Author Topic: Bluetooth Driver Problems  (Read 4296 times)

liberated

  • Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
Bluetooth Driver Problems
« on: March 09, 2007, 04:04:05 am »
My Ambicom BT card (LSE039) won't work. Cardctl identifies the card OK. The problem is with the driver. Here's the errors you get from 'modprobe bluecard_cs':

/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/bluetooth/bluecard_cs.o: /lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/bluetooth/bluecard_cs.o: unresolved symbol hci_register_dev
/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/bluetooth/bluecard_cs.o: /lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/bluetooth/bluecard_cs.o: unresolved symbol hci_recv_frame
/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/bluetooth/bluecard_cs.o: /lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/bluetooth/bluecard_cs.o: unresolved symbol hci_unregister_dev
/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/bluetooth/bluecard_cs.o: insmod /lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/bluetooth/bluecard_cs.o failed
/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/bluetooth/bluecard_cs.o: Can't locate module 2


It looks to me like the driver is all broken, is there a fix?
SL-C3100 w/ Cacko 1.23
AmbiCom WL1100C WLAN card
Anycom Bluetooth CF card
Socket CF 10/100 Ethernet card
1GB eXpansys noname SD card

merli

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 227
    • View Profile
    • http://
Bluetooth Driver Problems
« Reply #1 on: March 12, 2007, 08:43:19 am »
Same problem with Billionton CF card on my C1000
In beta 1 was everything OK

Mar 12 13:37:47 cardmgr[531]: socket 0: Billionton Bluetooth Card
Mar 12 13:37:48 insmod: /lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/bluetooth/hci_uart.o: insmod tty-ldisc-15 failed
Mar 12 13:37:49 cardmgr[531]: executing: './bluetooth start ttyS3 2>&1'
Mar 12 13:37:49 cardmgr[531]: + Starting Bluetooth... Can't set line discipline: Invalid argument
Mar 12 13:37:49 cardmgr[531]: + Can't initialize device: Invalid argument
Mar 12 13:37:49 cardmgr[531]: + Can't open HCI socket.: Address family not supported by protocol
Mar 12 13:37:49 cardmgr[531]: + Can't open RFCOMM control socket: Address family not supported by protocol
Mar 12 13:37:49 cardmgr[531]: + Can't open RFCOMM control socket: Address family not supported by protocol
Mar 12 13:37:49 cardmgr[531]: + Done.

with manual insmod
root- insmod hci_uart.o

hci_uart.o: hci_uart.o: unresolved symbol hci_register_dev
hci_uart.o: hci_uart.o: unresolved symbol hci_recv_frame
hci_uart.o: hci_uart.o: unresolved symbol hci_unregister_dev
root- insmod tty-ldisc-15

where the problems can be?
thnx for help
merli
------
SL-C1000 - pdaxii13 5.3.3 but considering go back to beta1
Wifi D-link DCF-650W CF card - not using
bluetooth Billionton BT CF card and Samsung SGH-i310 GPRS
Pretec Cheetah 133x 4GB SD, Pretec Cheetah 80x 1GB CF

liberated

  • Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
Bluetooth Driver Problems
« Reply #2 on: March 12, 2007, 10:35:09 am »
I found the problem. The kernel is broken. The /lib/modules/2.4.20/kernel/net directory is missing (or if it was empty, without subdirectories like bluetooth) and modules.dep is missing all dependencies for these modules.

Luckily the kernel contained in the hdimage is complete, thus i fixed this by copying the said subfolders and modules.dep from /media/fakeroot/ to the rom root (/).
SL-C3100 w/ Cacko 1.23
AmbiCom WL1100C WLAN card
Anycom Bluetooth CF card
Socket CF 10/100 Ethernet card
1GB eXpansys noname SD card

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Bluetooth Driver Problems
« Reply #3 on: March 12, 2007, 10:38:59 am »
Quote
I found the problem. The kernel is broken. The /lib/modules/2.4.20/kernel/net directory is missing (or if it was empty, without subdirectories like bluetooth) and modules.dep is missing all dependencies for these modules.

Luckily the kernel contained in the hdimage is complete, thus i fixed this by copying the said subfolders and modules.dep from /media/fakeroot/ to the rom root (/).
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=156018\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

this is fixed in the latest pdaXii13 Akita build 5.3.2 which was uploaded about an hour ago

the net directory actually exists, but is in the wrong location under /lib/modules
there are a few enhancements in this new version, the most noticable will be faster rotation and resume....

the spitz version is still being uploaded and once it is done, there will be an announcement...
« Last Edit: March 12, 2007, 10:44:06 am by Meanie »
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K