Author Topic: Makeing the Z a nice mp3 player  (Read 9611 times)

padishah_emperor

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 849
    • View Profile
    • http://
Makeing the Z a nice mp3 player
« Reply #15 on: June 27, 2004, 01:07:02 pm »
(blush)
You're most welcome  
« Last Edit: July 01, 2004, 04:54:04 am by padishah_emperor »
Left Linux and Linux PDAs... sorry, got boring.  Switched to Mac.

Sna

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 107
    • View Profile
Makeing the Z a nice mp3 player
« Reply #16 on: June 28, 2004, 04:43:45 am »
Hi
i have also a problem with Xmms, it can't play mp3, i've 1 sec song 1 sec nothing :/

i've tried to disable the spectrum analyser, i've disabled the song scrolling, but absolutely no effect (i'm using Xfce4 but i've the same problem under openbox)
as you already have asked the package installed for xmms
all from the stable feed of pdaxrom.org
glib 1.2.10
gtk 1.2.10
mad 0.14.2b
xmms 1.2.10

i have the same problem with video playing, video plays smoothly when -nosound but with sound it is unviewable lol

anyone an idea?

thanks in advance

Reaper

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 126
    • View Profile
Makeing the Z a nice mp3 player
« Reply #17 on: June 28, 2004, 10:42:50 am »
Try installing mad-devel.  

padishah_emperor

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 849
    • View Profile
    • http://
Makeing the Z a nice mp3 player
« Reply #18 on: June 28, 2004, 03:26:29 pm »
Quote
Hi
i have also a problem with Xmms, it can't play mp3, i've 1 sec song 1 sec nothing :/

i've tried to disable the spectrum analyser, i've disabled the song scrolling, but absolutely no effect (i'm using Xfce4 but i've the same problem under openbox)
as you already have asked the package installed for xmms
all from the stable feed of pdaxrom.org
glib 1.2.10
gtk 1.2.10
mad 0.14.2b
xmms 1.2.10

i have the same problem with video playing, video plays smoothly when -nosound but with sound it is unviewable lol

anyone an idea?

thanks in advance
If you are running mplayer from a console add:

-ac mad

See if that helps

For xmms you also need:

xmms-mad which also needs libmad and libid3tag
xmms-tremor which also needs tremor
« Last Edit: June 28, 2004, 03:29:52 pm by padishah_emperor »
Left Linux and Linux PDAs... sorry, got boring.  Switched to Mac.

Sna

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 107
    • View Profile
Makeing the Z a nice mp3 player
« Reply #19 on: June 28, 2004, 04:18:51 pm »
thanks, xmms works nice now  i can listen all i want

but for mplayer it's more complicated, with -ac mad i've no sound
then no change ..
here is a copy of the output of the sound part of mplayer

Opening audio decoder: ffmpeg / libavcodec audio decoders
audio : 22050 Hz, 1 ch, 16 bit (0x10), ratio : 2519->44100 (20.2 kbit)
Selected audio codec: ffwmav2 afm : ffmpeg (DivX audio v2 (ffmpeg))

here for normal launch

and here for a mad launch

Forced audio codec: mad
Cannot find codec for audio format 0x161

but i have mad, libmad installed...

padishah_emperor

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 849
    • View Profile
    • http://
Makeing the Z a nice mp3 player
« Reply #20 on: July 01, 2004, 04:27:43 am »
Quote
thanks, xmms works nice now  i can listen all i want

but for mplayer it's more complicated, with -ac mad i've no sound
then no change ..
here is a copy of the output of the sound part of mplayer

Opening audio decoder: ffmpeg / libavcodec audio decoders
audio : 22050 Hz, 1 ch, 16 bit (0x10), ratio : 2519->44100 (20.2 kbit)
Selected audio codec: ffwmav2 afm : ffmpeg (DivX audio v2 (ffmpeg))

here for normal launch

and here for a mad launch

Forced audio codec: mad
Cannot find codec for audio format 0x161

but i have mad, libmad installed...
Sna
Sorry, I haven't checked this thread for a while, if you are still having mplayer problems and you haven't started a new thread about it, PM me and I'll see if I can rattle my brain for some ideas.
 

As a test try a standard MPEG-1 encoded video, it could be that you are playing a video with a sound encoding for which there is no decoder.  I don't know if the mplayer on pdaXrom is DivX audio compatible, I only use MPEG-1 and wmv so far.
« Last Edit: July 01, 2004, 04:53:27 am by padishah_emperor »
Left Linux and Linux PDAs... sorry, got boring.  Switched to Mac.

