Author Topic: Pdaxii13 - Problem With Inodes  (Read 1567 times)

Raul

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 133
    • View Profile
Pdaxii13 - Problem With Inodes
« on: June 15, 2007, 04:16:04 am »
I have some Inodes at boot up of Pdaxii13 hat I can't get fscked by the mintenance menu (after reboot+OK). Is there any other way to repair that?

kind regards,
Raul

svs57

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
    • http://
Pdaxii13 - Problem With Inodes
« Reply #1 on: June 15, 2007, 04:29:43 am »
Quote
I have some Inodes at boot up of Pdaxii13 hat I can't get fscked by the mintenance menu (after reboot+OK). Is there any other way to repair that?

kind regards,
Raul
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=163229\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
init 1
<root passwd>
fsck

pelrun

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 366
    • View Profile
    • http://
Pdaxii13 - Problem With Inodes
« Reply #2 on: June 15, 2007, 08:59:23 pm »
Ignore the filesystem errors you see at bootup!

The inital magic boot detection stuff doesn't take into account the jffs2 journal, so it thinks there are errors when there really aren't. When the root filesystem is mounted it's all read properly and the "errors" vanish.
SL-C3100 with usb power mod running debian eabi
pdaXii13 still on the NAND for dualbooting
16GB SDHC! (a new one, after I sat on the old one and it went kaput)
D-Link 660 wifi, Socket Bluetooth rev H
External 9800mAh LiIon battery and slimline dvd drive
Homebrew microphone and remote

Raul

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 133
    • View Profile
Pdaxii13 - Problem With Inodes
« Reply #3 on: June 17, 2007, 10:15:39 am »
Thanks