Author Topic: Pdaxii13 On The Sl-c3200  (Read 10965 times)

ArchiMark

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1807
    • View Profile
Pdaxii13 On The Sl-c3200
« Reply #15 on: January 03, 2007, 10:57:07 pm »
Thanks for the quick update, Meanie!!

OK, now I get to the installer screen OK!

1) Did the re-partition, choose the 'recommended option', went OK and did reboot

2) Then when I try the next step; Option 3 "Install kernel and bootloader" it doesn't seem to do anything...I select it and click OK and in a second it just goes back to the options screen....tried several times and same thing happens....I do have all 5 files on my CF card....

?????

Thanks,

Mark

Quote
fixed and uploaded.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=149974\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
Silicon Valley Digerati - * Please see my Mini Laptops For Sale Listing *
Cosmo Communicator / One-Netbook One Mix Yoga 3S (Win 10/Manjaro 18)
Banana Pi Zero UMPC/Armbian
MacBookPro
Sold: C3200/N900/OQO/N5/Dell Mini9/Netwalker/UMID M1/

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Pdaxii13 On The Sl-c3200
« Reply #16 on: January 03, 2007, 11:04:15 pm »
Quote
Thanks for the quick update, Meanie!!

OK, now I get to the installer screen OK!

1) Did the re-partition, choose the 'recommended option', went OK and did reboot

2) Then when I try the next step; Option 3 "Install kernel and bootloader" it doesn't seem to do anything...I select it and click OK and in a second it just goes back to the options screen....tried several times and same thing happens....I do have all 5 files on my CF card....

?????

Thanks,

Mark

Quote
fixed and uploaded.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=149974\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=149980\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

ok, I found the problem. It only allows C3000 and C3100 to flash. I forgot to add C3200..
Wait a minute and I will upload the fix..

ok. its uploaded. good luck! you are the first one totry
« Last Edit: January 03, 2007, 11:07:35 pm by Meanie »
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

ArchiMark

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1807
    • View Profile
Pdaxii13 On The Sl-c3200
« Reply #17 on: January 03, 2007, 11:17:37 pm »
Thanks, Meanie...

Well, one step forward and.....

OK, now I was able to do Option 3 "Install kernel and bootloader" !!!

However, when I tried the next step Option 4 "Install hdimage", no go....nothing happened...

Did you update that part for 3200????

Thanks,

Mark

Quote from: Meanie,Jan 3 2007, 09:04 PM

Quote from: Meanie,Jan 3 2007, 08:04 PM
fixed and uploaded.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=149974\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
« Last Edit: January 03, 2007, 11:18:32 pm by ArchiMark »
Silicon Valley Digerati - * Please see my Mini Laptops For Sale Listing *
Cosmo Communicator / One-Netbook One Mix Yoga 3S (Win 10/Manjaro 18)
Banana Pi Zero UMPC/Armbian
MacBookPro
Sold: C3200/N900/OQO/N5/Dell Mini9/Netwalker/UMID M1/

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Pdaxii13 On The Sl-c3200
« Reply #18 on: January 03, 2007, 11:31:05 pm »
Quote from: ArchiMark,Jan 4 2007, 02:17 PM
Thanks, Meanie...

Well, one step forward and.....

OK, now I was able to do Option 3 "Install kernel and bootloader" !!!

However, when I tried the next step Option 4 "Install hdimage", no go....nothing happened...

Did you update that part for 3200????

Thanks,

Mark

Quote from: Meanie,Jan 3 2007, 09:04 PM

Quote from: Meanie,Jan 3 2007, 08:04 PM
fixed and uploaded.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=149974\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=149984\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

are you sure you got either hdimage-base.tgz or hdimage-full.tgz on your card (all lower case)?
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

ArchiMark

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1807
    • View Profile
Pdaxii13 On The Sl-c3200
« Reply #19 on: January 03, 2007, 11:47:14 pm »
Just checked my CF card, it shows:

hdimage-full.tar

Is that OK??? I got files off the alpha page today....

Just the alpha files page and it shows '.tgz' at end, not '.tar' ????