Sna

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 107
    • View Profile
Makeing the Z a nice mp3 player
« Reply #21 on: July 01, 2004, 11:43:59 am »
no problem for time, this is a forum after all

i've still problems with mplayer
but for a test i'll try all videos i have
i'll send you a pm with results

thanks again for help

Reaper

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 126
    • View Profile
Makeing the Z a nice mp3 player
« Reply #22 on: August 17, 2004, 08:50:02 am »
By the way: did anyone suceed to play MIDI files with XMMS? I haven't been able to compile XMMS MIDI 0.03 plugin because it required either hardware sequencer in /dev or timidity which is, AFAIK, unavailable for pdaX. What can I do to solve this problem?

Reaper

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 126
    • View Profile
Makeing the Z a nice mp3 player
« Reply #23 on: September 07, 2004, 02:46:44 am »
A sad thing discovered... This method & remote don't work with 1.1.0 RC2...  I've tried everything - rebooting and so on... The only possible matter I can suspect besides of ROM - I've installed cronyx-fonts and crox-cyrrilic package, but such things (not exactly the same) haven't interfered with remote till I reflashed my Z... Please, suggest anything...

Reaper

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 126
    • View Profile
Makeing the Z a nice mp3 player
« Reply #24 on: September 21, 2004, 07:20:43 am »
My remote works again with RC3. Thanks pdaX team!

Martin

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 138
    • View Profile
Makeing the Z a nice mp3 player
« Reply #25 on: November 04, 2004, 04:50:15 pm »
THANKS very much to all ... remote works great with wrapper ... hope to get this inluded in 1.1.0 release :-)

But what about volume and right/left controls in xmms ... they don't work ... volume works only with wp-applet-volume ... :-( remote volume does not work too :-(

Thanks for any help
Martin
--------------------------------------------------------
sl-c860 /w pdaXrom 1.1.0 Kathrin r121
CF 1GB , SD 2GB + 1GB + 512MB , MMC 512MB
Netgear MA701 WLAN 801b
Asus WL-HDD2.5 (very nice thing) /w 60 GB
--------------------------------------------------------
PC/Notebook SuSE 10.1 Prof. / KDE3.5.4
VDR /w KnoppMyth R5C7 (/w Myth 0.19)
--------------------------------------(August 2006)---

totaln00b

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 104
    • View Profile
Makeing the Z a nice mp3 player
« Reply #26 on: February 03, 2005, 04:28:18 am »
Hi All,

I have tried to implement the remote headphones mapping, but for some reason I cannot get it to work. I'm pretty certain I've followed all the instructions exactly, including restarting xwindows, but still it doesn't work. I'm using fluxbox (with pdaxrom rc5) and I'm wondering if there's something different that I should be doing to make it work- ie should I be changing something other than xmms.desktop to make it work?

Basically I can run xmmsWrapper.sh from xterm and the keymap works, but if I launch xmms from it's icon then it doesn't work. I can add the map to my xinitrc file and it works, so is it OK for me to leave it like that or can anyone tell me what I might have missed?

Thanks

Jo
CL 860, cacko  1.23 full, Sandisk 512Mb CF, Kodak 256Mb SD, Symbol Spectrum24 wifi
SL 5500, standard rom, 256Mb SD, CF GPS

pgas

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1097
    • View Profile
    • http://
Makeing the Z a nice mp3 player
« Reply #27 on: February 03, 2005, 04:46:40 am »
Did you modify the /usr/share/applications/xmms.desktop ?

If not then change the line Exec=xmms to Exec=xmmsWrapper.sh
and it should work also from the icon.

(and if you have time please add a page about that on the wiki)

pgas who likes wikis!
SLC-860 cacko / senao wifi

totaln00b

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 104
    • View Profile
Makeing the Z a nice mp3 player
« Reply #28 on: February 03, 2005, 04:49:29 am »
Quote
Did you modify the /usr/share/applications/xmms.desktop ?

If not then change the line Exec=xmms to Exec=xmmsWrapper.sh
and it should work also from the icon

Yeah, did that...

Thanks

Jo
CL 860, cacko  1.23 full, Sandisk 512Mb CF, Kodak 256Mb SD, Symbol Spectrum24 wifi
SL 5500, standard rom, 256Mb SD, CF GPS

allyrfriends

  • Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
    • http://www.takeyourhand.com
Makeing the Z a nice mp3 player
« Reply #29 on: February 03, 2005, 06:59:30 am »
Quote
I'm using fluxbox (with pdaxrom rc5) and I'm wondering if there's something different that I should be doing to make it work- ie should I be changing something other than xmms.desktop to make it work?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=65317\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

If you're using vdesk instead of Matchbox Desktop, and running xmms from there, you need to change the 'Command:' line in ~/.vdesk/XMMS.lnk, not xmms.desktop.
[span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\']SL-C750/pdaXrom 1.1.0 rc8 + Symbol WiFi, Lexar 1GB SD, Kingston 256MB SD & Magicstor 2.2GB microdrive
SL-5500/OZ 3.5.1/GPE + Origo WiFi & Pretec 64MB SD
--------------------
We're driving the ghosts out!
[/span]