejoicing ---YEAHHHHH  
[span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\']Henry von Tresckow[/span]
--------------------------------------
SL-5600, OZ 3.5.4.2 (Hentges), Kernel 2.6.17 :)
1gb Kingston SD (ext2), 5Gb Seagate ST1 (3.03 Fw, fat32)
256 MB Kingston SD (ext2),256MB Viking CF,32MB CF (vfat),
homebuilt GPS unit (Based on RFMD RF 8000)

samac

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 124
    • View Profile
Oe Mirror Dead?
« Reply #13 on: June 27, 2006, 01:57:29 pm »
ewi546 is up but only with 3.5.4 feeds not 3.5.4.1 feeds. We could use extra mirrors.

Samac
Zaurus SL5500
Hentges 1.0.x
64mb CF card
256mb SD card
Pocket-top Keyboard
Slackware 11.0 (2.6.17.13)

koen

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1008
    • View Profile
    • http://dominion.thruhere.net/koen/cms/
Oe Mirror Dead?
« Reply #14 on: June 27, 2006, 02:06:35 pm »
Quote
ewi546 is up but only with 3.5.4 feeds not 3.5.4.1 feeds.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=133064\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Duh.... 3.5.4.1 hasn't been released yet
Forums are not bugtrackers!!! Smart questions
Ångström release team
iPAQ h2210, iPAQ h5550, iPAQ hx4700, Zaurus SL-C700, Nokia 770, all running some form of GPE
My blog