Author Topic: 1.1.0r121 Is Out!  (Read 38972 times)

ZDevil

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1998
    • View Profile
    • http://
1.1.0r121 Is Out!
« Reply #90 on: October 15, 2006, 07:57:25 am »
Just tried the zgcc.img from the r121 feed and got this upon mounting:
Code: [Select]
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/loop0, missing codepage, or too many mounted file systems
Pass -t cramfs to mount doesn't help.
The older file in the Beta4 feed is working.

Life is too precious for hacking *too much*
Visit my Z screencap gallery[/color]
My EeePC 701 Black = Debian (Lenny) on IceRocks + Transcend SDHC Class6 8GB + 2GB RAM
My Zaurus SL-C3200 = Debian EABI (kernel 2.6.24.3-yonggun) on a swapped internal Sandisk Extreme III CF 16gb
My Debian EABI feed: http://matrixmen.free.fr/zaurus/debian/
My OpenBSD/Zaurus feeds:  Link1, Link2
[/i][/font][/color][/size]

svs57

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
    • http://
1.1.0r121 Is Out!
« Reply #91 on: October 17, 2006, 03:01:31 am »
Does anybody solve problem with button maping?
  I want right and middle mouse buttons.
Thanks

macwiz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 151
    • View Profile
    • http://www.macwiz.co.uk
1.1.0r121 Is Out!
« Reply #92 on: October 17, 2006, 06:06:58 pm »
Quote
I went back to the stable beta3. For me this is the most serious problem: There is no working NAND-backup function with this version (with all uboot versions?? I don't know). You can Nand backup but the NAND restore fails.   So any major problem you run into during tuning the system leads to startup from the beginning or at least to very time consuming step by step backups and new installs.
I really hope the following versions will allow NAND backups again.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=143060\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

I am using a c860 and would like to go back to Beta3. How? I don't know how to reflash now I have uboot going. If I hold down the OK button on reboot I get the emergency system but it doesn't offer to install anything, I just get the sh prompt. My Beta 3 install files are on an SD card.

Oh, and doing a NAND restore doesn't seem to work, as I hold down M +D for ages and nothing happens, and if I put in the battery (switch locked or unlocked) or attach the power lead the Z fires up as usual, whether I continue to hold down the keys or not.

Thanks!
« Last Edit: October 17, 2006, 07:05:42 pm by macwiz »
Macwiz
c860, never quite lived up to my expectations... my fault I guess
17in MacBook Pro lovely xxxx
iPhone 3G ummm
SE P990i with UIQ3. Never enough RAM.
Pocket Loox 720 used for designing ebooks. Just don't like it though!

macwiz: apple mac support in Oxfordshire
Twitter: @boffinboy

InSearchOf

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1144
    • View Profile
    • http://
1.1.0r121 Is Out!
« Reply #93 on: October 17, 2006, 07:05:32 pm »
Quote
I am using a c860 and would like to go back to Beta3. How? I don't know how to reflash now I have uboot going. If I hold down the OK button on reboot I get the emergency system but it doesn't offer to install anything, I just get the sh ptompt. My Beta 3 install files are on an SD card.

Thanks!
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Do you have a NAND Backup?
[a href=\"http://downloads.conics.net/pda/zaurus-sl-c700/service-menus/original-backups/SL-C860-JPN-NAND-original-1.10.zip]Jap Original c860 Nand [/url]

Ok... read posts in this thread pertaining to nand restore... sorry I'm one hand typing feeding my newborn with the other hand (bottle)

Late
Sharp Zaurus SL-C3100 and SL-6000L
pdaXrom Developer
Please visit pdaXrom.org for updates
My Blog
IRC #pdaxrom @ FreeNode

danboid

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 881
    • View Profile
    • http://
1.1.0r121 Is Out!
« Reply #94 on: October 18, 2006, 03:42:03 am »
Quote
Ok... read posts in this thread pertaining to nand restore... sorry I'm one hand typing feeding my newborn with the other hand (bottle)