Also, checked the stable files page and it shows v.5.2 is there, is it also on alpha page too???

Thanks,

Mark

Quote
are you sure you got either hdimage-base.tgz or hdimage-full.tgz on your card (all lower case)?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=149985\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
« Last Edit: January 03, 2007, 11:50:15 pm by ArchiMark »
Silicon Valley Digerati - * Please see my Mini Laptops For Sale Listing *
Cosmo Communicator / One-Netbook One Mix Yoga 3S (Win 10/Manjaro 18)
Banana Pi Zero UMPC/Armbian
MacBookPro
Sold: C3200/N900/OQO/N5/Dell Mini9/Netwalker/UMID M1/

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Pdaxii13 On The Sl-c3200
« Reply #20 on: January 03, 2007, 11:55:16 pm »
That's the problem. It needs to be a .tgz file and not a .tar file. Maybe your browser was too smart and automatically extracted it for you.

The latest is build 5.1 in the alpha page. build 5.2 will be uploaded very soon... once I finish debugging gpe-calendar.

Quote
Just checked my CF card, it shows:

hdimage-full.tar

Is that OK??? I got files off the alpha page today....

Just the alpha files page and it shows '.tgz' at end, not '.tar' ????

Also, checked the stable files page and it shows v.5.2 is there, is it also on alpha page too???

Thanks,

Mark

Quote
are you sure you got either hdimage-base.tgz or hdimage-full.tgz on your card (all lower case)?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=149985\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=149986\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

ArchiMark

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1807
    • View Profile
Pdaxii13 On The Sl-c3200
« Reply #21 on: January 04, 2007, 12:26:50 am »
Yeah, I hate it when my browser is too smart!!!  

Just re-downloaded file and loading onto my CF card to try again.....

Thanks!

Mark


Quote
That's the problem. It needs to be a .tgz file and not a .tar file. Maybe your browser was too smart and automatically extracted it for you.

The latest is build 5.1 in the alpha page. build 5.2 will be uploaded very soon... once I finish debugging gpe-calendar.

Quote
Just checked my CF card, it shows:

hdimage-full.tar

Is that OK??? I got files off the alpha page today....

Just the alpha files page and it shows '.tgz' at end, not '.tar' ????

Also, checked the stable files page and it shows v.5.2 is there, is it also on alpha page too???

Thanks,

Mark

Quote
are you sure you got either hdimage-base.tgz or hdimage-full.tgz on your card (all lower case)?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=149985\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=149986\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=149987\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
Silicon Valley Digerati - * Please see my Mini Laptops For Sale Listing *
Cosmo Communicator / One-Netbook One Mix Yoga 3S (Win 10/Manjaro 18)
Banana Pi Zero UMPC/Armbian
MacBookPro
Sold: C3200/N900/OQO/N5/Dell Mini9/Netwalker/UMID M1/

Antikx

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1147
    • View Profile
    • http://tyrannozaurus.com
Pdaxii13 On The Sl-c3200
« Reply #22 on: January 04, 2007, 03:04:49 am »
Quote
Yeah, I hate it when my browser is too smart!!! 
You got my vote for going back to: http://browsers.evolt.org/?navigator/16bit/1.0

OK. Not really.
Kanpai,
-Antikx (Twitter, Mugshot and PodNova)
C1000 - pdaXrom R198 (Celestial Environment)
tyrannozaurus.com
[img]http://www.tyrannozaurus.com/files/category_pictures/general_1.png\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /]
Zaurus news/blogs feed from Zaurus users
Free Windows, Linux, or Web RSS readers.
Featured pages at tyrannozaurus:
Sharp Petition, ScummVM, Cacko, pdaXii13, and Celestial Environment

ArchiMark

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1807
    • View Profile
Pdaxii13 On The Sl-c3200
« Reply #23 on: January 04, 2007, 11:50:13 am »
Well, as I said earlier, one step forward and.....

 


The good news is that I redownloaded hdimage-full.tgz and this time install worked!!

