Author Topic: [sl5500] Eth Over Usb Connection  (Read 5453 times)

LukeLuke

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
    • http://
[sl5500] Eth Over Usb Connection
« on: June 26, 2006, 06:18:35 am »
Hello, i configure my Slack current for comunicate witch my Z so this : http://www.ruault.com/Zaurus/ethernet-over-usb-howto.html

But the connection work right for some seconds and them is not work..... when i write "ifconfig usb0 192.168.129.1 netmask 255.255.255.0 up" on my slack, it re-work for another some seconds and then its'nt work.

What can i do?

THANKS

Bye
« Last Edit: June 26, 2006, 12:00:08 pm by LukeLuke »

sdjf

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 447
    • View Profile
    • http://www.sdjf.wordpress.com and http://www.sdjf.esmartdesign.com
[sl5500] Eth Over Usb Connection
« Reply #1 on: June 26, 2006, 03:47:58 pm »
Quote
But the connection work right for some seconds and them is not work..... when i write "ifconfig usb0 192.168.129.1 netmask 255.255.255.0 up" on my slack, it re-work for another some seconds and then its'nt work.

What can i do?

THANKS

Bye
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132874\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

How about describing in more detail what you mean that it doesn't work?  How do you know the connection doesn't work...what happens exactly?  

I have a different setup so can't do more than suggest you give more detail to help with diagnosis!

sdjf
http://www.sdjf.esmartdesign.com
http://www.sdjf.wordpress.com
-----------------
sl5500 running Sharp ROM 2.38 (dead batteries)
sl6000L running Sharp ROM 1.12 (still working)
Opera 7.25 and 7.30
Socket CF 56k modem
3Com USB Ethernet Adapter
Toshiba, Lexar and Kingston SD cards
Lexar, Kingston and Transcend CF cards

hvontres

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 118
    • View Profile
    • http://
[sl5500] Eth Over Usb Connection
« Reply #2 on: June 26, 2006, 03:54:34 pm »
Quote
Hello, i configure my Slack current for comunicate witch my Z so this : http://www.ruault.com/Zaurus/ethernet-over-usb-howto.html

But the connection work right for some seconds and them is not work..... when i write "ifconfig usb0 192.168.129.1 netmask 255.255.255.0 up" on my slack, it re-work for another some seconds and then its'nt work.

What can i do?

THANKS

Bye
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
What kernel is your slack box running? 2.6.14 kernels have a broken driver ([a href=\"https://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=16373]see This Thread[/url]). You can make it work by limiting your MTU size to 576 on the pc. I haven't tested this on some of the newer 2.6.16 kernels from Fedora, so it might be fixed on the bleeding edge...
« Last Edit: June 26, 2006, 08:49:46 pm by hvontres »
[span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\']Henry von Tresckow[/span]
--------------------------------------
SL-5600, OZ 3.5.4.2 (Hentges), Kernel 2.6.17 :)
1gb Kingston SD (ext2), 5Gb Seagate ST1 (3.03 Fw, fat32)
256 MB Kingston SD (ext2),256MB Viking CF,32MB CF (vfat),
homebuilt GPS unit (Based on RFMD RF 8000)

yanyan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
[sl5500] Eth Over Usb Connection
« Reply #3 on: December 04, 2006, 05:35:15 pm »
what do you mean re-work?

if it works for a few minutes, later you need to excute the ifconfig usb0 ......... again. Maybe your Z fall in sleep. once the machine in the suspend status the usb connection will break down.