Late

Well, if thats the case you may as well take the opportunity to show your kid how to use vi or grep, get them going early I say  
Zaurus SL-C3000 w/ MD swapped for a Kingston 32GB Ultimate 266X CF running ALARM
Banana Pi running ALARM on a WD Scorpio SATA II HD
System76 Gazelle Pro i7 laptop w/ SAMSUNG 840 EVO SSD running Arch x64

How to install Arch on your C3x00 Zaurus https://github.com/danboid/ZALARM-install

vilefridge

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
1.1.0r121 Is Out!
« Reply #95 on: October 18, 2006, 04:23:05 am »
If I found someone with a NAND backup of beta3 on a C750, would I be able to apply it to my Zaurus?  Is it just as easy to go the japanese route and then beta3?  I'm sorry, I've just had enough of 121.

InSearchOf

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1144
    • View Profile
    • http://
1.1.0r121 Is Out!
« Reply #96 on: October 18, 2006, 09:07:56 am »
Quote
If I found someone with a NAND backup of beta3 on a C750, would I be able to apply it to my Zaurus?  Is it just as easy to go the japanese route and then beta3?  I'm sorry, I've just had enough of 121.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144260\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Go the Jap route... then... you dont even have to boot into the stock rom... just do the normal OK+On... and install beta3...

and no... I would would cross breed roms...

Late
Sharp Zaurus SL-C3100 and SL-6000L
pdaXrom Developer
Please visit pdaXrom.org for updates
My Blog
IRC #pdaxrom @ FreeNode

grog

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 692
    • View Profile
    • http://
1.1.0r121 Is Out!
« Reply #97 on: October 18, 2006, 03:50:01 pm »
I just installed r121 on my 860. A bit of a pain getting here, but it's got some nice stuff. I managed to get my sound working after xmms gave me the 'Cannot load esound output plugin' error by first installing the esound package from the main feed, and then running alsamixer & making sure both the 'Output Mixer Hifi Playback Swit' and the 'Output Mixer Line Bypass' are NOT muted.

As well, I found that unless I turned the 'Speaker Function' to off, it would play on the speaker as well as the headphones. I guess I'll have to turn that back on if I actually want to use the speaker (I assume for alarms). I'll have to do some more testing.

Does anyone know where alsamixer savaes it's settings? I'd definitely like to back that file up!!
« Last Edit: October 18, 2006, 03:52:11 pm by grog »
GROG!

Martin

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 138
    • View Profile
1.1.0r121 Is Out!
« Reply #98 on: October 18, 2006, 04:15:53 pm »
Hi ...

thanks for great work on r121 :-)

after some problems I get u-boot and r121 installed using nand backup from helpfull person (THX)

- Problem to run X with startx using a non root user ... got some grey background with some sqaurewindows with some controls but no function .

- system setting date / time does not work ... try to use nice new py scripts, soon

- wlan works, but could not get a connection using usbd ethernet over usb :-( ... ohhhh I lay down my wlan card somewhere and could not find it :-(

thx very much, more comment later

Martin
« Last Edit: October 18, 2006, 04:18:01 pm by Martin »
--------------------------------------------------------
sl-c860 /w pdaXrom 1.1.0 Kathrin r121
CF 1GB , SD 2GB + 1GB + 512MB , MMC 512MB
Netgear MA701 WLAN 801b
Asus WL-HDD2.5 (very nice thing) /w 60 GB
--------------------------------------------------------
PC/Notebook SuSE 10.1 Prof. / KDE3.5.4
VDR /w KnoppMyth R5C7 (/w Myth 0.19)
--------------------------------------(August 2006)---

macwiz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 151
    • View Profile
    • http://www.macwiz.co.uk
1.1.0r121 Is Out!
« Reply #99 on: October 18, 2006, 05:40:55 pm »
Still trying to get back from 121 to Beta 3 (well, anything really). Nand restore just doesn't work - I don't even get the diagnostic menu.