The bad news is that when I rebooted I get error messages:

Code: [Select]
kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s scsi_hostadapter, errno = z
Spitz audio driver initialize
Sharp SL series flash device: 1000000 at 0
Using static partition definition
Creating 1 MTD partitions on "sharpsl-flash":
0x00140000-0x007f0000 : "Filesystem"
No NAND device found!!!
Linux Kernel Card Services 3.1.31
    options: [pm]
Intel PXA250/210 PCMCIA (CS release 3.1.31)
pxa_pcmcia_init(0)
pxa_pcmcia_init(1)
Backlight Driver Initialized.
mice: PS/2 mouse device common for all mice
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP
IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes
TCP: Hash tables configured (established 4096 bind 4096)
NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0.
NetWinder Floating Point Emulator V0.97 (double precision)
IrCOMM protocol (Dag Brattli)
VFS: Cannot open root device "mtdblock2" or 1f:02
Please append a correct "root=" boot option
Kernel panic: VFS: Unable to mount root fs on 1f:02

????????

Thanks!

Mark
Silicon Valley Digerati - * Please see my Mini Laptops For Sale Listing *
Cosmo Communicator / One-Netbook One Mix Yoga 3S (Win 10/Manjaro 18)
Banana Pi Zero UMPC/Armbian
MacBookPro
Sold: C3200/N900/OQO/N5/Dell Mini9/Netwalker/UMID M1/

Jon_J

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1853
    • View Profile
    • http://
Pdaxii13 On The Sl-c3200
« Reply #24 on: January 04, 2007, 11:51:48 am »
I just ordered my long awaited C3200 from StreamlineCPUs.  
I plan on using this Zaurus for pdaxrom, and keeping Cacko on my trusty 1 yr old C3100.
I also want to flash it with pdaxii12.
My new zaurus should be here in about 2-3 weeks, depending on the postal system.  
I hope I'm not cluttering up this thread, but I'm basically a Linux newbie and this will be my first time flashing pdaxrom.
« Last Edit: January 04, 2007, 11:56:51 am by Jon_J »
C3100 Multiboot-->Angstrom 2007.12-r18 | Cacko 1.23 | ArchLinuxARM
C3200 pdaxii13v2-5.5-alpha4 Akita on NAND

Ambicom WL1100C-CF Wifi - Ambicom CF modem - Ambicom CF GPS - Belkin-F5D5050 USB LAN
Socket CF Bluetooth rev K - Iogear 4 port USB micro hub - pocket CF card reader
Targus mini USB optical mouse - 2 Targus SD card readers

ArchiMark

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1807
    • View Profile
Pdaxii13 On The Sl-c3200
« Reply #25 on: January 04, 2007, 10:54:27 pm »
You had me nervous there for a minute, Antikx....

 

Quote
Quote
Yeah, I hate it when my browser is too smart!!! 
You got my vote for going back to: http://browsers.evolt.org/?navigator/16bit/1.0

OK. Not really.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=149996\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
Silicon Valley Digerati - * Please see my Mini Laptops For Sale Listing *
Cosmo Communicator / One-Netbook One Mix Yoga 3S (Win 10/Manjaro 18)
Banana Pi Zero UMPC/Armbian
MacBookPro
Sold: C3200/N900/OQO/N5/Dell Mini9/Netwalker/UMID M1/

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Pdaxii13 On The Sl-c3200
« Reply #26 on: January 04, 2007, 11:29:10 pm »
Quote
Well, as I said earlier, one step forward and.....

 


The good news is that I redownloaded hdimage-full.tgz and this time install worked!!

The bad news is that when I rebooted I get error messages:

Code: [Select]
kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s scsi_hostadapter, errno = z
Spitz audio driver initialize
Sharp SL series flash device: 1000000 at 0
Using static partition definition
Creating 1 MTD partitions on "sharpsl-flash":
0x00140000-0x007f0000 : "Filesystem"
No NAND device found!!!
Linux Kernel Card Services 3.1.31
    options: [pm]
Intel PXA250/210 PCMCIA (CS release 3.1.31)
pxa_pcmcia_init(0)
pxa_pcmcia_init(1)
Backlight Driver Initialized.
mice: PS/2 mouse device common for all mice
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP
IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes
TCP: Hash tables configured (established 4096 bind 4096)
NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0.
NetWinder Floating Point Emulator V0.97 (double precision)
IrCOMM protocol (Dag Brattli)
VFS: Cannot open root device "mtdblock2" or 1f:02
Please append a correct "root=" boot option
Kernel panic: VFS: Unable to mount root fs on 1f:02

????????

