Author Topic: sim card  (Read 3030 times)

aleem

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
sim card
« on: June 25, 2018, 07:36:49 am »
hi
i flashed my Gemini with new multi boot firmware i succeed and it boot nicely and set up android and it was working then i flashed the TRWP by mistake i select format+ upgrade firmware
then i repeat all flashing processor again every thing ok only the sim card not identifying i was backup early the NVRAM  i try to downloaded it to the devices but not succeed.
any one can help me to solve this issue
regards

mithrandir

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 191
    • View Profile
    • http://www.mygnu.de
sim card
« Reply #1 on: June 25, 2018, 03:49:06 pm »
Probably the same issue I am experiencing: https://www.oesf.org/forum/index.php?showtopic=35233
Do you also get the unknown baseband in System Information?

Mith

aleem

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
sim card
« Reply #2 on: June 25, 2018, 05:00:18 pm »
Quote from: mithrandir
Probably the same issue I am experiencing: https://www.oesf.org/forum/index.php?showtopic=35233
Do you also get the unknown baseband in System Information?

Mith

thanks a lot  i will check the post
regards

aleem

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
sim card
« Reply #3 on: June 25, 2018, 09:17:12 pm »
Quote from: aleem
Quote from: mithrandir
Probably the same issue I am experiencing: https://www.oesf.org/forum/index.php?showtopic=35233
Do you also get the unknown baseband in System Information?

Mith

thanks a lot  i will check the post
regards

hi Mith
I solve the problem thank the GOD
by executing the following:
1- I flash the latest Firmware  (Gemini x27 Android FOTA3 12/06/2018) from http://support.planetcom.co.uk/index.php/Gemini_Firmware

2- see the picture below



3- reboot the device fine half of the problem solved the Sim recognized as below picture



4- from Petefoth member he post her https://www.oesf.org/forum/index.php?showto...NVRAM+partition thanks a lot to him

5- I take the scatter txt file and modify it by WordPad as picturs below




6- then i restored the early backed up NVRAM0 by replacing the scatter txt file in the firmware folder as well as copy the NVRAM0 to the folder also and select the NVRAM0 by clicking nvram and check the box on flash tool as follow


 
then rebooted and finally my problem solved

 [ Invalid Attachment ]

masterkush

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
sim card
« Reply #4 on: July 05, 2018, 04:06:04 am »
When I insert a sim card in the sim card slot it does not detect it and just says no signal.

I have a x27 unit and in settings the option for sim 1 is greyed out. Only sim 2 can be switched on or off.  I had flashed the unit to quad boot as follows:
1. Android
2. Recovery
3. Sailfish OS
4. Debian

What should I do? I really need the sim to work otherwise the device is not worth keeping for me.


Please help!