Does this really mean I'm stuck with this ROM?  
Macwiz
c860, never quite lived up to my expectations... my fault I guess
17in MacBook Pro lovely xxxx
iPhone 3G ummm
SE P990i with UIQ3. Never enough RAM.
Pocket Loox 720 used for designing ebooks. Just don't like it though!

macwiz: apple mac support in Oxfordshire
Twitter: @boffinboy

InSearchOf

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1144
    • View Profile
    • http://
1.1.0r121 Is Out!
« Reply #100 on: October 18, 2006, 05:48:38 pm »
Quote
Still trying to get back from 121 to Beta 3 (well, anything really). Nand restore just doesn't work - I don't even get the diagnostic menu.

Does this really mean I'm stuck with this ROM? 
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144310\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

No you are not stuck... you will just have to work at getting into the DM...

I have no trouble at all getting into the Diag Menu on my c1000 I notice most cxxx users complain about getting into it but it must be a device specific issue... I would type up the steps to getting into it... but it has been post so many times I'm not going to waste my time...

Late
Sharp Zaurus SL-C3100 and SL-6000L
pdaXrom Developer
Please visit pdaXrom.org for updates
My Blog
IRC #pdaxrom @ FreeNode

newkirk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
    • View Profile
    • http://myzaur.us
1.1.0r121 Is Out!
« Reply #101 on: October 18, 2006, 06:16:01 pm »
Quote
I am using a c860 and would like to go back to Beta3. How? I don't know how to reflash now I have uboot going. If I hold down the OK button on reboot I get the emergency system but it doesn't offer to install anything, I just get the sh prompt. My Beta 3 install files are on an SD card.

Oh, and doing a NAND restore doesn't seem to work, as I hold down M +D for ages and nothing happens, and if I put in the battery (switch locked or unlocked) or attach the power lead the Z fires up as usual, whether I continue to hold down the keys or not.

Thanks!
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144229\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
Try Fn+D+M instead of just D+M.  Restore to an older/original ROM image, then install Beta.  Alternately, I seem to recall someone posted instructions somewhere in the forum here about installing earler Betas via uboot.

j
newkirk @ myzaur.us
pdaxrom @ newkirk.us
SL-5600, SL-C860
Socket & Ambicom WiFis
Billionton bluetooth
Lexar 256mb CF & SD

newkirk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
    • View Profile
    • http://myzaur.us
1.1.0r121 Is Out!
« Reply #102 on: October 18, 2006, 06:21:18 pm »
Quote
I do have a SD card I can use. I'll give it a try over the weekend and see how it goes.

Thanks,

Kelly
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=143368\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
How did this work out?  Did you try, and were you successful?  As I'd said, when I tried Beta4 I had problems with uboot barfing on CF, although when I installed uboot for the R121 install, it's happy with CF.

j
newkirk @ myzaur.us
pdaxrom @ newkirk.us
SL-5600, SL-C860
Socket & Ambicom WiFis
Billionton bluetooth
Lexar 256mb CF & SD

grog

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 692
    • View Profile
    • http://
1.1.0r121 Is Out!
« Reply #103 on: October 18, 2006, 09:37:39 pm »
FWIW I've gone back to beta2 on my 860. The biggest thing 'scaring' me off r121 is the non-functioning NAND restore. I have two saved images, a fresh install & a slightly tweaked one, neither of which I was able to restore to. I'll lurk & see if any suggestions arise & will be more than willing to test them out. thks
GROG!

newkirk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
    • View Profile
    • http://myzaur.us
1.1.0r121 Is Out!
« Reply #104 on: October 19, 2006, 01:33:27 am »
Quote
Hi ...

thanks for great work on r121 :-)

after some problems I get u-boot and r121 installed using nand backup from helpfull person (THX)
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144305\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
I just caught this - you successfully performed a NAND-Restore of a backed-up r121 install?  What did you do?

j
newkirk @ myzaur.us
pdaxrom @ newkirk.us
SL-5600, SL-C860
Socket & Ambicom WiFis
Billionton bluetooth
Lexar 256mb CF & SD