Thanks!

Mark
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

oh man. this sux.

well, you can do the following:

1. flash pdaXrom beta3 (don't worry about the hdd for now)
2. flash pdaXii13 using the older updater.sh from [a href=\"http://www.tyrannozaurus.com/feed/pdaXii13/files/updater.sh]http://www.tyrannozaurus.com/feed/pdaXii13/files/updater.sh[/url]
3. rerun the option to flash kernel and initrd
4. reboot
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

ArchiMark

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1807
    • View Profile
Pdaxii13 On The Sl-c3200
« Reply #27 on: January 04, 2007, 11:38:55 pm »
Wow, while I was PM'ing you were replying here....

Anyway, thanks for your help...

So, sounds like you're saying to start from beginning again (pdaXrom b3) and then try pdaXii13 again (using older updater.sh...), etc....

OK, will do as you suggest and report back....

Onward and upward.....

 

Thanks,

Mark

Quote
oh man. this sux.

well, you can do the following:

1. flash pdaXrom beta3 (don't worry about the hdd for now)
2. flash pdaXii13 using the older updater.sh from http://www.tyrannozaurus.com/feed/pdaXii13/files/updater.sh
3. rerun the option to flash kernel and initrd
4. reboot
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=150099\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
Silicon Valley Digerati - * Please see my Mini Laptops For Sale Listing *
Cosmo Communicator / One-Netbook One Mix Yoga 3S (Win 10/Manjaro 18)
Banana Pi Zero UMPC/Armbian
MacBookPro
Sold: C3200/N900/OQO/N5/Dell Mini9/Netwalker/UMID M1/

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Pdaxii13 On The Sl-c3200
« Reply #28 on: January 05, 2007, 01:14:37 am »
Quote
Wow, while I was PM'ing you were replying here....

Anyway, thanks for your help...

So, sounds like you're saying to start from beginning again (pdaXrom b3) and then try pdaXii13 again (using older updater.sh...), etc....

OK, will do as you suggest and report back....

Onward and upward.....

 

Thanks,

Mark

Quote
oh man. this sux.

well, you can do the following:

1. flash pdaXrom beta3 (don't worry about the hdd for now)
2. flash pdaXii13 using the older updater.sh from http://www.tyrannozaurus.com/feed/pdaXii13/files/updater.sh
3. rerun the option to flash kernel and initrd
4. reboot
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=150099\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=150100\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Thanks for being so brave and patient.

It seems like that the C3200 does not like the C3000 kernel which probably has the smaller nand size hardcoded in it somewhere, thus you will need to use the C3200 kernel which you get from installing beta3.
And just before you people ask me to make a kernel for C3200, I didn't compile the C3000 kernel. I just used the one made by ThC.
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

ArchiMark

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1807
    • View Profile
Pdaxii13 On The Sl-c3200
« Reply #29 on: January 05, 2007, 10:06:26 am »
Well, I'm trying...  

But it's a lot easier to do with your help!!!

 


Quote
Thanks for being so brave and patient.

It seems like that the C3200 does not like the C3000 kernel which probably has the smaller nand size hardcoded in it somewhere, thus you will need to use the C3200 kernel which you get from installing beta3.
And just before you people ask me to make a kernel for C3200, I didn't compile the C3000 kernel. I just used the one made by ThC.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=150103\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
« Last Edit: January 05, 2007, 10:07:04 am by ArchiMark »
Silicon Valley Digerati - * Please see my Mini Laptops For Sale Listing *
Cosmo Communicator / One-Netbook One Mix Yoga 3S (Win 10/Manjaro 18)
Banana Pi Zero UMPC/Armbian
MacBookPro
Sold: C3200/N900/OQO/N5/Dell Mini9/Netwalker/UMID M1/